Csütörtökön a Fidesz parlamenti frakciója is megalakulhat. A sajtóhírek szerint Kocsis Máté józsefvárosi polgármester vezetheti a képviselőcsoportot.

Hivatalosan is megalakulhat a következő Országgyűlés legnagyobb frakciója, a Fidesz képviselőcsoportja. Elsőként a 24.hu írta meg, hogy a frakcióvezető Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere lehet, aki így várhatóan lemond a kerület vezetéséről, hogy felvehesse egyéni jelöltként szerzett mandátumát. Az InfoRádió megkeresésére a Fidesz-frakció sajtóosztálya nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

Az eddig 114 tagú képviselőcsoport a következő Országgyűlésben 117 fős lesz, összetétele pedig nagyrészt azonos a korábbi frakcióéval,

bár olyan ismert politikusok is kiesnek soraiból, mint Répássy Róbert volt igazságügyi államtitkár, illetve Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos.

Megalakulhat a Fidesz frakciója

Az új parlament egyébként várhatóan összesen hét frakcióval alakulhat meg jövő hét kedden.

A kormánypárti frakciószövetség, tehát a Fidesz-KDNP mellett a Jobbiknak, az MSZP-nek, egy MSZP-ssel és egy liberálissal kiegészülve a Párbeszédnek, a Demokratikus Koalíciónak, valamint az LMP-nek lesz képviselőcsoportja.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt

(Infostart, 24.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.