Nessy

"Ha ez Magyarországon elszabadul, pokol lesz" – egy magyar orvos üzent New Yorkból
@division: Teljeset nem igazán lehet, mert az élet bizonyos területeken nem állhat le, meg nem mindenki készült fel a világvégére több hónapos beszerzéssel. De legalább odáig jutnánk el, hogy a jelenlegi szabályokat betartaná mindenki. Ha lenne elég maszk, kesztyű. Meglehetne követelni házon kívül azok viselését.
Előkerült Sargentini is: megint Magyarországot szidja, Hadházyval együtt
Könyörgöm, ennek a "felhatalmazás" becenevű törvénynek semmi köze a korona vírushoz! Az eddigi törvények, törvényjavaslatok első sorban egy bizonyos kör támogatásáról, szankciókról, sarcokról szóltak. A mai gazdasági csomagban annyi a konkrétum, mint Mackósajtban a brummogás!
"Ha ez Magyarországon elszabadul, pokol lesz" – egy magyar orvos üzent New Yorkból
Lehet lebecsülni, lehet számokkal dobálózni, nem létező védőfelszerelésekről mesélni még az elején (14% az egészségügyi fertőzött az eredmény) a vírust ez nem hatja meg! És bizony nem csak az időseket éri utol, hanem a fiatalabbakat is! Ha nem lenne köztudott, a legveszélyeztetettebb korosztály az ötven körüli férfiaké a szív és érrendszeri betegségeket tekintve!! De gyermek is megfertőződött már.Ha valóban belobban a járvány, csak pár hétre, katasztrofális lesz az eredmény! Az elmúlt utolsó tíz év egyre csökkenő egészségügyre jutó pénz most fogja megbosszulni magát! Ezen nem segít a katonai parancsnok, az egyszeri kb. 300 ezer forintos jutalom. Elvesztegetett a hatalom megszerzésére, látszat intézkedésekre a kormány legalább egy hónapot!
Karácsony: az ingyenes parkolást a kerületi polgármesterek jó okból nem támogatták
Egy "előnye már van"! A helyi lakósok keringenek a háztömb körül, mint gólyatoll a levegőben, mert soha nem látott autók parkolnak a ház előtt.! Hiába van éves parkoló kártyájuk! És máshol sem jobb a helyzet!
Palkovics elárulta, mennyivel száll be az állam a bérköltségbe
@Mirabilis: Gondolom, akiket érint biztos. Valószínűleg millió igazolás kell majd, aztán "elbírálják"!
Ujhelyi István: Botrány!
@Gyütt Mönt: Egyelőre nem! O.V. "hűséges" az Unióhoz az utolsó eurocentig, amit zsebre lehet tenni! Nagy ám a család, és a kegyencek köre!
Fidesz: Megdöbbentő az ellenzék viselkedése a járvány alatt
@Málna: Miután a szomszédos, de a távolabbi országokban is már nem majd, hanem hetek óta a munkából kiesettek bérét 70 - 80%-ban pótolják a kormányok, támogatják (nem szép szóval, ígéretekkel) a vállalatokat, vállalkozásokat (nem csak a "kiemelteket". )
Na, akkor most fel lehet sorolni az itthoni hasonló támogatásokat! Ne a két hete bejelentett pár tízezer KATÁs segítségét, meg az esetenkénti járulék elengedést. A mostani bejelentés majd, nem tudni mennyi, kiknek, amúgy "magyar módra" bejelentett támogatás, ha jól értettem, abban az esetben lépne életbe, ha a vállalkozás, vállalat nem leáll, hanem részmunkaidőben foglalkoztatja a dolgozókat ( ha van miből, van minek) akkor majd kapnak valamennyi támogatást. És a többiek? Oldják meg! Szép az egészségügyben ígért 500 ezer bruttó forint. Aminek a nettója jóval kevesebb lesz.
