Koncertjén látta vendégül az Aurora zenekar Szilágyi István nyugdíjas színészt, aki könnyek között köszönte meg a neki nyújtott segítséget.

Lópici Gáspár alakjának megformálójának és feleségének méltatlan helyzetén akar segíteni a győri Aurora zenekar.

A színész fia sokmilliós tartozást halmozott fel, de mivel ez a szülei nevén van, a végrehajtás során a házaspár elveszítheti otthonát.

„Sikerült összegyűjtenünk a művész úrnak az adományokat, de az akció oroszlánrésze még hátravan, jelenleg is dolgozunk a megoldáson. Nem tűzoltómunkát akartunk végezni, biztosítani akarjuk Pityi bácsi jövőjét is. Felkerestem a helyi önkormányzatot, felvettem a kapcsolatot az ottani családsegítővel. Van egy gondozóház, ahol napi egyszeri étkezést kapnak, de a befolyt adományokból ezt ki fogjuk bővíteni”

– mondta a Borsnak Goreczki Szabolcs, az Aurora basszusgitárosa. 

Az idős házaspár adósságkezelési tanácsokat is kap. Hitelspirálba kerültek, de még ki kell bogozni, hogy milyen stádiumban van az adósság.

„Nem akarjuk, hogy utcára kerüljenek, és nem is fogjuk hagyni. A rezsivel is elmaradtak. Először is azt szeretnénk rendezni, és később havi ötvenezer forintot biztosítunk nekik a számlákra, átvételi elismervénnyel, a többit pedig szigorúan gondozásra és ellátásra fogjuk fordítani, illetve a lakhatásra. Élhető életet akarunk neki teremteni, olyat, hogy ne kelljen aggódnia a számlák és az étkezés miatt”

– számolt be Goreczki. A zenekar végső célja az, hogy a művészt és a feleségét egy önkormányzati lakásba helyezze el.

„Nagyon meghatódtam, amikor láttam, hogy mennyire szeretnek az embe­rek, és ilyen sokan összegyűltek a kedvemért – mondta el a Borsnak könnyek között Szilágyi István.

„Az Aurora zenekar tagjai régi barátaim, és már nem először segítettek rajtam. Úgy látszik, mégiscsak letettem valamit az asztalra, és nem felejtettek még el.”

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Örülök, hogy nem hagyták magára. Minden elismerésem!
karma1
Haha, a kedves vezeto meg most toporzekol, hogy a fiatalokbol semmikeppen nem tudja kiirtani a szolidaritashoz, segitseghez valo kedvet, a jo ugyert valo harcolast,...
Lehet, hogy nagyon elcsodalkozna a nemzet Foallasu Idegbetege, ha tudna, hogy milyen sok ember ad meg a kevesbol is, mert nem veszett ki az emberekben a jo erzes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.