Eladott Ország

„A hatalom fél, és félhet is”
https://kolozsvaros.com/2017/02/26/a-videki-e...
Ugyanígy nem titok az sem, hogy a hatalom megtartását a vidéki emberek feltételezett
tudatlanságára alapozzák. Közben ugyan arányaiban éppen annyi hülye él Budapesten, mint
azon kívül, de az ország nyolcvan százaléka mégsem a fővárosban él, tehát fontosak a családi vállalkozás szempontjából. Mármint a szavazatuk fontos, amúgy ott pusztulhatnak halomra, ahol vannak. A falvak leszakadása nem vitatható, a vidéki emberek élete egyre nehezebb. Miközben a fővárosban és környékén minimális a munkanélküliség, száz kilométerrel távolabb már komoly bajok vannak, kétszáz kilométerrel odébb pedig egy másik korszak kezdődött, mégpedig nem jó értelemben. Na, most ezt a hűbérbirtokot célozta meg a Momentum. Lett is nagy kavarodás, hőbörgés és fogaknak csikorgatása. Szerencsére előkerült Mécs János régebbi, szerintem nagyon szellemes szatirikus írása arról, hogyan is gondolkodik a nagyarcú, de legalább ostoba budapesti (mármint az a budapesti, aki ilyen, ugyanis csak egy szűk rétegről szól az írás) a vidékiekről. És most jön a furfang. Fideszék azt fundálták ki Ibizán, két szippantás között, hogy ők most elhitetik a vidéki emberekkel, hogy valójában ez nem egy szatirikus írás, hanem a Momentum Mozgalom vezérfonala.
Nem tudták kihasználni a Makovecz-házakat, hát most bővítik milliárdokból
http://sarkiingatlanos.blog.hu/2016/08/30/a_v...
Parlamentünket Európa legszebb épületei között tartják számon, nem így a paksi Makovecz-templom, ami sokak számára olyannyira hátborzongató, hogy az említett listán igen előkelő helyre került. Nézzük meg, mely épületek számítanak igazán rémségesnek vagy nyomasztónak a Daily Dot lajstromán! A mindenáron való közpénz lenyúlása érdekében nem kellene azért annyira tolni az organikus építészetet, még akkor is ha az kihasználatlan, gazdaságtalan épületegyüttes.
Jó hírünk van azoknak, akik luxusvillát építenének!
Sikerült a kormánynak egyszerűsíteni a "nem kell építési engedély" fogalmát, Lézer Jani szarkeverő tótumfaktum segítségével. Az építési folyamatba a kötelező tervező és kivitelezői felelősségbiztosítással, bevontak egy új szereplőt a folyamatba a biztosító társaságokat. Ez értelemszerűen költségnövelő tényező, mely az 5%-ra csökkent a lakásépítés ÁFÁ-ját szépen el is viszi. A szereplők számának növelésével, sikerült a szarkeverést is megoldani, mintha azelőtt nem lett volna lehetőség az építési hibákat bírósági úton perelni, kivéve a fidesz rablóhorda által ellopott közpénz milliárdokat. Most majd kifizetik a biztosításokat és jöhet a következő lépés megint a bírósági út. Nesze semmi fogd meg jól! Mindez a luxusvillát építőknek nem fog gondot okozni, csak az egyszerű keményen dolgozó kisembereknek. Hála a kormány könnyítő intézkedéseinek, hogy "nem kell rá építési engedély" vaze!
Megszűnik az EU-s pénzeket lenyúló roma foglalkoztatási program
https://kolozsvaros.com/2017/02/27/tenyleg-ne...
