Mint azt korábban megírtuk, az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között egyáltalán nem járnak a szerelvények, a közlekedés megbénult. Azóta kiderül ennek oka is: összeütköztek a metrók kora hajnalban. Két szolgálati vonat koccant össze a Blaha Lujza téri megállónál, amit a karbantartó munkások használnak. Az ütközés során a pótkocsik kisiklottak. Senki sem sérült meg.  A rendőrségi vizsgálat folyamatban van, a helyreállítási munkálatok megkezdődtek.

Korábban a BKK a Facebookon azt írta, hogy a metró üzemkezdettől, 4 óra 27 perctől várhatóan 7 óráig nem közlekedik, de később módosítottak ezen, és a hatóság és a BKV Zrt. még egy óra türelmet kért.

A metró azonban azóta sem jár és pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Aztán a BKV 9 óra után kiadott egy közleményt.

Ebben azt írják, hogy 

Február 7-én kora hajnalban az M2-es metróvonalon szolgálatot teljesítő két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak.

Az üzemszünetben történt baleset során személyi sérülés nem történt, az eset vizsgálata, valamint az anyagi kár megállapítása folyamatban van. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van, a helyreállítási munkálatok megkezdődtek.

A műszaki elhárítás ideje alatt az Örs vezér tere és a Deák tér állomások között az utasokat pótlóbuszok szállítják. A forgalom várhatóan a kárelhárítási folyamatok után a teljes vonalon hamarosan megindul.

Ütközött már korábban is a metró

2016 decemberében történt hasonló eset: akkor utolérte egymást és összekoccant két metrószerelvény az M2-es metró Pillangó utcai megállójában  – írja az Index

Azt az ütközést a szél által a sínekre hordott falevelek okozhatták. A hatóságok és a rendőrség egy évig vizsgálta, hogy mi lehetett a baj a Pillangó utcánál, majd tavaly decemberben kiadták a vizsgálati eredményt, ami szerint nem történt emberi mulasztás. Műszaki, előírásbeli hiányosságokat tette felelőssé a Közlekedésbiztonsági Szervezet és javaslatokat tett a BKV-nak a hasonló esetek elkerülésére. 

Forrás: Index, Blikk, BKV, BKK

Fotó: BKK

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.