Már írják az új NAT-ot: az uniós forrásból fedezett, 2,4 milliárdos projekten a nyilvánosság kizárásával száz ismeretlen szakértő dolgozik – írja a nepszava.hu.

Teljes mértékben az Európai Unió támogatásával, mintegy 2,4 milliárd forintos projekt keretében zajlanak az új Nemzeti alaptanterv (NAT) kidolgozásával kapcsolatos munkálatok. Noha az eddigi tervek szerint már a 2019. szeptemberében induló tanévtől az új NAT szerint zajlana az oktatás az iskolákban, a "Köznevelés tantervi-tartalmi szabályzóinak felülvizsgálata és átdolgozása" néven futó (az EFOP-3.2.15-VEKOP-2017 konstrukcióban megvalósuló) fejlesztés befejezésének tervezett határideje 2020. október 31-e.

Az új NAT koncepciójának összeállítása már megkezdődött, ám a milliárdokat kóstáló projekt szinte teljes titokban, a nyilvánosság kizárásával zajlik, a jelentősebb oktatási és pedagógus szakszervezetek nem vesznek részt benne, ahogy a több mint félszáz szakmai szervezetet tömörítő Civil Közoktatási Platform (CKP) szakértői sem.

Annyit tudni, hogy a munka Csépe Valéria, a köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztos vezetésével, száz szakember bevonásával indult meg – jegyzi meg az ellenzéki napilap.

Egy áprilisi kormányhatározat előírta a széleskörű társadalmi egyeztetést is, ám ez a mai napig nem történt meg. Bár a köznevelési törvény előírja, a koncepció kidolgozásának megkezdése előtt a 2012-ben elfogadott NAT hatékonyságáról sem készült elemzés.

További részletek a nepszava.hu-n.

Címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem csak ismeretlen, de hozzá nem értő is, így lesz megint frankó nemzeti alap/kalap/szar tantervünk ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
quadrocopter
Tudja valaki, hogy mi a nagybánatos lóf@szt kell ezen titkolni, hacsak nem a kifizetések módját és sunyiságait?
Nessy
Feltételezem, hogy a projekt "szakértői" esetében kizáró ok a pedagógus végzettség, gyakorlat,a külföldi oktatási típusok ismerete!
A szaktárgyak esetében csak olyanok jöhetnek számításba, akiknek az adott szaktárgy teljesen ismeretlen! Egyetlen követelmény van: abszolút kormányhűség! A kiinduló pont: XIX. századi alapismeretek!
justhpeter
@Nessy: Jó válasz, ötös. Ezzel értek egyet. A két fontos alap a XIX. század eleje és az egyház.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.