Most akkor kevésbé látványos úton csorgatják a pénzt a félanalfabéta díszcigánynak, hogy 2018­- ban is be lehessen zsebelni a romák szavazatait? Egy semmihez nem értő suttyó sakkban tartja a magyar kormányt és büntetlenül ellophatja a köz pénzét, mert akkor sem engedik el a kezét? Nehogy már holmi rendőrségi, ügyészségi vizsgálatokkal belerondítsanak abba a nagyszerű munkába, amit ez a pótolhatatlan ember végez. Hányszor lehet még kimosdatni a szarból ezt a legutolsó aljadékot? Ha nem lesz újságíró, aki Lázár Jánost darabokra szedje a csütörtöki kormányinfón ezzel a páratlanul ocsmány sztorival (amely költségvetési csalás gyanúját is felveti az összes többi mellett) kapcsolatban, akkor tényleg megérett itt minden a pusztulásra. Ha ez sem veri ki a biztosítékot (és valójában miért is verné ki, hiszen csak a népet lopják meg?), akkor tényleg nem érdemes megállni, el kell lopni mindent. Nem kellenek felelősök, és éljen az újabb kétharmad.
A kormánynak üzenő megmozdulásokat szervez a külföldön élő magyarok pártja
A fidesz szarházi bandát minél hamarabb el kell zavarni a hatalomból és az ellopott közpénz milliárdokért felelősségre kell vonni!
Majka vezeti a legnépszerűbb hírességek listáját
Majka olyan Maugli-effektus, albínó típus, van benne egy vonóval. "Válámi ván, dé ném áz igázi" - ahogy Arkagyij Rajkin színész, humorista, a Szovjetunió egyik legnépszerűbb színművésze mondaná. Ezek az intellektuális és erkölcsi pöcegödrök jelentik a Fidesz hátországát, övék az örökkévalóságnak tűnő pillanat, amit maximálisan uralnak. Mint annyiszor, most is kénytelen vagyok megismételni: nem az ellopott csilliárdokban mérhető a pusztítás, hanem a szellemi, lelki amortizáció az, ami visszafordíthatatlan. Egy ország, ahol a véleményt ilyen emberek formálhatják, az nem tegnap érett meg a pusztulásra. Jó étvágyat!
Szurkolónként 10 millió forintba kerül az új Puskás Stadion
A NOB az egész, gyakorlatilag egy teljes olimpiai programot lefuttató megaesemény költségvetését tokkal-vonóval 500 millió dollárban maximálta, az Új Puskás Stadion legújabb költsége, a 190 milliárd forint 654 millió dollárnak felel meg. Úgy tűnik, az ekkora stadionok ára csak a híresen korrupt keleti országokban tud Puskás-közeli szintre nőni és még nincs vége. A fidesz a közpénzek lenyúlásának nagy mestere. Nekik a közpénz lenyúlásában sosincs holnap.
Milliók kedvence volt, ma nyomorog a színészlegenda
Ilyen a fidesz munkaalapú társadalma, szociális ellátása, szarni bele.
Penészes, gusztustalan szendvicseket adtak a határvédőknek
A Jóisten ne adja, hogy ez a TEK kelljen valaha is terrort hárítson, élesben ebben az országban. Ezek a személyi testőrök, akik egyébként nagyon profi szinten rugdosnak be ajtókat, igaz nem feltétlenül a megfelelőket, egyáltalán nem mutatnak túl a civilek és politikai ellenfelek vegzálásának minimális elvárásán. Most komolyan: van olyan idióta ország, ahol mókából, nyilvános terrorelhárító bemutatókat tartanak, és akciófilmeket forgatnak valódi terroristák szórakoztatására? Míg a TEK a csúti magánhadserege, csak négy csillagos wellness szállodákban képes lakni mozgósítás idején, addig penészes, gusztustalan szendvicseket adtak az éhbérért dolgozó határvédőknek. Ilyen az úri-muri, uram-bátyám feudalista Magyarországa.
Fideszes tanácsadó fotózta a Momentum komáromi fórumának hallgatóit
A kommunista KISZ­ titkárokból meggyőződéses liberálissá, szabadelvű liberálisokból pedig polgári­- keresztény- nemzeti vérpopulista­ demagóg illiberálisokká átvedlett köpönyegforgatók
bandájának utódszervezete a fidelitas. Inkább menjenek a jogelőd Goebbels Tónihoz, majd vetélkedőt szervez nekik, "Ki tud többet a Szovjetúnióról", az egykori ifjúkommunista szarjankó igen járatos benne.