A jövő februártól majd évente 1 héttel emelkedő "13. havi" nyugdíj. Majd, majd, majd! Hogy gond ma van, sőt már tegnap óta van? Legyen mindenki kreatív! Kérjen tanácsot Lőrinc baráttól, hogy kell a jelen helyzeten is keresni, nem is keveset!
Karácsony Gergely budapesti lakásokba költöztet be hajléktalanokat
@Pálinkás Pál: Nem hiszem, hogy miután olyanokról van szó, akik dolgoznak/tak és nem alkoholisták, lehet, hogy semmivel sem lesznek rosszabbak, mint a lakástulajdonnal rendelkező alkoholista, családját verő, mindenért ordítozó, szeméthalmozó lakók! Sokan vannak, akik a hitel bedőlése miatt kerültek utcára, és hidd el, nem kevés köztük a normális ember! Vagy aki elvesztve pár hete a munkáját, ki kellett költöznie az albérletből! Ugyanis jól hangzik "aki dolgozni akar, talál munkát" szlogen, csak éppen nincs munka! Hiába lenne mondjuk házhoz szállítási feladat, ha nincs megfelelő jogosítványa, vagy targonca kezelő, de nincs szakvizsgája hozzá, mert eddig más területen dolgozott! Feltöltőt már sehol nem keresnek!
Kormányrendelet: a napi szolgálatteljesítési idő a 24 órát nem haladhatja meg! - A manóba, ez aztán a kormányfelismerés!
@CsipkeRózsa: Hogy a csodába haladhatná meg, ha az fránya idő még nem unortodox, és jelenleg 24 órásból áll! Vagy ezt is megszavazzák a bátor emberek???
Igaz, volt egyszer egy főnököm, amikor nagyon rövid határidőt kaptunk a minisztériumtól egy jelentésre, hogy "a nap huszonnégy órából és egy éjszakából áll!" Becsületére mondva velünk maradt, és hozott nekünk pizzát, üdítőt vacsorára.
Pofonegyszerű megoldást ajánl a világhírű közgazdász a koronavírus-válság leküzdésére
@RonaGyuri: De akkor fogják a pénzt, és kuss! ( futni akkor fognak a kasszával a hónuk alatt, ha baj lesz.) :-))
BREAKING: Orbán Viktor bevezeti a 13. havi nyugdíjat, a kormány terheket vállal át
A többi intézkedéssel kapcsolatban várjuk meg a közlönyt! Milyen kritériumok alapján kiknek "segítenek"!
BREAKING: Orbán Viktor bevezeti a 13. havi nyugdíjat, a kormány terheket vállal át
@verőce21: ha kérhetném, próbáld magad moderálni! És az édesanyákat békén hagyni! Ők gyermeket vártak, hogy némelyikből pl. "együtt érző" felnőtt vagy politikus lett, nem az ő hibája!
BREAKING: Orbán Viktor bevezeti a 13. havi nyugdíjat, a kormány terheket vállal át
@solidedge: Jó van, na! 22-ben választás, és miután januárban adják, az épp időben lesz a választásokhoz. Természetesen emelés az irreális maginflációhoz, ami töredéke a ténylegesnek! Nix svájci indexálás, nyugdíjas kosár számítás. Szomorú, hogy sok nyugdíjasnak ez nagy összegnek fog minősülni!
Milliárdokat szed be kormány a járvány elleni védekezéshez
Eddig pártunk és kormányunk csak "beszedte a pénzt", aztán majd megkapják "akik megérdemlik, akik lojálisak hozzá"!
Pofonegyszerű megoldást ajánl a világhírű közgazdász a koronavírus-válság leküzdésére
@kokopelli: hasonló cipőben járok! :-))) Rájöttem, hogy bizonyos színvonal alatt nincs értelme vitázni, hacsak nem akarsz hasonló stílusban válaszolni. Engem rosszul neveltek! "Kispolgár" voltam Rákosiék szerint.
