Hónapokkal a megállapodást követően mondta le Rita Ora és a Clean Bandit a szigetes fellépésüket, akiknek ráadásul kötbért sem kell fizetniük azért, mert mégsem jönnek el a Szigetre.

A két világsztár egyszerre mondta le a Sziget Fesztiválon a fellépést, mindketten arra hivatkozva, hogy más dolguk lesz a Budapestre szervezett időpontban: Rita Ora és a Clean Bandit nevű zenekar is visszalépett, a fesztivál a történtekről ezt a tájékoztatást adta:

„Nagyon szomorúak és egyben csalódottak is vagyunk, ugyanis a Clean Bandit és Rita Ora is le­mondta szigetes fellépését. Minden tőlünk telhetőt megtettünk az utolsó pillanatig a tárgyalások során, de sajnos a hónapokkal korábban lekötött, érvényes megállapodásunk ellenére mindketten lemondták fellépésüket. De aggodalomra nincs ok, minden erőnkkel rajta vagyunk, hogy a Mackle­more & Ryan Lewis előtti két sávban méltó előadókat hozzunk el nektek.”

Rita Ora és a Clean Bandit hirtelen visszalépésében van egy másik furcsaság is: ugyanannál a lemezkiadónál vannak mindketten, az Atlantic Recordsnál.

A Bors megkérdezte a Sziget Fesztivál sajtóosztályát, hogy pontosan milyen indokkal mondták le a zenészek a bulijukat, és hogy ezért számíthatnak-e retorziókra.

„Rita Orával kapcsolatban kaptunk hivatalos indoklást, így azt tudjuk, hogy egy nagy díj­átadó gálán kell részt vennie Amerikában, ezért nem utazik Budapestre. A Clean Bandittől még nem kaptunk hivatalos indoklást, de az ügynökük szintén időpont-egyeztetési problémára hivatkozott – válaszolták a fesztivál sajtóosztályáról.

Díjátadóra cserélte Rita Ora a Szigetet

(Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP)

Annak, hogy közös kiadójuk van a zenészeknek, a lemondáshoz valószínűleg nincs köze.

A Sziget szervezői szerint egyébként a zenészek szerződése – amiben nincsen kötbér a lemondás esetére – nemzetközi standard, amitől nem tudnak eltérni. Rita Orának augusztus 12-én lett volna koncertje a Sziget Fesztiválon, jelenleg pedig Jamaicán üdül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.