Pénteken és szombaton is napos, alapvetően csapadékmentes idő lesz. Hétfőtől azonban minden megváltozik és jön a hidegfront. November első hétvégéjén már téli kabát kell. 

Éjszaka, hajnalban átmenetileg több helyen párássá, foltokban ködössé válik a levegő, gyenge szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon pénteken mérsékelt északi, északnyugati, szombaton pedig déli szél várható, másutt gyenge marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken akár gyenge talaj menti fagy is kialakulhat, illetve a magasabban fekvő helyeken, tópartokon 10 fok feletti értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 20 és 25 fok között valószínű, csak néhol lehet ennél hűvösebb az idő.

Vasárnap délelőtt több helyen tartósan is megmarad a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet, a Tiszántúlon lehet napos az idő. Azokon a tájakon, ahol megmarad a köd, szitálás is előfordulhat. Délután a Dunántúl több pontján réteges felhőzet borítja az égboltot, az ország más részein derült idő várható. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 17, 22 fokra melegszik a levegő.

Jövő hétfőn azonban drasztikus hidegfront érkezik, amely keddre lehűlést és várhatóan országos csapadékot is hoz.

Hétfőn a minimumok 3 és 10, a maximumok 10 és 20 fok között alakulnak majd. Kedden a leghidegebb órákban 3-9 fok lesz, s napközben is csak 8-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán a tartós eső megszűnik, változóan felhős lesz az ég. Az időnként megnövekvő felhőzetből futó záporok kialakulhatnak. Megerősödik az északi szél. Kora délután 6, 10 fok várható.

Csütörtökön a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északi szél. 5, 9 fokra melegszik a levegő.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Megerősödik az északnyugati szél. 5, 8 fokra számíthatunk.

Szombaton sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A délkeletire forduló szél megerősödik, a csúcshőmérséklet értékei 5, 8 fok között alakulnak.

Vasárnap a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, amelyből egy-egy zápor kialakulhat. A déli szél élénk marad, kora délután 8, 13 fokra számíthatunk.

Forrás: MTI, 24.hu, idojaras.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.