Több száz kínai turista nem érkezik meg a magyar fővárosba a koronavírus miatt.

Már most kimutatható hatással van a koronavírus a magyarországi turizmusra: hétfő óta nem indulnak el a szervezett turistacsoportok európai körutazásaikra Kínából, a következő napokban több száz kínai vendég már biztosan nem érkezik meg lefoglalt budapesti szállására

– írta a Világgazdaság.

Tavaly január és november között 430 ezer vendégéjszakát, a teljes vendégforgalom 5-6 százalékát adták a kínai turisták, akik többsége csoportosan, több európai országot érintő körutazásra befizetve érkezett Budapestre.

Már most betett a magyar turizmusnak a koronavírus

Magyarország és a közép-európai régió egyik legnagyobb kínai beutaztató társasága, az EETS igazgatója, Lázár Judit a lapnak elmondta: egyelőre 20 százalékos lemondásnál tartanak a következő, nagyjából két hétre. Az Európában már úton lévő kínai turistacsoportok nem indulnak haza, ők a járvány kitörése előtt keltek útra – tette hozzá.

Jelenleg turisztikai szempontból kevésbé forgalmas időszakot érint a visszaesés, a kínai utazási szezon csak később, áprilisban, májusban kezdődik.

A Budapest Airport a lappal azt közölte, hogy a koronavírussal kapcsolatos légitársasági intézkedésekről egyelőre nem kaptak értesítést. Arról, hogy az elmúlt napokban bejelentett és megnyitott új, közvetlen kínai desztinációk esetében az utazási korlátozások miatt esetleg módosítani kell-e a járatokat üzemeltető légitársaságok és a Budapest Airport közötti szerződéseket, a társaság arra hivatkozva nem adott tájékoztatást, hogy a megállapodások részletei üzleti titoknak minősülnek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Lázár Judit mondja, hogy:
"Az Európában már úton lévő kínai turistacsoportok nem indulnak haza, ők a járvány kitörése előtt keltek útra – tette hozzá."
Egy MTI cikk szerint:
"A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben."
Lázár Judit szerint akkor az úton levő túristák még 2019. december előtt indultak el??? Ez nyilván nem igaz!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Lázár Judit mondja, hogy:
"Az Európában már úton lévő kínai turistacsoportok nem indulnak haza, ők a járvány kitörése előtt keltek útra – tette hozzá."
Egy MTI cikk szerint:
"A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben."
Lázár Judit szerint akkor az úton levő túristák még 2019. december előtt indultak el??? Ez nyilván nem igaz!!!
Yoda69
Lehet hogy jobb is ha nem jonnek. Nem hurcoljak be a virust, bar szerintem az igy is ugy be fog jutni.
karma1
@Yoda69: Hm, szia, hogy vagy? Tudod, miert kerdezem,...:)
karma1
@Horizont: Ne csodalkozz, annyian vannak, mint a kinaiak...Ide is oriasi csoportokban utaznak, es ha kinai csoport jon a lanyomek szallodajaba, akkor minden szobat ujra kell felszerelni, ahol ok szalltak meg, mert minden mozdithatot elvisznek magukkal...:( Es persze ehhez jo kepet kell vagniuk! Kisparnat, torulkozot, kisebb szobadiszeket, - csak azt nem tudom, hogy hogyan juttatjak ki az orszagbol, mert a repcsire 23 kilonal tobbet nem vihetnek fel. Aztan a hotel vezetosege kitalalta, hogy amikor kinaiak jonnek, akkor oda kinai gyartmanyu dolgokat tesznek. Mindig ujat, tisztat, szoval a vendeg nincs becsapva, csak helyukon vannak kezelve. Itt nem irjak ki a hataron, hogy "kinai, ne lopj!"...:)
karma1
Na, recsolke meg a meszilolo osszedughatja azt a Zuckerbergnel is okosabb fejit meg a sajat labat, oszt talan most elgondolkodhat a puhos, hogy amikor IGAZAN baj van, az nem fog megallni a hataron, es nem lehet elbujni a legjobb bunkerba sem!
görbetükör
A kint rekedt magyarokat nem tudják hazahozni, a külföldi turista meg jöjjön csőstől.
Ez az illibsi-féle hazaszeretet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.