Ezek Orbán Viktor új rendeletei: túlóra, ingyen parkolás, büntethet a rendőr, rabok karanténban
Eddig csak szankció, többlet munka, a Szép kártyával nem vásárolható élelem. majd menj Lőrinc barát szállodáiba, ha lesz miből kiegészíteni a kártyán lévő pénzt!
Mást nem tud Orbán?? Elvonás van, támogatás nincs!
Jöhet a hozsanna, hívek!
Apropó! Félretájékoztatás miatt egyik másik média, Nézőpont, etc. nem fizet??
FRISS: Tűz ütött ki a paksi atomerőműben
Hol "friss" ez a hír? Múlt csütörtökön történt, hétfőn közlik!
Csak a megszorító intézkedések születnek meg éjszaka!
Miért kérdeztük meg az operatív törzset, hogy járvány van-e Magyarországon?
Nem is tudtam, hogy multi cégek, vállalatok, kis vállalkozások az "aggastyánok" miatt álltak le, már két hete! Mit meg nem tud az embergyereke!
Annyiban viszont igaz, hogy ez a fene nagy "idősek féltése" kissé álságos! Mert segítsen az önkormányzat rajtuk, csak éppen elvonják a forrásaikat! Még hazudni sem tudnak tisztességesen, hihetően. Aztán majd lehet pártunknak és kormányunknak másra mutogatni, hogy lám ők hoztak rendeletet, csak nem tartják be. Mert jelenleg szankciókon, rendeleteken, törvények meghozatalán, melyeknek semmi közük a járványhoz, hozzá nem értő katonai felügyeleten kívül, értelmes segítség még ott sincs, ahol kellene!
Kormányszóvivő: a cél a munkahelyek megtartása és újak teremtése
Ezt szépen elmondtad! Jeles, leülhetsz!
Egy vele a gond, hogy a fele sem igaz! Szép a kilátás a csoda erkélyről.
Hadházy: Az új eljárásrend szerint már csak a legsúlyosabb, kórházban kezelt koronavírusos betegeket tesztelik
@Macskaszem: Passzív eutanázia! Miután az aktív eutanáziát, a "kegyes halált" a Bibliára hivatkozva hivatalosan tiltják!
Hadházy: Az új eljárásrend szerint már csak a legsúlyosabb, kórházban kezelt koronavírusos betegeket tesztelik
Amennyiben valóban ezt írta elő Kásler, azt már minősíteni sem érdemes!
Pedig egyszer állítólag elmondta a Hippokratészi esküt, melyben benne van, hogy: Nil nocere! Ne árts!
Vagy van az pénz, ami ezt felülírja nála? Ez még rosszabb!
Mi abban a jó, ha fogalmuk sincs ki fertőzött, ki nem? Ha a bizonyítottan fertőzött hozzátartozóit, ápolóit nem tesztelik? Van aki ezt érti, és helyesnek tartja?
Kilátástalan helyzetben – Akiknek az elkülönítés nem újdonság
@Eriksson: Maradok a könyveknél! Most éppen aktuális amit olvasok. Ráth Végh István: Hatalom és pénz!
Kilátástalan helyzetben – Akiknek az elkülönítés nem újdonság
@Eriksson: Akkor is és most is a politikusok ködösítenek, és testületileg ostoba kiskorúként kezelnek bennünket. Legfeljebb régen kevesebb egymásnak ellentmondó információ volt. A közelmúltban nyomon lehetett követni a parlamenti munkát. ma már a királyi média határozza meg mit láthat a plebsz! Ez meg egy nagyon egysíkú, részrehajló!
Kilátástalan helyzetben – Akiknek az elkülönítés nem újdonság
@Eriksson: Az igaz, de nem ennyire! Hiszen most is külön adóval ( amit mi fizetünk, mint 2011-ben.). A mindenki fizessen elfogadható lenne, ha nem lennének megint kivételezettek! Az önkormányzatoktól elvont összegeknek is mi látjuk a kárát!