Bezár a Balaton egyik legikonikusabb szállodája, az Ezüstpart Hotel.

Az ingatlant magyar magán személyek vásárolták meg 2006 folyamán közvetlenül a Hunguest Hotels kft-től – közölte Kéri Attila, a Divinus Ingatlanbefektetési Alap vezérigazgatója a Blikkel.

Kiderült mi lesz a bezárás után a Balaton ikonikus hoteljével

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

„Sajnos a 2008 végével beköszöntött pénzügyi válság – a finanszírozás hiánya -megakadályozta a nagyívű fejlesztési elképzeléseinket, miszerint egy közel 700 egységből álló Apartman Hotel komplexumot hozzunk létre a siófoki Ezüstparton.” – mondta a lapnak.

„Mivel a helyi szabályozási terv lehetővé teszi, hogy a területen lakásokat alakítsunk ki, melyekre az 5%-os áfa miatt nagyarányú kereslet mutatkozik, az üzemeltetési szerződés felbontásáról, nagymértékű épületbontásokról és egy komplex fejlesztésről döntöttünk ebben az évben.” – derültek ki a tervek.

A tervek között szinte a teljes Ezüstpart átalakítása szerepel.

Mint kiderült, a hotel épületét a vasbeton szerkezetig visszabontják és teljesen újjáépítik, energia takarékos építészeti, elektromos- és gépészeti megoldásokkal. A bontás után kialakult szabad területeken újépítésű exkluzív apartmanok, penthouse lakások is épülnek hamarosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.