A szerda esti M1 híradóban arról volt szó, hogy Gyurcsány szerelmes Putyinba.

A köztévé híradója egy szívecskével illusztrálta azt a sokéves információt, hogy még a 2000-es évek elején az egykori miniszterelnök jó viszonyt ápolt Putyinnal. Gyurcsány Ferencet miniszterelnöksége alatt ugyanis Vlagyimir Putyin orosz elnök még a villájába is meghívta.

Jó kérdés, hogy az miért súlyos vád, hogy Gyurcsány az otthonában fogadta Putyint, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter 2017-ben szintén az otthonában látta vendégül vacsorára Szergej Lavrov orosz külügyminisztert

- teszi fel a kérdést a 444.hu portál.

Felforrtak az agyvizek a közmédia szerkesztőinél – Gyurcsány szerelmes Putyinba az M1 híradója szerint, szívet rajzoltak köréjük

Fotó: M1/Youtube

A fenti köztévés riport egyébként épp akkor került adásba, amikor Orbán közben egy svájci lapnak azt nyilatkozta, hogy elképzelni sem szeretné, mi történne, ha Oroszország elveszítené a háborút. Orbán azt is mondta, 

két héttel a háború kitörése előtt, amikor Moszkvában utolsó alkalommal találkozott Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnök azt mondta neki, hogy Magyarország NATO-tagsága nem probléma, csak Ukrajnáé és Grúziáé.

"Putyin problémája – ezt mondta nekem – a Romániában és Lengyelországban már létrehozott amerikai rakétabázisok, valamint a NATO esetleges ukrajnai és grúziai terjeszkedése azért, hogy ott fegyvereket állomásoztassanak. Ráadásul az amerikaiak fontos leszerelési szerződéseket mondtak fel.

Ezért nem tudott Putyin többé nyugodtan aludni éjszaka

– mondta Orbán Viktor, aki azt is megjegyezte:

megértem, amit Putyin mondott. De nem fogadom el, amit tett

A 444 által kiszúrt „közszolgálati” megoldás egyébként a Magyar Nemzet hírét szemlézte annak ellenére, hogy az égvilágon semmi hír nem történt, hiszen az alapállítás, ami szerint Gyurcsány szerelmes Putyinba, April H. Foley-tól származik, aki 2006 és 2009 között volt amerikai nagykövet.

A mondatai a Wikileaks-botrányban szivárogtak ki, tehát évekkel ezelőtt, azóta pedig az égvilágon semmi fordulat nem történt az ügyben

– teszi hozzá a Média1.

A Magyar Nemzet úgy fogalmazott,

a dollárbaloldal vezetője még miniszterelnöksége idején szívélyes, baráti viszonyt ápolt az orosz vezetővel. A jelenlegi kormányt Putyin-barátnak minősítő DK-elnök 2007 végén közös magyar–orosz kormányülést hívott össze Budapesten, majd a Kreml lapjában ígérte meg, hogy gyerekeit oroszul taníttatja majd. Kormányfői ténykedése idején Gyurcsány Ferenc számos alkalommal találkozott az orosz vezetővel, egyszer saját otthonában, az Apró-villában fogadta Putyint.

A kormányközeli lap hozzáteszi:

A politikai behódolás mellett a Gyurcsány-kormány több szempontból is kiszolgáltatta Magyarországot: beengedték például az orosz titkosszolgálat munkatársait a polgári elhárítás épületébe, és asszisztáltak ahhoz, hogy hazánk egyik stratégiai vállalata, a Mol orosz résztulajdonba kerüljön.

A köztévé által elképzelt love-storyt az alábbi YouTube-videó 47. percében nézheti meg:

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Orbán meg nem szerelmes bele, hanem a pincsikutyája. Putyili csak annyit mond: ül, fekszik, ötször drágábban vesz gázt, kiáll a tömeggyilkos mellett az egész világ ellenében, és Orbi kutya szót fogad, mert különben tockos meg saller lesz.
ezalenyeg.hu/data/Orban_valogatas/Orban_Viktor_kutya_pincsi_focuspointscale_w800_h450_fx0_fy0.jpg?key=b1f88b9205fa65fbcc61db6a69250b5b
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
2008 februárjában aztán Gyurcsány a Kremlben aláírta Putyinnal a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló megállapodást. A Fidesz elnöke azonban akkoriban még másképpen vélekedett Vlagyimir Putyinról és az orosz kapcsolatokról.

„Történik valami, ami Magyarországon mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. Ez figyelmeztet bennünket arra, hogy miközben itt a gyakorlati együttműködés kérdéseinek feszegetésével töltjük majd az időnket, van még teendő; a rendszerváltás korából, az előző rendszerből itt maradt romok eltakarítása, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarítása...”

Persze később kiderült, hogy ez csupán politikai hangulatkeltés volt Orbán Viktor részéről, hiszen a WikiLeaks által kiszivárogtatott dokumentumokból derült ki, hogy egy 2009-es Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet által küldött diplomáciai táviratából arról olvashattunk, hogy Orbán Viktor jelenlegi kormányfő „bevallotta a nagykövetségnek, hogy hasonló politikát folytatna a Déli Áramlattal (mint az akkori kormány) és a Fidesz megfontolt hallgatása a legutóbbi (Déli Áramlatról szóló) bejelentéskor éles ellentétben áll a korábbi harcias kijelentéseivel".
terlasz
Hol van már az a Putyin, akibe Gy. "szerelmes" volt, sőt akiben Európa is partnert látott?!
ómió
A korábbi "privát kapcsolatok" már idáig vezettek!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.