Az ország minden borászati tájegységén kiváló évjáratot szüreteltek.
Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat – olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.
A lapnak a hegyközségi tanács alelnöke elmondta: az idei évjárat különlegessége, hogy a pezsgőalapanyagtól az aszúszemekig minden szőlő kiváló minőségben kerülhetett a borvidék pincéibe.
Klaocsai László szerint az időjárásnak köszönhetően jó volt az aszúsodás, az aszúszemeket 2000, illetve 2500 forintos kilogrammonkénti árért teljes mennyiségben felvásárolták a pincészetek.
A borászok szerint az ország többi részén is kiváló évjáratot szüretelhettek, a tavalyi 2,8 millió hektoliternél 5-10 százalékkal nagyobb mennyiségben – írja a Világgazdaság.
(MTI)
Cikk- és címlapkép: pixabay.com
Új hozzászólás