kereső

Meghalt Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész
@Nessy: Áder nem felejtette azt el, mint ahogy azt sem, hogy ő volt a "vakondok" ellenőr sólyom gyalázatos megválasztásánál.
Újabb látványos tiltakozó akcióval készül az ellenzék a Parlamentben a hétfőn kezdődő ülésszakra
@papa.49: Az jobb, ha az ász veszi el? Azért nagyobbat szólt volna, ha nincsenek a parlamentben. A szerbek meg tudják csinálni-egységesen, a magyar ellenzéki pártok nem.Tavaly április nyolc után kellett volna egységes fellépéssel távol maradni-orbán úgy is azt mondja, ellenzék nélkül is működik a parlament(és tényleg!!!-értek el valamit az elmúlt 9 évben?),
igy csak erősitik a látszatot. Ezután ,amennyiben lesz képviselői kódex,még a jelenlegi jogositványaik sem maradnak meg.A fideszeseknnek nem kell, az ellenzékieknek meg nem lesz!
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's
@Eladott Ország: Az Exim bankot már nem tudják dugdosni.Az,hogy az egyéb saját! bankokkal hogy trükköznek-még nem publikus(mkb.bb-bank,takarékok,mfb,mnb???!),viszon nagyon jól látszik az államháztartás éves "eredményén" az árfolyam befolyásolás,és az inflációs alultervezés. A költségvetésben úgy tologatják a számokat,ahogy tetszik-hiszen nem "transzperens"-nem átlátható( volt már ezért kritika-de csak rosszabb lett).
Pegerot ollvasom itt fentebb,hogy Veres János hamisitotta a költségvetést- honnan szedi a marhája?,nem tudom-csak azt, hogy most aki eligazodik a magyar költségvetésben, az egy bűvész.Az biztos, hogy orbán tényleg kőbe véste a 2%-os hiányt, de ennek borzalmas ára van- mert olyan mértékű a kiadáscsökkentés-kivéve a beruházásokat(túlárazva), hogy az szerintem már nem olyan sokára működőképességet fog veszélyeztetni-oktatásban,eü-ben, szociális területen.Mind-mind humán területen.
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's
@Eladott Ország: Nem teljesen!2011-hanem 2008.
"Ezzel tovább folytatódott a magyar államadósság csökkenése, amely már a tavaly év végi szint alá esett. Az adósságráta 72,8 százalékos mértéke egyúttal azt is jelenti, hogy
ez a mutató tíz éve, azaz 2008 negyedik negyedéve óta nem volt ilyen alacsony.
Egy évtizeddel ezelőtt a pénzügyi krízis idején felvett IMF-hitel növelte meg hirtelen – 71,6 százalékra - a bruttó adósságrátát. A kedvező folyamatoknak köszönhetően azonban ma már csak egy százalékpont választ el minket attól, hogy elérjük az IMF-csomag előtti szintet."-2018.4.negyedévi mnb elemzés.
Már kevesebb menedékkérelmet adnak be az EU-ban, mint a menekültválság előtti évben
@papa.49: Sorosozás nincs migráncsozás nélkül- hiszen ha nincs migráncs,akkor nincs értelme a nem létező "soros-tervnek, a soros-listának,és az ellenzék démonizálásának-hogy soros bérencek".
Meghalt Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész
@Nessy: már az is "gusztustalan",hogy saját halottnak tekinti a polt féle főügyészség.
Én azért reménykedem, hogy a "titok"-már nem lesz titok!Györgyinek már nem árt.
Meghalt Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész
Nyugodjon békében! Sirba vitte a titkot,amivel áder lemondásra kényszeritette?
Hadházy Ákos: Nem kell feltalálni a csőben a lyukat, elég Hitler családpolitikáját elolvasni.....
Forditva kedves Ákos. A magyar kormány családpolitikája-és nem csak az!!!,nagyon hasonlit az egykori "fhürer" politikájához.
