kereső

Orbán: intenzív kapcsolatokat kell kiépíteni Budapest és Banja Luka között
Ami a propi "szemlézéséből" kimaradt: Kétnapos magyarországi látogatásra érkezett Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina szerb részének elnöke. Dodikot a szerb nacionalizmus meghatározó alakjaként, és Vlagyimir Putyin orosz elnök feltétlen szövetségeseként tartják számon Nyugaton. 2017-ben az USA szankciós listájára került, a daytoni béke végrehajtásának akadályozása miatt. Dodik nagy híve Radovan Karadzicnak, az életfogytiglani börtönre ítélt szerb hadúrnak is.

Magyar és nemzetközi sajtó nem vehetett részt a sajtótájékoztatón, csak szerbek.
Herczeg Zoltán: mi lennénk a terroristák meg a pénzmosók?
@simmering73: most kivételesen nem erről van szó! A bankok egyébként sem adhatják ki az ügyfelek adatait-csakis és kizárólag bűncselekmény gyanúja esetén birói végzésre.A Pmt.eu-s jogharmonizációs törvény-pénzmosás ellen irányul.Azt viszont nem tudom, hogy a Lajtától nyugatra kell-e a lakosságnak is adatot egyeztetni három évente.Eredetileg csak a cégekre- a cégek tulajdonosaira terjedt ki, ill. azokra a magánszemélyekre ,akik kiemelt közszereplők. Az az átvilágitás kicsit másabb, mint a lakossági.
Benkő Tibor: "ébernek kell lenni"
@Eladott Ország: "Lehet, hogy nincs Isten, de az biztos, hogy határtalanul nagy az állatkertje!"- és bizony nagyon alacsony a keritése.
Herczeg Zoltán: mi lennénk a terroristák meg a pénzmosók?
Akit érint!!! A Pmt a biztositókra is vonatkozik- tehát ha valakinek van személyhez kötődő biztositása/ életbiztositás/, ahol ő szerződő fél, neki is át kell ezen esni. Bár azt tapasztalom, hogy a biztositók az ügynökeiken keresztül ezt megoldják- személyesen keresik fel az ügyfeleket.
A bankokat ez a Tv.-és mnb utasitás köti, tehát nem ők találták ki.Mindenkinek ajánlom, hogy végezze el az azonositást, bankja válogatja, hogy kell-e a személyes megjelenés, vagy elég levélben elküldeni az okmánymásolatokat. Különösen azok figyeljenek erre, akiknek időközben változott a személyi okmánya, vagy a lakcim kártyája. Mondjuk azzal nem érdemes várni a kötelező átvilágitásig/adategyegyeztetésig, mert a banki kp. befizetésnél-és felvételnél elkérik az okmányokat. Kellemetlen szitu következhet belőle.
Herczeg Zoltán: mi lennénk a terroristák meg a pénzmosók?
Shikari hazudik- vagy nem megfelően tájékozott, vagy csak a régi Pmt.-t nézte meg, és nem nézte hozzá a mnb utasitást:

" 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljeskörű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Ennek hiányában 2019. június 27-től az adott bankok, takarékszövetkezetek vagy egyéb kötelezett pénzügyi intézmények nem teljesíthetik az érintett fogyasztók vagy vállalati ügyfelek megbízásait.

