Még tart a hétfői viharos erejű szél okozta károk felszámolása Győr-Moson-Sopron megyében, a tűzoltókat több mint ötven helyszínre riasztották – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Délután érkezik a hidegfront, estétől már a Tiszántúlon is elered az eső, az Alpokalján és a Bakonyban pedig havas eső, havazás is előfordulhat.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy leginkább kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz és megrongált épületekhez vonultak ki a tűzoltók, de autókban is keletkeztek károk a viharos szél miatt. A káresetek során senki sem sérült meg.

Közölte:

Kóny és Koroncó közelében, Markotabödögén, Győrújbaráton, Dunaszegen, Ikrény és Rábapatona között is több helyen fák dőltek az útra.

Sopronban egy többemeletes épület tetőszigetelését kezdte meg a szél, ahogy Mosonmagyaróváron és Győrben is. Kapuváron egy épület ablakai kitörtek, Győrben és Nyúlon pedig buszmegállókat is megrongált a szél.

A megyeszékhelyen, Markotabödögén és Öttevényen villanyvezetékre, villanypóznákra zuhantak kidőlt fák.

A lezuhanó faágaktól és bádoglemezektől a többi között Győrben és Mosonmagyaróváron autók is károsodtak.

Jelenleg a Győr-Szabadhegy vasútállomás közelében dolgoznak a győri hivatásos tűzoltók, ott több száz négyzetméternyi bádoglemezt fújt le a szél egy épületről és autók is megrongálódtak.

Délután érkezik a hidegfront

Az ország északnyugati részén, 8 megyében továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a széllökések miatt. Kedd délig 60-75 km/órás széllökések is lehetnek – írja az OMSZ. Aztán a déli órákban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Estétől már a Tiszántúlon is elered az eső, az Alpokalján és a Bakonyban pedig havas eső, havazás is előfordulhat. A kezdetben viharos déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és délutántól mérséklődik. Késő estére 1 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a Dunántúlon az alacsonyabb, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel.

Forrás: MTI

Címlapi fotó: Facebook/Győrújbaráti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.