Köszönjük Emese- az únió első dikatatórikus posztfasiszta államának létrejöttét. Kellett hozzá mindenki,a fidesz szavazók, az irsátudók mis-másolása,az ellenzéki pártok, és az únió megalkuvói-a szavazatért ,a cégeik profitjáért az Únió elveinek,demokratikus értékeinek eladása,elárulása.
Merkel: Európa bajban van, harcolni kell érte
Eső után köpönyeg Merkel asszony! A szellem már nem csak kiszabadult a palackból,hanem elszabadult hajóágyúként száguld.- amiben Önnek személyesen nem kis szerepe volt/van.. Megállitani már nem lehet, úgylehet,hogy Önök nem is akarják.Lásd Weber úr minapi nyilatkozatát IS! A történelmi emlékezet Önöknél is kihagy!
Timmermans: Nem túlóratörvény kell, hanem magasabb bér a magyaroknak
Ha jól rémlik, akkor 2018 decemberében szavaztak az EP-ben, egy európai munkaügyi felügyeletről-amely vizsgálhatná-és be nem tartás esetén szankcionalhatná az eu-s munkaügyi irányelvekben foglaltakat, amely a kiküldetésben dolgozókra vonatkozik.( munkaviszony megléte a kiküldő cégnél, a kiküldött dolgozóra -1 hónap után a fogadó állam munkaügyi szabályainak betartása(bér,szabadság,munkaidő,pihenőidő,munkavédelem). Na ki nem szavazta meg a Tv-javaslatot. Csak a fidesz! Lehet itt családok támogatásáról meg egyebekről hadoválni, csak a tények egészen mást igazolnak,mint a duma.Szóval kedves kiküldetésben dolgozók-hentesek,húsipari,épitőipari munkások- lehet orbánnál reklamálni!
Azonnal kirúgták a Suzuki esztergomi gyárából az alakuló szakszervezet titkárát
Amúgy a suzuki volt az az egyik "multi", amely az "emmuttnyocévben" már ezzel az MT-vel (munka törvénykönyve),és 400 túlórával megkörnyékezte Gyurcsányt. Nos, az akkor nem jött össze- most meg, a plebejus kormány ,éppen csak seggüket ki nem nyalja.
Rotyis Bálint elemző: a szocialisták feladják elveiket a hatalom megszerzéséért
Imádom ezt az "aggódást" a szocik elveiért,és moralitásáért. olyanoktól /fodesz-kdnp/akik ennek a két szónak a jelentését mégcsak hirből sem ismerik,nemhogy a jelentésüket tudnák.
Amúgy meg azt gondolom, hogy a pártok-és a pártvezetők mind azért politizálnak, hogy ha hatalomra jutnak, akkor az ő elképzelésük valósulhasson meg. Ezt mondják "párt" programnak. Ez alól még a fidesz-kdnp sem kivétel. Az igaz viszont, hogy amit "programként" orbánék meghirdettek 2006-2010 között, annak homlokegyenest ellenkezőjét valósitották meg, amikor hatalomra jutottak. és a tetelébe még lopnak IS! Na nem csak pénzt, hanem fűt-fát ,virágot IS.Nem csak a jövőt, hanem a multat IS!. És mindeközben épitenek egy patyomkin országot, ahol az ő vagyonosodásuk kivételével minden csak "látszat"! Látszat parlament,látszat jogállam, látszat európpaiság, látszat béremelések a közszférában, látszat intézkedések az emberek érdekében.Minden csak csupa-csupa látszat, a rablás,lopás elfedésére.
Szóval "elemzőkém" - várjál még egy kicsit, amig a pempörs lekerül a fenekedről.
Népszava: a kormány meghajolt a dohánylobbi előtt
@nevemnick: 07:53 Nem-nem. Nekik Magyarország az első- az utolsó lukas kétfillérig!