A Pmt. megváltozott szabályai értelmében a pénzügyi intézményeknek rendelkezniük kell a lakossági ügyfelek törvényben előírt személyes adataival, valamint a személyazonosságot és a lakcímet igazoló okmányaik másolatával. Ezen felül ügyfeleik kiemelt közszereplői státuszát is meg kell állapítaniuk (vagy nyilvánosan hozzáférhető adatbázis segítségével vagy az ügyfél által tett nyilatkozat alapján). A vállalati ügyfelek esetében a szolgáltatóknak új adatokat kell rögzíteniük, ezért szükséges a tényleges tulajdonosról tett nyilatkozatok újbóli beszerzése. A hiányos adatokkal, dokumentumokkal rendelkező, érintett ügyfeleiket a szolgáltatók a szükséges teendőkről részletesen tájékoztatják."
Novák Katalin szerint sok "magyarbarát" politikus van Németországban
@Eladott Ország: Ezek szerint a fidess előtt nem is volt család? Ezt mondja ez a hülye tyúk? Komolyan honnan szedik ezeket a baromságokat- és vannak akik el is hiszik nekik. Csak azt nem tudom, hogy akik most nováknak mindezt elhiszik- milyen NEM családban nőttek fel, nevelődtek?
A könyv, amit Orbán az ágya mellett tart
@RonaGyuri: Ez lehetséges Gyuri, de ezt a könyvet biztosan elolvasta- /én nem/-de a cikkből az világlik ki,hogy obán komolyan tanulmányozta,mert minden visszaköszön a kilenc év alatt.Félelmetes.
Jövőre 92 milliárdot költhet a kormány a határon túl
@CsipkeRózsa: Nem tudom mennyit kapnak a csángók. Őszintén szólva nem is érdekel. Az bizonyos, hogy ez az összeg nem fog itt megállni- ennek többszöröse lesz,az előző évek gyakorlata alapján.
De egy "érdekesség"- ha már 92 milliárd, és az MTVA 100 milliárdja.
Az MTA 2019 -es költségvetése 560 milliárd Ft kiadással számol- ebből az MTA SAJÁT!!! bevétele- /eu-s pályázatokból, támogatásokból/ 440 milliárd Ft. Kormány finanszirozás 120 milliárd. Mire is veri a nyálát a fidess csürhe/shikari és a többi nem ma lett hülye/, hogy az "muzsikáltat",aki fizet?
Videó: a képébe nyomták a parlamentben gúnyolódó Orbán Viktornak, amivel "megvásárolja" a tájékozatlan emberek szavazatait
Nos amikor egy ország miniszterelnöke ilyen módon "válaszol" bármelyik ellenzéki képviselő kérdésére- nem a képviselőt/pártját nézi le, veszi semmibe- hanem azokat a százezreket,milliókat akik tavaly az ellenzékre szavaztak- számszerűen közel annyian/ ha nem többen!!!/ ,mint a fidessre. És van pofája azt válaszolni Szabó Timeának, hogy " harminc éve szolgál a parlamentben".Szolgál?Azt se tudja mit jelent.
Vekerdy Tamás: "Most csak a hazaárulás, hazudozás és harácsolás folyik!"
Vekerdy Tamás: " most csak hazaárulás,hazudozás,harácsolás folyik"- ez a pártállam kormányának lényege.
Novák Katalin szerint sok "magyarbarát" politikus van Németországban
"Magyarország harminc éve a német újraegyesítéshez lehetőséget teremtő határnyitással járult hozzá Európa és Németország sorsának egy történelmi jelentőségű fordulatához, most pedig azt vallja, hogy "akár határkerítések építésével is meg kell védeni ugyanazt az Európát" – emelte ki az államtitkár."- katalin kedves, éppen most radirozzátok ki Magyarország történelméből azokat a poltikusokat/ Németh Miklós,Horn Gyula/ ,akik a legtöbbet tették ezért. És a 30 évvel ezelőtti valódi demokratikus ellenzéket. Törlitek-mintha nem is léteztek volna/ csak orbán, meg a szűrös mátyások,lezsákok,boross péterek...
és remélni merem, hogy a "magyarbarátság" nem a fidess=orbán barátságát jelenti.Bár az, hogy az az álláspont, amit Magyarország képvisel ezt látszik erősiteni. Akkor pedig, a "magyarbarát" német politikusok nem a magyarok barátai.
Az Alapjogokért Központ szerint "a néppárt nem a jobboldallal keres közös platformot"
Tul.képpen mi ez a AK? Milyen érdemi munka folyik ottan, vagy csak egy hangzatos névvel ellátott újabb üzemi kifizetőhely?És egyetlen feladatuk, a NER igazolása,és orbán fényezése? Mert az "alapjogokkal" kapcsolatban még nem hallottam a "szakértőiket".És tul.képpen kinek/minek az "alapjogairól" szólna ez az egész?
Szijjártó szerint természetesen minden a bevándorláspolitikán múlik
@kokopelli: a "szerencsétlen melósok nyája"- ez nem is kérdés. Örömmel-és tapsolva.
Orbán szerint az MTA-s törvénymódosítás egy kiváló javaslat
"Palkovics László miniszter törvénytervezete számos tárgyi tévedést tartalmaz,
miközben az átalakítást semmilyen valós, szakmai érvvel nem indokolja.
Se hatástanulmány, se részletes stratégia nem készült, tette hozzá.
Lőrincz szerint a törvényjavaslat több ponton ellentétes Magyarország Alaptörvényével, sérti a jogbiztonság követelményét, a tulajdonhoz való jogot, a tudományos kutatás szabadságát és autonómiáját.
Miután végighallgatták, a bizottság kormánypárti tagjai simán megszavazták és az Országgyűlés elé küldték az MTA megcsonkításáról szóló jogszabályt. "-bűnpártolók,és bűnsegédek.
Jövőre 92 milliárdot költhet a kormány a határon túl
A legtöbb pénzről a Bethlen Gábor Alap és a Külgazdasági és Külügyminisztérium rendelkezik majd, a Bethlen-alap 38 milliárdot kap, túlnyomórészt "nemzetpolitikai célú támogatásra", a minisztérium pedig 35 milliárd sorsa felől dönthet.

A KKM gazdaságfejlesztési célokat támogat majd, valamint olyan programokat mint a Csángó-Magyar Együttműködési Program, amely 532 milliót kap majd jövőre. 9,8 milliárdot a Miniszterelnökség költhet majd el a határon túl.

