A budapesti zsaruk és a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a napokban egy értékes kábítószerszállítmányt füleltek le, két díler és a megbízójuk már a hűvösön csücsül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 2019. november 28-án egy csepeli autószerelő műhelyben csaptak le két dílerre a budapesti felderítők, valamint a Bűnügyi Bevetési Osztály. A két férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a BRFK Felderítő Főosztálya.

"A KR NNI nyomozóinak a rajtaütést megelőzően az a bűnügyi információ jutott tudomására, hogy a 45 éves budapesti F. Zsolt november 27-én Németországból fog gépkocsival kábítószert csempészni Magyarországra.

A megbízást a férfinek a 43 éves E. Bernard adta, akinek utasítására, másnap délelőtt F. Zsolt a szállítmányt egy csepeli autószerelő műhelybe vitte. A műhelyben a gépkocsiban kialakított rejtekhelyekről a kábítószert egy szintén budapesti férfi, a 45 éves S. Gábor kezdte el kibontani, amikor a BRFK Felderítő Főosztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói elfogták őket. A KR NNI munkatársai E. Bernardot pedig Budapesten a VII. kerületi Bajza utcában fogták el.

A nyomozók az autó átvizsgálásakor több mint 1,3 kilogramm kokaint, valamint a további kutatások során 43 darab kábítószergyanús tablettát és 5 gramm marihuánát találtak. Az eljárás során 18 millió forint értékű valutát és ékszereket is lefoglaltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályán a három férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több, mint 26 millió forint"

- olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.