Európában is egyedülálló kezdeményezéssel kereste meg a Budapest Taxi a fővárosi önkormányzatot. Több civil szervezettel összefogtak azért, hogy a fogyatékkal élőknek kedvezményes taxizást nyújtsanak.

Európában nincs ilyenre példa: olcsóbban taxizhatnának Budapesten a fogyatékkal élők

Kollégáiknak tréninget is tartanának, hogy azok képesek legyenek kezelni a különleges bánásmódot igénylő utasokat.

Harminc százalékkal olcsóbban, kilométerenként 180 forintért szállítaná a Budapest Taxi a fogyatékkal élő utasait, szemben a ma 280 forintban meghatározott hatósági árral. Ezzel a kezdeményezéssel keresték meg a fővárosi önkormányzatot, miután közel tíz civil szervezettel egyeztettek ötletükről. Oravecz Nándor, a társaság ügyvezetője olyan problémára szeretett volna választ adni, amivel a mindennapokban találkoznak.

„A fogyatékkal élőknek is szükségük van kiszakadni a négy fal közül, ami sokszor nekik és hozzátartozóiknak megoldhatatlan feladat. Nagyon sokan nem azért nem mozdulnak ki otthonról a kötelező vagy hivatalos utazásokon kívül, mert nem szeretnének, hanem mert egyszerűen nem tudnak”

– indokolja kezdeményezésüket Oravecz Nándor, a Budapest Taxi ügyvezetője. Szerinte egyébként náluk több kolléga már most is ingyen szállítja a fogyatékkal élőket, csupán emberségből, mondhatni gerillaakcióként.

Sokan attól tartanak, hogy a kedvezmény bevezetése visszaélésre ad lehetőséget, de Oravecz Nándor szerint pontosan lehet tudni, hogy valóban a rászoruló veszi-e igénybe a szolgáltatást.

(168óra)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.