Rengeteg autós közlekedik rossz gumival
"Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén." De a szexnél vigyázni kell ha lukas a gumi, fő a biztonság!
"Lefőtt a kávéd!" – Kemény üzenetet kapott Szanyi Tibor
http://sajathir.blog.hu/2014/02/23/igy_kefelt...
Szanyi erkölcsi magaslaton. Éljen a népképviselet, Szanyi módon.
A legpikánsabb mégis az a szopás volt, melyet Szanyi kezdeményezett egy plenáris ülés idejére az egyetemista lánnyal, stílszerűen épp a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása vitájának idejére. Flóra épp menstruált, ezért így válaszolt neki: „a számat fel tudom ajánlani e nemes célra, egyébként alul a havonta egyszer egy hétig tartó technikai problémám van. amennyiben megfelel, örömmel :-)”. Szanyi így válaszolt: „Aki a kicsit nem becsüli… :-)”
"Lefőtt a kávéd!" – Kemény üzenetet kapott Szanyi Tibor
@GeoCravker: És lehet hogy marad a jelenlegi rothadás. Kérdés hogy meddig bírjuk. Pedig már ez is sok.
Kövér szerint a V4-ek akkor lesznek erősek, ha egymással szoros kapcsolatra lépnek
"Ha itt összefogunk, akkor olyan súlyt képezhetünk együtt", amit már számításba kell venni a régebbi nyugat-európai tagállamoknak is – mutatott rá a házelnök Tahó Laci. Látszik az eredmény 1991. február 15.-től ( V4 megalakulása) . Nyugat-Európa élelmiszer szeméttelepe lett és a bérek a nyugatit anuszrózsa szinten csókolják alulról.
Orbán: Orbán: a Momentum Mozgalom az új SZDSZ
@Perwool: Találó a "bonsai szarka" jelző. Bővült a felcsúti Disneylandes , balkáni kiskirály, gumicsizmás Cézár, csúti csüngőhasú előszavak halmaza.
Szanyi máris válaszolt Harisnak!
http://sajathir.blog.hu/2014/02/23/igy_kefelt...
Szanyi erkölcsi magaslaton. Éljen a népképviselet, Szanyi módon.
A legpikánsabb mégis az a szopás volt, melyet Szanyi kezdeményezett egy plenáris ülés idejére az egyetemista lánnyal, stílszerűen épp a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása vitájának idejére. Flóra épp menstruált, ezért így válaszolt neki: „a számat fel tudom ajánlani e nemes célra, egyébként alul a havonta egyszer egy hétig tartó technikai problémám van. amennyiben megfelel, örömmel :-)”. Szanyi így válaszolt: „Aki a kicsit nem becsüli… :-)”
Váratlanul átírta a kormány a nagy horderejű EU-s pályázati szabályt
A pofátlanságnak a harácsolásnak nincs felső határa! De egyszer elvtársak a tükörbe kell nézni és eljön a számonkérés napja és szokatlanul sürgősséggel mentek a levesbe.
Fidesz: a szocialisták tönkretették a bérből és fizetésből élő embereket
http://hitelkarosultak.blog.hu/2013/02/25/jog...
Íme a sikeres fideszes devizahitel! A hiteles földönfutó vagy "eszközkezelős" lesz!
Az adósokkal szemben kibocsátott fizetési meghagyások, felszólító levelek többsége is jogszerűtlenné válhat az új adatvédelmi törvény egyik rendelkezése alapján. A szabály alapján a bankok, illetőleg egyéb (pl. telefon-, internet-) szolgáltatók követeléseikkel együtt adósaik adatait csak korlátozásokkal adhatják tovább az ún. behajtó cégeknek.
