Szigorítaná az elítéltekre vonatkozó szabályokat a Jobbik; a cél, hogy a lehető legkésőbb kerülhessenek csak vissza a társadalomba azok, akik erőszakos vagy kényszerítő cselekményeket követtek el, vagy akiknél számítani lehet arra, hogy később újabb bűncselekményeket követnek el.

A Jobbik szigorítaná az elítéltekre vonatkozó szabályokat

Fotó: Pixabay

Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője azt mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy öttagú szakértői bizottságnak kellene meghatároznia a kedvezmény megadása előtt, milyen kockázatokat jelent a szabadon bocsátás.

Hangsúlyozta: az elítéltek már csak azért is betartanak a rács mögött minden szabályt, mert a jó magaviselet évekkel csökkentheti letöltendő büntetésüket.

Javasolják, hogy addig senki ne változtathasson nevet, amíg nem kapta meg a büntetett előélet alóli mentesítést. Továbbá, az enyhítő körülmények dacára is szabják ki a bírók a maximális büntetési tételt erőszakos és kényszerítő cselekményekért. Végül pedig javasolják – mondta –, hogy a fegyintézetekben tegyék hatékonnyá a kockázatkezelést és -elemzést annak tisztázására, mi valószínűsíthető az elítéltek szabadlábra helyezése után.

Varga-Damm Andrea megemlítette: a Marian Cozma megölésének ügyében elítélt, most pedig prostitúciós ügyben nyomozás alatt álló Sztojka Iván esete "etnikai háttértől függetlenül" volt az utolsó csepp a pohárban, mert a bűnözőknek "látniuk és tudniuk kell", hogy a törvény rájuk is kötelező, "és a társadalom nem engedi, hogy korlátlanul ugráljanak a hátán".

MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ha letöltötte a büntetését, akkor jutalmul pár napos Szibériai útra kellene vinni az ügyfelet, ahol egy napos látogatáson rémüldözhet mekkora szerencséje is van, mert nem a Fekete Delfinben kellett guggolnia.

Ha nem törlik el a jó magaviseletért járó harmadolást, szart sem ér a büntetés..

Méghogy jó magaviseletű rab?...ilyen nem létezhet, mert miért került böribe? Hát mert rossz a magaviselete..ugye cicvarek?
Cicamama55
Maximálisan egyetértek velük! A migránsozás kezdetekor is ők voltak az elsők, akik azonnal a határvédelmet, a határőrség visszaállítását követelték.
1magyar
A kegyetlen gyilkosokat, pedofilokat semmiképpen sem szabad egy cellában de még egy körletben sem tartani a lopással vagy egyéb kisebb dologért leültetettekkel mert vagy kényszerítik vagy tanítják őket továbbképzésben és mire kijönnek hasonlóvá válnak mint tanítóik vagy kényszerítőik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.