Csányi Sándor kikötötte: a 2020-as – részben hazai rendezésű – Európa-bajnokságon, ha a fene fenét eszik is, ott kell lennie a magyar válogatottnak. Ki gondolta volna 15 hónappal ezelőtt a nagykörúti villamosmegálló tetején vagy a bordeaux-i Matmut Atlantique lelátóján önkívületben ugráló drukkerek vagy épp a szakmabeliek közül, hogy alig másfél év elteltével szemlesütve, a közvélemény nyomására Bernd Storck sikerkapitány elhagyja a hajót? Tegyük a szívünkre a kezünket, senki. Mert ki volna olyan bolond, hogy egy edzőt, aki több mint harminc év után kijuttat egy közepes képességű, de stabil válogatottat egy világversenyre, leváltson? Senki. Kivéve, ha az illető egészen képtelen gyorsasággal, néhány hónap alatt elveszíti a szurkolótábor és a futballvezetés bizalmát. Azzal, hogy nem futamodik meg kulcsemberei elvesztése után, hanem ragaszkodik játékfilozófiájához, és veszít. Vagy néha nyer, de már ez sem segít rajta.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csak gondútam, de szóltam is

S meg kell mondjam a magyar foci pont olyan, mint az ország, na jó majdnem

Az mno.hu publicistája azzal kezdi mai vezércikkét, hogy „Ki gondolta volna 15 hónappal ezelőtt a nagykörúti villamosmegálló tetején vagy a bordeaux-i Matmut Atlantique lelátóján önkívületben ugráló drukkerek vagy épp a szakmabeliek közül, hogy alig másfél év elteltével szemlesütve, a közvélemény nyomására Bernd Storck sikerkapitány elhagyja a hajót? Tegyük a szívünkre a kezünket, senki. ”. Nos az tény, hogy nem voltunk sokan, s az is lehet, hogy ennem a témában is senkinek számítunk, de bizony nem ártott volna némi visszafogottabb, majd azt mondtam szerényebb, vagy legalább is kevésbé matyarkodós az öröm.
Röviden összefoglalva a „hatalmas siker” már magában is tanulságos lehetett volna. Ahogy a nem-dakota mondás tartja: a hibáknál csak a sikerekből lehet jobban tanulni. Amihez gyorsan tegyük hozzá mindkettőből csak valós, higgadt elemzéssel.
Na de térjünk vissza a focihoz: Bizony a körülményeknek (jelentősen megnövelt továbbjutó-szám) és némi vakszerencsének (10ember ellen győzelem és két sovány döntetlen elég volt) volt komoly szerepe és nem ártott volna az utolsó meccs eredményéből (0:4) kijózanító konzekvenciákat levonni.
Ami pedig a napi rögvalóságot illeti az, hogy „Az aktuális helyzetünket és a rövid távú kilátásainkat tekintve viszont az elnök úrnak át kellene gondolnia, valós elvárást támaszt-e ” teljes mértékben reménytelen, már teljes mértékben elvesztette a kapcsolatát a valós világgal és csak remélni kehet, hogy nem fogadja meg az MLSZ-nek szánt tanácsoz „Csányi Sándornak előbb el kéne végeznie a műtétet az utánpótlás-nevelés testén”, mert az tényleg katasztrófa lenne!
Qqberci
"ha a fene fenét eszik is, ott kell lennie a magyar válogatottnak."

Majd vesznek jegyet 'oszt nézik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.