Legjobb esetben a hiteles lakása az eszközkezelőhöz kerül.
Fidesz: a szocialisták tönkretették a bérből és fizetésből élő embereket
2010-től ki a Jóisten vezeti az országot. Nem volt elég a visszamutogatásból. Ti mit csináltatok ha még szarabb lett?
http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/2...
Íme néhány adat a fidesz nagypofájához, lelohasztás gyanánt.
Bérekben a szomszédos "versenytársak" leelőztek.
Hét éve még 25 százalékkal többet vitt haza egy magyar alkalmazott, mint egy szlovák. Ma már a magyarok irigykedhetnek, mert a szlovákok nemcsak beérték őket, de 10 százalékkal többet is keresnek. A kétezres évek elején a cseheknél is jobban éltünk, a lengyelek pedig messze mögöttük kullogtak, de mostanra sereghajtók lettünk a négycsapatos versenyben. A kilátások pedig egyáltalán nem biztatók.
"Lefőtt a kávéd!" – Kemény üzenetet kapott Szanyi Tibor
Szanyi kapitány az EP-ben is bemutathatja a középső ujját fölfelé állítva, hátha kap kártérítést.
Legalább olcsóbb lesz a folyékony kenyér, vagy meghívhatja egy kis szeszkóra a Gój motorosokat. Ők meg vihetnek egy kis házi páleszt és együtt elénekelhetik a csepeli munkásindulót.
42 éves nő rabolt ki egy trafikot Tatabányán
Érvényesül az egyenjogúság a diszkrecionalitás elve. Biztosította magának a diszkrecionális jövedelmet. Az önjövedelemből a létfenntartásra fordított összegen felüli jövedelemrész, mely összeg felhasználásáról az egyén szabadon dönthet, csak most ez nem jött össze. (Csókoltat a Lőrincze Lajos nyelvész)
Orbán Viktor kapott egy mattot
"Ezt most benézték. Ilyenkor pedig nem elegáns olyan frázisokkal dobálózni, hogy „a sport és az olimpia képes arra, hogy a magyar emberek szívét egy ritmusra dobbantsa”. Mert ez jelen
kontextusban bullshit, ugyanis az ő szívük nem a magyar emberekével dobbant együtt, hanem a NAV-­hoz be nem kötött pénztárgép csilingelésének ütemére zakatolt együtt a haverokéval. Pofára esés volt ez a javából a nemzeti együttnyúlás rendszerének, és Borkai joggal feszegeti a kérdést, hogy „fel tudunk állni a mostani sérülés után?” Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy az a mi korántsem a nemzetet jelenti, hanem azokat, akik tátott szájjal rohantak be a faszerdőbe azzal, ahogy ezt az egész rohadt rendszert felépítették, és szépen lassan, hangyaszorgalommal megutáltatták magukat az országgal (Borkai meg a városával)."
A Jobbik szerint Lázár nem fenyegetheti a fővárost
https://kolozsvaros.com/2017/02/25/ha-a-partt...
Szóval, ott volt az 1000 milliárd, arra költöttük volna, amire jónak látjuk, de nektek bele kellett
ugatni, hogy metrófelújítás, egészségügy, oktatás. Akkor nem kaptok semmit, hátha legközelebb meggondoljátok, amikor mást gondoltok valamiről, mint mi. Ilyenkor persze az szokott lenni, hogy egy valamirevaló városvezető az asztalra csap, és kikéri magának, de ahogy elnézem, Tarlós már sietett elsírni a bánatát: olimpia híján számos fejlesztés elmarad. És miközben a vidék hatalmas mértékben és tényszerűen leszakadt a fővárostól, és természetesen minden fejlesztési forrásnak meglenne a helye, ilyen ocsmány módon kijátszani egymás ellen a budapesti és a vidéki embereket több, mint gusztustalan.
