Gesztesi Károly egy nappal halála előtt, pénteken a hitéről beszélt a TV2 műsorában.

Az 56 éves korában, szombaton, váratlanul elhunyt Gesztesi Károly halála előtt egy nappal arról mesélt a TV2 Mokka című műsorában, hogy újra iskolapadba ült és hittudományokkal kezdett foglalkozni – írja az Origo.

Minden emberbe bele van kódolva a hit. Van, aki él vele, van, aki nem

- nyilatkozta Gesztesi Károly, aki néhány komoly ember prédikációját hallgatva kezdett el mélyebben a hittudományokkal foglalkozni.

Elmesélte, hogy édesanyjától kapott bibliát, több alkalommal is, olvasta, de sok mindent nem értett benne. Egy rádióműsorban találkozott Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezetőjével, és ő javasolta neki, hogy kezdjen el hittudományokat tanulni.

Egy hitéleti akadémiára jelentkezett, ahova elsőre nem vették fel, de aztán rászánta az egész nyarat és következőre bejutott az intézménybe.

Negyven éve rúgtak ki utoljára a főiskoláról, azt is nehezen éltem meg. Hála Istennek, rég buktam meg színdarabbal vagy filmmel, úgyhogy nagyon rossz érzés volt ez a kudarc, de összeszedtem magam, rászántam az egész nyarat, és felkészültem. Azt mondták, így már igen jó pontszámmal kerültem be

- mesélte a színész.

Hozzátette:

Ha valami feladatom lehet a hittel, talán az, hogy ha valaki megkérdez róla, akkor tudjak úgy válaszolni, hogy esetleg előrébb viszem vele a másik életét

Forrás: Origo, Blikk

Címlapkép: Tv2/Mokka

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.