Erről beszélt Orbán a balatoni frakcióülésen
@balos: 07:55 Jó az lopni is! Nem csak vagyonosodnak, hanem minden mást is ellopnak- kultúrát, tudományos életet,oktatást-és ez nagyobb károkat okoz, mint a vagyonosodásuk.
Lincshangulat alakult ki a miskolci gyár sztrájkolói között
Megnéztem ezt a céget /nyilvános mérleg-és szöveges értékelés/. 2017 áll rendelkezésre. A tulajdonos/ok/ németek.A cég a bosch csoport tagja. A munkások követelései nagyon szerények,azt kell mondjam. A 2017-es fizikai dolgozói átlagos állományi létszám 1325 fő volt. Átlagkeresük: 298.000.-Ft bttóban.
Szellemi dolgozói állományi létszám: 393 fő, keresetük: 690000 Ft bttóban.
A cég árbevétele 2017-ben 145 milliárd euró. Eredménye/adózott/- 8 milliárd euró.
/ cég 310 ft/eur-számolt /
A németországi anyacég felé a követelés értéke: 415 milliárd./ ugye tudja mindenki,hogy ez mit takar/.
A kiegészitő melléklet szerint, a cég gyakorlatilag a világ összes országával kereskedik- belföldi árbevétele:760 milllió euró.
Szóval ,miért is nem fizeti meg a dolgozóit a cég- amikor mindezt ez 1718 fő állitja elő?

Nem leszünk gyarmat??!
Pálinkás József szerint Gyurcsány vagy Bajnai sem mert volna olyan stílusban beszélni az MTA elnökével, mint Palkovics
Ez nem "merészség" kérdése. Az emlitett mindkét politikus messze fényévekkel magasabban áll erkölcsileg,és szellemileg ,mint ez a bagázs- emberként,pedig tisztelték a másik embert, a tudást, és nem akarta egyik sem zsebre tenni az ország javait. Nem akarta egyik sem átirni a történelmet, megfosztani az embereket az "INTENDITÁSUKTÓL"!!!, ahogyan orbán és csicska hada teszi.
A halálbüntetés bevezetésével és "cigánybűnözéssel" kampányol Dúró Dóráék új pártja
Ha az ügyszésgég komolyan venné az alaptörvényben foglaltakat, akkor dúróékat be kellene tiltatni!
Orbán: Nem lehet a NATO-ra alapozni Magyarország biztonságát, egyedül is meg tudjuk majd védeni magunkat
Nu ,elvtársak érik a válasz orbántól az amerikai külügyminiszternek-ez még csak a bevezető!

Amúgy én azt gondolom, hogy az európai közös hadseregből IS! ki fog hátrálni előbb-utóbb, hiszen ahhoz tényleg fel kellenne adni a "szuverenitásunk"!!! egy részét- jön a Frontex 2 manőver!
Újabb CSOK változások, újabb támogatások és újabb kamattámogatott hitelek júliustól
@Eladott Ország: A" 475 ezer választót magába foglaló polgári középosztály a Fidesz legelkötelezettebb szavazói
csoportja: tagjai a leginkább elégedettek a kormányzással, ami annak is köszönhető, hogy e választók jellemzően a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikájának nyertesei. Idős, kifejezetten
tekintélyelvű szavazókról van szó, akik számára a Fidesz keresztény-konzervatív társadalomképe..."
És van megközelitőleg 335 ezer fő, nagyon fiatal, magasan iskolázott, jól kereső-jobbára apolitikus!, akiknek szintén kedvez a fidesz adópolitikája.

Nos a 435 ezer, az eddig működő csokkal nem sokra ment. Viszont eltörölték közben az értékhatárt, lehet használt lakásra is felvenni a kamattámogatott felemelt összegű 35 millát, -befektetésnek sem rossz.
