Frontok helyett most a hideg kínozza majd az érzékenyeket.

Ennek az időjárásnak nem most kéne jönnie – mégis pénteken fogunk ráfázni

Ezúttal nem az időjárási frontok, hanem a hideg, helyenként fagyos reggelek és a viszonylag hűvös nappalok okozhatnak panaszokat az arra érzékenyeknél. Pénteken ugyanis a hajnali órákban újra fagypont körül alakulhatnak a hőmérsékletek a leghidegebb helyeken, de máshol sem éri el a tíz fokot a hőmérő higanyszála. Nappal 16-18 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

A meteoklinika.hu szerint elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti. A fejfájás, migrén felerősödése szintén jellemző lehet, főként a nap második felében.

A hét végére kissé melegszik majd az időjárás, jövő héten pedig újra 20 fok körüli hőmérsékletek várhatóak a nappali órákban. Éjszaka is elkerül majd a fagy, esőre azonban többször is számítanunk kell a hét közepe felé.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.