Jan-Werner Müller, a Princeton professzora a CEU-n beszélt kereszténydemokráciáról, populizmusról és illiberalizmusról.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Úgy teszünk, úgy beszélünk orbánék rendszeréről, mintha az bármi elv, elkötelezettség mentén történne.
Először is mitől jobboldali, egy ex-komcsikból álló, bolsevista típusú, emberek megtévesztésén alapuló, diktatórikus beállítottságú rezsim?
Mindig az, amit éppen pillanatnyi érdeke megkíván.
Volt már ifjú kommunista, liberális élharcos, liberális internacionálé alelnöke, Soros-ösztöndíjas, orosz ellenes, oroszbarát, rendszerváltó, ateista, kereszténydemokrata, templomon kívül-belül, illiberális, szélsőjobbos ...
Sosem fogom megérteni, miért próbáljuk megmagyarázni pillanatnyi szerepét, mikor holnapra már akár az ellenkezője.
Egy biztos. A néhai orbánnak, a mai orbán lenne a legnagyobb ellensége.
RonaGyuri
@Aki Én: precíz kórkép téves következtetés: "A néhai orbánnak, a mai orbán lenne a legnagyobb ellensége.". nem ő semmit sem változott: egy gátlástalan hazudozó cezaromániás műveletlen paraszt-suttyó! =))
tudode
Azért nem árt tudni azt, hogy a LIBERÁLIS INTERNACIONÁLÉT amikor kinőtte őfélesége, a mentalitásának megfelelően lépett tovább a Néppártba, amelynek komoly fejtőrést okoz a tingli, tangli mentalitása, hasonlóan ahhoz, amikor a durva faterjának járt túl az eszén, úgy elbarbárosodva, hogy saját hazájára emelgeti a tapogatóját:
.
--- A Liberális Internacionálé egykori alelnöke belerúgott még egyet a liberalizmusba
.
vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/
.
(...) ""2000. július 7.

Otto Lambsdorff, az Európai Liberális és Radikális Demokraták (ELRD) szövetségének elnöke csak a magyar sajtóban közölt hírekből értesült arról, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt átlépését fontolgatja a Liberális Internacionáléból a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppártba, jóllehet hónapokkal ezelőtt szerinte már történtek “bizonyos célzások” arra, hogy a Fidesz vezetősége ilyen lépést mérlegel."" (...)
.
Vajon miután a Néppártot is megszeretné reformálni, az 1930-as évekhez hasonlóan puttonyában a közlóvéból műköfő kommunikációs gépezetével, vajon hol köt ki!!
.
Hey Orbán!
Aki Én
@RonaGyuri: ...azt úgy értettem, hogy ennyire ,,elvhű" és kiszámítható. Vagyis, hogy teljes ellentéte a korábbi látszatnak. Persze tudjuk, hogy már akkor sem volt különb, csak tapasztalatlanabb. Már a korabeli videóin is tisztán látszik a súlyos elmezavar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.