A szerb határszakaszon 36, míg a román határon 22 ember próbált illegálisan bejutni az országba szombaton.

Átadták a román hatóságoknak azt a 22 határsértőt, akit szombatra virradóra állítottak elő Battonyánál – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint az elfogottak közül 10 ember iraki, 10 szír, egyikük török és egy másik férfi kenyai állampolgárnak vallotta magát.

Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek, személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Meghallgatásukon menekültkérelmet nem nyújtottak be, így a magyar rendőrök szombaton késő este átadták őket a román hatóság képviselőinek – olvasható a közleményben.

Félszáznál is többen akartak besurranni Magyarországra

Fotó: pixabay.com CCO

A police.hu-n arról is tájékoztattak, hogy a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szombaton 16 külföldi férfit tartóztattak fel a rendőrök Balotaszálláson, Bácsbokodon és Hercegszántón. Az illegális bevándorlók közül 11-en afgán, hárman koszovói, ketten pedig pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szintén a Bács-Kiskun megyei határszakaszon, Kelebián és Hercegszántón 20 menekültet akadályoztak meg a rendőrök szombaton abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.