Az augusztus-októberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 520 ezer volt, 18 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája az előző három hónapos időszakkal megegyező 70,3 százalékra emelkedett – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A foglalkoztatottak száma tavasz (március-május) óta 4,5 millió felett alakul.

Az elsődleges munkaerőpiacon munkát vállalók száma 30 ezerrel nőtt a múlt év azonos időszakához mérve, a magát közfoglalkoztatottnak vallók létszáma 22 ezerrel, 111 ezerre csökkent. A külföldi telephelyen dolgozók száma 11 ezerrel, 119 ezerre emelkedett.

A 15-24 éves fiatal foglalkoztatottak száma egy év alatt 17 ezerrel, a foglalkoztatási ráta 1,2 százalékponttal, 28,7 százalékra csökkent. A legjobb munkavállalási korú 25-54 éves foglalkoztatottak száma 29 ezerrel nőtt, foglalkoztatási rátájuk 84,5 százalék volt. Az 55-64 éves idősebb korosztályban a foglalkoztatási ráta 1,6 százalékponttal, 57,2 százalékra emelkedett.

A 15-64 éves férfiak foglalkoztatási rátája a múlt év azonos időszakához mérve 0,5 százalékponttal, 77,4 százalékra nőtt. A 15-64 éves nők körében a foglalkoztatottak száma egy év alatt nem változott, a foglalkoztatási rátájuk 0,6 százalékponttal, 63,3 százalékra nőtt.

A 15-64 évesek aktivitási rátája 0,4 százalékponttal 72,9 százalékosra javult, bár a munkaerőpiacon megjelenő aktív népesség létszáma 5000-rel csökkent, a korosztály lélekszáma viszont 42 ezerrel zsugorodott. A gazdaságilag inaktív, azaz a munkaerőpiactól távolmaradtak száma a 15-64 korosztályban meghaladja az 1,7 milliót, a 64-74 évesekkel együtt a 2,7 milliót is meghaladja – derül ki a KSH adataiból.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay cco

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Remélhetőleg a számok még nem hazudnak,
.
----- 2.1.2. A 15–64 éves népesség munkaerő-piaci státusa 2018. évben
.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/15_64_abra_18.pdf
.
A laikusokban csak az a kérdés merül fel, hogy akkor miért kell lepkefogóval becserkészni orvostól krzdve vízszerekőig, a széles társadakmat kiszolgálókat, netán azokat, akik külföldön keresik a boldogulásukat!
.
Ez a szám is hasonló ahhoz, amikor két egyszeri ember verseng azon, hogy melyiküknek nagyobb a répája!!!
Eladott Ország
A foglalkoztatottak szegénységi aránya 2010-ben 6.2% volt, mely szám 2016-ban már 10.2%-ra emelkedett. Na de biztos más társadalmi réteg helyzete javult, ez pedig csak egy kis fiaskó. Lássuk a nyugdíjasok helyzetét, akiket olyan nagyon szeret a kormány. 2010-ben a nyugdíjas lakosság 4.6%-a élt relatív jövedelmi szegénységben, mely szám 2016-ra elérte a 9.1%-ot! Tehát majdnem kétszer annyi nyugdíjas él ma relatív szegénységben mint az Orbán-kormány hatalomra kerülésekor. Sorolhatnánk még az adatokat, de szerintem mindenki, aki nem a parlament falai között éli vidám kis életét, pontosan tisztában van az ország jelenlegi helyzetével. Az emberek optimisták, hogy a választások képesek lehetnek változtatni az ország helyzetén, az ő életükön. Hiszik, hogy egy esetleges kormányváltás véget vethet az ország kifosztásának, a demokrácia lerombolásának. Hisznek egy élhető jövő lehetőségében és abban, hogy végre eltakarodtok a bús francba. Valaki szólhatna a Kásler csúcsminiszternek, valahogyan tegye már rendbe az egészségügyet, hogy az idős emberek kaphassanak renoválást. Kizárólag azért, hogy bírjanak még dolgozni – holtomiglan. Eszük, kitartásuk, szorgalmuk van, csak az erejük fogyóban. Rángatják őket évek óta, mint tengerész a beakadt horgot. Egyszer kitakarítják a munkahelyeket, nem kellenek ők már, aztán meg kitalálnak valami szövetkezeteset: dolgozzatok, az Orbán-kormány megengedi, csak jót akar az idős embereknek, is ha már a többiek a Lajtán túl dolgoznak.
www.portfolio.hu/img/upload/2017/12/szegenydolgozo-20171213.png
Ludas Matyi
Hat vazeg, ha az orszag fele dolgozik, akkor van love a nyugdijasoknak, ovodaknak, iskolaknak. Vagy inkabb lennie kene?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.