Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus – tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel. A rendőrség később a hírügynökség megkeresésére azt közölte: egy holttestet találtak a Balatonban.

Megszólalt a rendőrség Heller Ágnes tragikus halálával kapcsolatban
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Július 19-én elhunyt Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a New York-i New School for Social Research professor emeritusa. Temetéséről a család később gondoskodik – olvasható az MTA közleményében.

Az MTI kérdésére, miszerint több hírportál a 444.hu-ra hivatkozva arról írt, hogy Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia balatonalmádi üdülőjének strandjáról indult úszni, de ismerősei hiába várták a parton, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: péntek délután bejelentés érkezett, hogy

egy holttestet találták a Balatonban, "a Balatonalmádi előtti vízterületen".

Az esettel kapcsolatban a rendőrök az idegenkezűséget és a bűncselekmény gyanúját kizárták, az ügyben közigazgatási hatósági eljárás indult.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szeretnék egy gondolatot idézni Heller Ágnestől. "Az utolsó szék a Messiásnak van fenntartva. Ha valaki elfoglalja, csak eltorzult vagy hamis Messiás lehet. Ha valaki a széket eltávolítja vége az előadásnak. De amíg a szék ottmarad a tér középpontjában a politikai cselekvés alanyainak mindig is figyelembe kell venniük." Biztos vagyok benne, hogy Heller Ágnes bármikor áll jó lelkiismerettel ez elé az üres szék elé azzal a meggyőződésével is amiért most mocskolják. Azt pedig remélem, hogy eljön az alkalom amikor ennek a sok seggnyalónak, meg Döbröginek úgy kell számot adnia viselt dolgairól, hogy a tér középpontjában ott lesz az üres szék. Mert az egységes Európában van helye ennek a széknek, a szolidáris Európában is, a liberális Európában is, az egalitárius Európában is. A fasisztában nincs, ha valakik akkor ezt a Heller Ágnesek tudják, nem véletlenül gyűlölik őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
...imádott úszni ... jó úszó volt... elvitették a természettel, mert ezt nem lehet vádolni semmivel...nyugodjon békében!
kokopelli
...a belügyér "Blitzkommandó"-ja megállapította az ominózus fél órán belül,(amiben a nyomok még "melegek"):
hogy: "nem a bába a gyanus!"
kokopelli
@nusika: így igaz! Amennyiben a "schwaziak" a TV-ben egy un. "hommage"-ban emlékeztek rá,úgy a
"magyarok" is átvehetnék a példát!...
pécsi
JEHOVA HÍVTA MAGÁHOZ A MAGYAR GYŰLÖLŐ marxista vén banyát! Ámen.
SystemError
@pécsi: Úgy csináltok, mintha ez valami magyar/ nem magyar vonal lenne. Közben csak közönséges suttyó-parasztok és az "emberek" közti különbség..
kokopelli
@Mirabilis: ...a schweizi TV-ben láttam egy egyórás párbeszédben,ahol kijelentette,hogy mindíg kommunista
volt,és az is marad az utolsó percig! Nem'tom,hogy hány "fityiszes" merne ilyesmit kijelenteni! Legalább "volt"
időben!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.