Aki ezek közül még családalapitás előtt áll, az szivesen kap bármely célra felhasználható 10 milliót.- még akkor is ha végül nem jön össze annyi gyermek- addig is állampapirból begyűjt annyit, ami majd kifutja /és meg is fejeli a várható kamatot+ visszafizetést. Szóval lesz itt "játék" a számokkal. Az egy -és két gyerekes minimál-vagy afölöttiek valamivel, meg vállalják be a 400 órát, és majd nekik is lesz + pénzük. Ki van ez találva.
"Az Orbán családra tuti több jut" - szétkapják a kommentelők a Facebookon dicsekvő Novák Katalint
És akkor még meg sem emlitették, hogy tavaly a magyar kormány 3 millió/család vissza nem téritendő támogatást adott a szerbiai vajdaságban élőknek- csakúgy, az állampolgárságuk okán, házvásárlásra.
Kiváncsi vagyok, hogy ebből a sok jóból jut-e nekik, vagy az erdélyieknek?1 milliárd már biztosan a külhoni magyar gyerekeknek. Csak kérdezem-hogy a Londonban, vagy bárhol máshol élő magyar gyerekek is külhoniak?Vagy ők nem?
"A betegeket félemlíti meg" az MSZP politikusa, ha Gulyás Gergelyt hazugnak nevezi – jogi lépéseket fontolgat az Emmi
Gulyás nem hazudott, csak egy olyan "vizsgálati eredményre" hivatkozott, amely még el se kezdődött. Ez a GG-egy bűzös görény, alávalóbb,mint lázár volt anno. Szintet lépett vele a miniszterelnökség- ennek tényleg a szeme sem rebben, ammikor hazudik, amikor csúsztat-amikor rágalmaz. Egy meztelen csiga is gerincesebb nála!
Újabb CSOK változások, újabb támogatások és újabb kamattámogatott hitelek júliustól
@Eladott Ország: Azért annnyira nem vékony! 400-500 ezerre teszik ezt a létszámot. Csak gondolj bele! Van másik kb. 1millió- aki bele fog vágni, még akkor is, ha rizikós- de egyébként most megfelel a banki feltételeknek.
Nem VIP-ellátást kért Demeter Márta, csak a gyógyíthatatlan beteg édesanyjával akart együtt lenni
Utánanéztünk annak a jogszabálynak, amire Demeter a kérelemben hivatkozott. Eszerint a Honvédkórház egészségügyi szolgáltatásaira mások mellett azok is jogosultak, akiknek a honvédelmi miniszter vagy az általa kijelölt személy „kivételes méltánylást érdemlő esetekben" az igénybevételt engedélyezi. Tehát lényegében bárki kérheti, az más kérdés, hogy megkapja-e.

Azok kérelmét, akik a Honvédkórház szolgáltatásait méltányossági alapon akarják igénybe venni, a Honvédelmi Minisztérium (HM) igazgatási és jogi főosztálya dolgozza fel és terjeszti fel állásfoglalásra a miniszter által kijelölt személyhez. Ha a kérelmet ez a személy jóváhagyja, akkor a kérelmezővel a jogi főosztály egyezteti az adatokat, majd miután kiadta az írásbeli engedélyt, megküldi azt a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökségére. Ez utóbbi állítja ki végül az írásbeli engedélyt, és küldi meg azt az érintetteknek.

Demeter Márta 2017.júliusában kérvényezte ,hogy édesanyja bekerüljön az intézménybe, mert ott lehetőség volt éjszaka is a beteg mellett lenni a hozzátartozónak, mig abban az intézményben, ahol az anyukája feküdt, erre nem volt lehetősége.
A kórház augusztus 10-én igazolta vissza, hogy felveszik ellátásra Demeter Márta anyukáját, de erre már nem került sor, mert időközben elhunyt.
Aki,csak itt vagdalkozik- és Demetert pocskondiázza azért, mert a halálos beteg édesanyja mellett szeretett volna lenni éjszaka is, az csak emberszerű-de nem ember.