Nem túl nehéz mindebből más következtetést levonni, mint hogy minden erejükkel ássák tovább az árkokat, a gödröket az elvtársak, háború nélkül ugyanis nehéz lesz ezt a kormányzás helyett végigkommunikált és szétlopott négy évet sikerként eladni. Most éppen az van, hogy a vidék kapja meg Budapest pénzét (nem mintha a kettőnek bármi köze lehetne egymáshoz). Majd épül még néhány vadászház és fűtött gyepes stadion a kertek végébe, a fővárosban tovább füstöl a metró, Lölö építkezik ezerrel, Lázár meg nem tudja letörölni azt a gazember vigyort a szája sarkából.
“Hamis a baba rossz szopós nő!!” – így olvasott be egy hölgynek a kedvenc fideszesünk
"Takarodj a közéletből, Kakuk és vidd magaddal az összes hozzád hasonló mocskot, aki
politikusnak és embernek egyaránt alkalmatlan. Akik miatt ez az ország egy rosszindulatú
daganattá lett, amely saját testén fejlődik és nő egyre hatalmasabbra. Az egy dolog, hogy a lelki posvány és nyomor, amiben fetrengsz képtelenné tesz megérteni olyan tragédiákat és
gyötrelmeket, amelyek embereket végzetes lépésre sarkallnak. De hogy ordító félanalfabetizmusod kappanhangján még szóvá is teszed, ki is magyarázod fentieket, az
megbocsáthatatlan. Népjóléti bizottság, mi? Te szégyene minden jóérzésű embernek. Hogy senki nincs A PÁRTBAN, aki vállalná a felelősséget az ilyen hulladékokért, az nem csak téged minősít, hanem az egész fidesz-keresztény szektát, amelyhez hasonló rontás még nem ült a nemzet nyakán. Soha. Ja, és hol van az egyház, te semmirekellő? A nagyon kevés kivételt leszámítva az erkölcsileg árvízkárosult kormány hátsójában, ott keresd!"
Orbán, az álmok mészárosa
https://kolozsvaros.com/2017/02/25/vendegcikk...
Mindenkinek volt egy álma, Viktor. Van, aki már azzal is beérte volna, ha nem gyullad ki alatta a hármas metró. Ha elég a nyugdíja gyógyszerre, ételre és fűtésre. Ha leaszfaltozzák végre az ő utcáját is, nem csak a polgármesterét. Ha a kórházba csak a vécépapírt kell bevinnie, a
gyógyszereket nem, és nem azon aggódna, hogy legközelebb már lehet, hogy orvost is kell hoznia magával, mert az sem lesz. Ha az iskolában az informatika órán használnák a számítógépeket és nem papírra írnák le, melyik billentyűket kell lenyomniuk egymás után. Ha megtanulnának a gyerekek minimum két nyelven (de tényleg), és nem tesiórát tartanának hetente ötször a folyosón. Ha az óvodába nem a szülőknek kellene behordaniuk kilószámra a gyümölcsöt, a folyékony szappant, és az uzsonnás szendvicsben nem fonnyadt répa árválkodna. Ha egyszer eljutna végre a család egy pár napos nyaralásra. Vagy ha lehetne egy gyereke. De nem lehet, mert még magukat sem tudják két fizetésből eltartani. És ha a nagyszülők unokáikat nem csak a szkájpon láthatnák. Mindenkinek volt egy álma, Viktor. Félmillióan például arról álmodoznak, hogy lesz rendes fürdőszobájuk, nem csak lavór és kerti pottyantós. Ennél is többen, köztük gyerekek tízezrei szeretnék egyszer azt érezni, milyen jóllakottnak lenni. Vagy nem fázni. Úgyhogy, majd ha ezeknek a „kis, egyszerű” vágyaknak a valóra válásához minden tőled telhetőt megtettél, na, majd akkor jöhetnek a tieid, Viktor. Ha meg nem vagy rá képes, vagy nem akarod, akkor el lehet takarodni az elvtársaiddal együtt. Mert mindenkinek van egy álma. Nemcsak Martin Luther Kingnek.