Litvánia készen áll arra, hogy katonákat küldjön Ukrajnába az ukrán hadsereg kiképzéséhez – jelentette ki Ingrida Šimonytė, a balti állam miniszterelnöke.

A litván alakulatok nem vennének részt a harcokban, kizárólag kiképzési feladatokat látnának el. Vilnius kész elindítani csapatait, ha Kijevből erre vonatkozó felkérést kap. Egyelőre azonban az ukrán kormány nem fordult ilyen kéréssel Litvániához – írja a Portfolio.

Egy keleti NATO-tagállam is átlépi a vörös vonalat – Készek katonákat küldeni Ukrajnába

Litván katonák az Iron Sword NATO-hadgyakorlaton Fotó: Wikipedia

Šimonytė elismerte, litván katonák Ukrajnába küldése valószínűleg provokálná Oroszországot, de „ha Moszkva válasza miatt aggódnának, nem küldenének semmit” a megtámadott országnak – mondta.  

A politikus arra is kitért, szerinte Vlagyimir Putyin nem fog atomfegyvert bevetni Ukrajnában, mivel a radioaktív sugárzás Oroszország területére is eljutna.

Litvánia nem segít az ukrán kormánynak a sorkatonaság elől menekülő férfiak hazaküldésében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Maccska: olyat titkosat,...tudod, ahogy ti szoktátok titkosítani a nektek kellemetlen dolgokat,...ennek is csak a végeredménye lenne látható, eltűnne a fidesz-kdnp...
Pálinkás Pál
@Maccska: vagy egy kontingens ide, aki eltakarít titeket büdös köcsög...
Pálinkás Pál
@Maccska: olyat titkosat,...tudod, ahogy ti szoktátok titkosítani a nektek kellemetlen dolgokat,...ennek is csak a végeredménye lenne látható, eltűnne a fidesz-kdnp...
jáger laszló
Komolytalan!!
Senki nem veszi komolyan!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Maccska: = a legbutább megafonos, aki putyinból lefetyeli a ..ost! :)
surdilloFUJT
@Maccska: ...te idióta baxatlan szellemi toprongya a fideSSnek!!!Te hülye állat,az nem csak a litvánokat,de a szeretett fehéroroszaidat,ukránokat ,stb-t elérne,ha nem a faludszéli szeméttelepen kotorásztál volna,halhattad, tanulhattad volnahogy a CSERNOBILI ""BALESET"""MIT OKOZOTT EURÓPÁNAK ÉS A KELETIEKNEK!!!DE EHHEZ TE EGY DEGENERÁLT ,TANULATLAN ,AGYRÁGOTT SZELLEMI TOPRONGY VAGY!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.