Az idős hölgy végül is úgy hunyt el- hogy a lánya mellette volt. Nem volt egyedül a halála pillanatában sem.
Szégyellje magát mindenki, aki ezért politikai célból támadja Demetert, vagy bárki mást- és nekik ne adasson meg az, hogy valaki fogja a kezüket az utolsó út előtt.
Gyalázat!
Gulyás: az ellenzék a bevándorlás támogatására esküdött fel
Sajnos az ellenzéki pártok!!-és nem az ellenzék!- felsküdött a alapizére. A bevándorlás támogatására fidesz esküdött föl, jó pénzt kap érte.Amúgy meg teljesitettétek a kvótát, nem kéne hazudozni.

Ha az EPP a fideszre hallgat- akkor jobb ha megrendeli magának a koporsót. Nem tudom mennyire vevők Európa népei a diktatúrára, arra az állandóan mindig-mindenkivel harcba bocsájtkozó ,nacionalista országra-ami ma jellemzi hazánk kormányát, amely saját népét meglopja, kirabolja, és most Európával is ezt készül tenni.
Gulyás: A jobboldali újságíróknak önmagukban morális fölényük van
Mivel a jobboldalon én tudok "ujságirót"!!!, igy bizonyosan igaza van GG-nek. Bár azt, ha valami nics, annak hogyan lehet morális fölénye, még úgyse!
Már bocsánat- de stefkát,gajdicsot,bayert,meg a többi tollat ragadót nem mondanám ujságirónak.
Gulyás: A jobboldali újságíróknak önmagukban morális fölényük van
@Nessy: Félek,készül az internet korlátozása.Putyin már megoldotta, bármikor le tudják kapcsolni a világhálót Oroszországban. És jut eszembe, tavaly a "győzelem" után a német telekom főnök tárgyalt orbánnal- semmi ki nem szivárgott arról a megbeszélésről.
Nem ment el a Fidesz, így nem tárgyaltak a gyermekek otthongondozási díjáról és a letelepedési kötvényről
Ezek "választott" képviselők? Tulajdonképpen kit képviselnek? Felszólitom a parlament elnökét- hogy vonja meg ezen képviselők bizottsági pótlékát,és egy napi tiszteletdijukat- mert nem jelentek meg a munkahelyükön, nem végezték el a munkájukat! Kövér lászló erről is számoljon be a választópolgároknak, ne csak az ellenzéki képviselők megbüntetéséről.
Novák Katalin a Facebookon írta meg, hogy nem tetszett neki az ATV-s interjú
Egyem azt a sértődős lelkét! Család-és ifjusági államtitkár? Igen. Akkor sziveskedjen egy ujságiró!!!kérdéseire nem vállvonogatva válaszolni, és nem megsértődni, mert meg mertek tőle kérdezni néhány olyan dolgot, amelyért ő a felelős!!! minisztériumi szinten.Örüljön, hogy Rónai Egon nem kérdezett rá a bölcsödei férőhelyek témájára, mert akkor megismételhette volna nagy nyilvánosság előtt a hazugságát,sokan értesültek volna róla, hogyan lehet hazugságon kapni még novák katalint is.
Novák Katalin: 40 millió forint állami támogatást is kaphat egy fiatal pár, ha három gyermeket vállal és új lakást vesz
@division: 12:53 megtévesztés??Azért rohantak a 180 Ft-os árfolyamon visszafizetni a deviza hitelüket( majd az összes ogy.képviselő IS), és azért volt majd mindenkinek a fent emlitett körből az első orbán kormány által bevezetett kamattámogatásos hitele- ez iránt főleg akkor nőtt meg az érdeklődésük, amikor kiterjesztették, és már használt lakásra, sőt nem csak első lakásra lehetett felvenni. A kamattámogatás meg exponenciálisan terhelte a költségvetést. Na majd most is ez lesz.