Ez történt a héten a gazdaságban. Magyarországon - ahogy kicsit közhelyesen mondani szokták - ketyeg a nyugdíjbomba, hiszen egyre kevesebb fiatalnak kell eltartania egyre több idős embert. Míg napjainkban minden ötödik, addig 2060-ra már minden harmadik ember 65 éves vagy annál idősebb lesz. A problémára létezik megoldás, de csak akkor tudnánk átmenetileg megállítani a népességfogyást, ha évente közel 40 ezerrel több gyerek születne. Persze, minden európai ország hasonló gondokkal küzd.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Kicsit sem furcsa a sok okostojásnak, hogy a bolygó túlnépesedett, duplája amennyit normálisan el tudna tartani? Nem a születésszámmal van a baj, hanem a technika fejlődése,a robotok elvégeznek sok-sok ember helyett munkát amely nem adózik, nem fizet járulékot!!!
Equilibrium
Nem kéne inkább a magas nyugdíjakat felére csökkenteni? Akkor nem kéne teleszülni az országot vazze...
1magyar
@Equilibrium: 200 ezer felett nem is szabadna többet fizetni senkinek! Mit kezd vele? Elvileg lakása van, ruhára már a divat miatt nem költ, legfeljebb gyógycipőre, gyógyszerekre.Enni sem eszik már annyit - magam is így vagyok. De egy gyerekes családnak a havi 83 ezerből nehéz megélni.
Levendula
@1magyar: Ezért is mennek el fiataljaink az országból... Minimálbérből nem lehet gyereket felnevelni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok