November 22-e a magyar közoktatás napja, erre időzítve szerveznek flashmobot az oktatáspolitikával elégedetlen diáktüntetők a Belügyminisztérium épülete elé. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy "nagyon-nagyon sok gyereknek és családnak rossz ebben a közoktatási rendszerben lenni és magyar oktatási rendszernek áldozatai vannak".

Mit szól ehhez Pintér Sándor? Az ablaka alatt énekelnek a plüssmackókkal érkező tiltakozó diákok

Fotó: Facebook/Egységes Diákfront

A magyar oktatásügy helyzetére és a jelenlegi oktatási rendszer “áldozataira” hívja fel a figyelmet november 22-én szerdán, vagyis a magyar közoktatás napján több, a korábbi tüntetésekről ismert diákszervezet – írj a hvg.hu.

A Belügyminisztérium elé hirdetett flashmob szervezői szerint “a magyar oktatási rendszernek áldozatai vannak”. Ők, akik a szervezők szerint nem kapnak segítséget, leszakadnak, akiket kirekesztenek, akiknek a jövője veszélyben van:

hátrányos helyzetű

sajátos nevelési igényű

mentális nehézségekkel küzdő

kisebbségekhez tartozó

szorongó, kiégett, súlyosan fáradt gyerekek

A 17 órakor kezdődő flashmobon a Kistehén zenekar "Csak Kiabálj" című dalát fogják énekelni, majd sötétedéskor a minisztérium épülete elé LED mécseseket és plüssmackókat helyeznek el – utóbbiakat majd rászoruló gyerekekhez juttatják el.

A szervezők a Facebookon az eseményről azt írják:

A FLASHMOB MENETE:

17:00 Néhány diák, szülő és szakember mond egyenként néhány mondatot arról, hogy mi az, ami a legjobban fáj azoknak, akiket képvisel.

17:10 Néhányan elkezdjük énekelni a Kistehén zenekar "Csak Kiabálj" című dalát. A dalt meghallgathatjátok itt: https://www.youtube.com/watch?v=ayjMolN8Hjg

Majd a többiek fokozatosan fognak "járókelőkből" a produkció résztvevőivé válni, és velünk énekelni, míg a végére már jó sokan fogjuk zengeni:

"Ha valami rosszat érzel,

Ha valami fáj,

Ha valami rosszat érzel,

Csak kiabálj!

17:15 Plüssmackókat és LED mécseseket helyezünk a Belügyminisztérium épülete elé. Az installációt a sajtó képviselői és a jelenlévők megörökíthetik.

A plüssöket az esemény után összegyűjtünk (kb. 17:30-17:45 között), és karitatív szervezeteken keresztül hamarosan rászoruló gyerekekhez juttatjuk el.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DARTH VADER
"Meghalt egy majom az állatkertben!"

Kennedy? Texas, Dallas, 1963. november 22.
szegény hazám
Szőke sanyibá nem tehet semmiről. Ő csak a karmelita malac hülyeségeinek akar megfelelni, mert így lesz meg a lóvé, no meg a minisztériuma ám. Távol áll az oktatástól ő mint Makkó Jeruzsálemtől, ezért is borzadály az egész szegény hazám. Ellopta a rabló malac, és sóval hinti be szegény hazám. A birka nyáj meg békésen béget, sárga száraz füvet legel, átmosott agyukban gondolat nincs, a világűr csöndje tölti fel. Isten kalapján bokréta Magyarország mi lett veled, nem az idén barnult miniszter elnököd tönkre tett.
jáger laszló
Sanyi bá is 1ütt énekel majd a macikkal...
De lehet,hogy nem is lesz a munkahelyén!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
@KisTehen: Te vagy a szólóénekes, Bimbó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.