Tetszik- szétszórva, hogy nyomon se lehessen követni.Most éppen ki ad, mennyit -és hova.
Szijjártó szerint természetesen minden a bevándorláspolitikán múlik
@Commenter: csak azért kérdeztem, mert "olyan sokat élt" az átkosban.Gyerekként ,talán.
Nagy Blanka: Rendszerváltás - avagy cseberből vederbe?
@csak úgy...: Ha már Cserdit emlited, illik tudni a polgármester nevét: Bogdán László- és csodát művelt/művel a faluval.Persze kellettek hozzá az ott élők IS!
Orbán szerint az MTA-s törvénymódosítás egy kiváló javaslat
Természetesen, hiszen egy újabb pénzbevételi forrást-lopást tesz lehetővé- csak és kizárólag törvényesen.Hogy közben a magyar tudományos élet megszűnik?- eb ura fakó. Nem kell az.Cselédeknek minek.
Szijjártó szerint természetesen minden a bevándorláspolitikán múlik
@Macskaszem: hány éves ez a nyikhaj? Úttörőnyakkendőt hordott max a gulyás" kommunizmusban. "- akkor elmondhattuk, hogy mi voltunk a legvidámabb barakk, és most???
Jakab Péter szemében Orbán Viktor annyit ér, mint egy zacskó száraztészta
@RonaGyuri: hát! ez az, milyen finom slambucot lehet abból késziteni. Na de orbán???,,...
Egyesült a DK és az MSZP
@Eriksson: és miben nem volt igaza Ujhelyinek? "Csak" patkánykormányt mondott/irt-ami még kevés is jelzőnek erre a maffiára. Én nem mondanám kormánynak.
Miért nem igaz, amit a kormány állít az orosz érdekeltségű bankról?
"A fentiek alapján tehát a magyar kormány úgy engedi Budapestre települni a Nemzetközi Beruházási Bankot és ad neki roppant széleskörű jogosítványokat és mentességeket, hogy a működésébe a jórészt szimbolikus felügyeleti jogon kívül semmiféle beleszólása nem lesz. Ezen még az a helyzet sem változtatna, ha a jelenleg öttagú Ügyvezető Igazgatóságba bekerülne esetleg egy magyar igazgatóhelyettes, ugyanis attól még Koszov mint elnök domináns jogosítványai változatlanok maradnának.

Fontos látni ugyanakkor azt is, hogy a kialakult, illetve kialakulóban lévő helyzetért téves megközelítés Oroszországot hibáztatni. Moszkva ebben az ügyben nem tesz mást, mint racionálisan érvényesíti az érdekeit, élve a rendelkezésére álló intézményes és jogi lehetőségekkel. Éppenséggel az lenne az irracionális, ha nem ezt tenné.

A valódi kérdés inkább az, hogy a magyar kormány miért ment bele abba, hogy az IIB ezekkel a feltételekkel Budapestre költözzön. Kérdéses, hogy a magyar vezetés egyáltalán tudatában volt-e annak, hogy az IIB-n belül mennyire csekély befolyása lesz Budapestnek, függetlenül attól, hogy Magyarországé a harmadik legnagyobb tulajdoni hányad a bankban.

Ha nem tudták, tehát a feltételek alapos elemzése nélkül döntöttek a bank Budapestre engedése mellett, az igen komoly kételyeket vet fel az illetékes magyar állami szervek kompetenciáját illetően. Ha viszont a kormányzat tisztában volt a fenti sajátosságokkal, és ennek ellenére úgy döntöttek, hogy beengedik az IIB-t Magyarországra, megadva mindazon mentességeket, amelyeket a bank kért (és amelyeket Szlovákia például nem adott meg), az nagyon súlyos biztonsági problémákra utalhat."- a lényeg, a lényeg. És amiről a szakértő úr sem beszél!!!- ez a bank az orosz állami intézményrendszer része, regisztráltan nyilvántartva.
Kommunikációs fogás? Az "új" egészségügyi béremelést már három éve bejelentették
Nem tudom ezt hova tenni. Mindig csak azt olvasom a fidess állampárt közleményeiben, hogy egyes közalkalmazotti csoportok bére ekkor majd! annyival nő, emekkor meg meg maj amannyival. Aztán amikor megtörténik a "béremelés" az egyik csoportnál- kiderül, hogy elvették a pótlékokat, a cafetériát- és az épült be a bérbe.Igy aztán sokan még kkevessebbet is kaptak ,mint béremelés előtt./mentős,tűzoltó/, másik csoport meg úgy járt, hogy megemelték az óraszámot, nincs helyettesités...,.Közben meg a gyurcsány alatti közalkalmazotti bértábla a kiinduló pont-ezen az istennek sem akarnak változtatni.Igazi közalkalmazotti béremelés emlékeim szerint medgyesy nevéhez fúződik- az tényleg 50%-os volt -és nem csepegtetve ,évekre elosztva, hanem egyszerre-és nem a különböző pótlékok és túlóra dijak terhére.

Ez a mindig majd jövőre-és közben visszamutogat 13 évre, na ez az állampárti beetetés.
Egyesült a DK és az MSZP
@Eriksson: na akkor elő azt a kis szürkeállományt, mert Bangóné "patkányozott", nem Újhelyi.