A menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen nemzetközi demonstrációt szervezett mára a Migránsszolidaritási Csoport (Migszol) a szerb–magyar határon, Röszkén.

A Migszol azért tüntet, mert március 15-én Áder János köztársasági elnök aláírta a törvénymódosítást, amely alapján minden menekültstátusért folyamodó embert a szerb–magyar határon felállított konténertáborba fognak „börtönözni” – azokat is, akik már szabadon mozoghattak és élhettek Magyarország területén.

A csoport felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerszintű visszatoloncolás a kerítés befejezése óta fennálló probléma. Mint írták, a visszatoloncolások során a rendőrök rendszeresen megverik a menekülteket, kutyákat engednek rájuk, megfosztják őket a meleg ruháiktól, a pénzüktől, és összetörik a mobiltelefonjaikat.

Az eseményről élőben tudósít a 72 órás börtönbüntetése után szabadult Gulyás Márton, akinek az imént épp a tüntetők között vonuló Schilling Árpád fejtette ki véleményét, arról miért botránkoztatja meg a kormány menekültpolitikája.

A tüntetők angolul és magyarul skandálják rigmusaikat, miközben farkasszemet néznek a kivezényelt rendőrökkel.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.