Több mindenre is utalhatnánk, de most kifejezetten a vértesi Orbán-bányák ügyéről van szó.

2077-ig tarthat, amíg rendezhetik az Orbán-család ténykedésétMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Akkora bányagödröt vésett a Vértesbe az Orbán-család, hogy a feltöltéses tájrendezés 2077-ben fejeződhet be – tudta meg az mfor.hu. Hogy pontosan hogyan is szeretnék rendezni a dolgot, az most kezd egyre inkább kirajzolódni.

Úgy tűnik, hogy Orbán Győző Bálint – a miniszterelnök édesapja – 100 százalékos tulajdonában lévő Gánt Kő Építőanyag-gyártó és Kereskedelmi Kft. végzi majd kitermelést. Ezután pedig annak leánycége, a DG Kőbánya Projekt Kft. feltölti a bányagödröt építési hulladékkal. 

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal folytatta le a gánti bányaüzem területén tervezett nemveszélyeshulladék-hasznosítási tevékenység előzetes vizsgálatát a DG Kőbánya Projekt Kft. kérelmére. Ebből derül ki, hogy mivel is foglalkozna az Orbán-család új cége:

a kitermelés nyomán kialakult bányagödör tájrendezését inert építési-bontási hulladékkal való feltöltéssel tervezi végrehajtani a bányavállalkozóval együttműködésben álló DG Kőbánya Projekt Kft.

Évente mintegy 400 ezer tonna építési-bontási hulladékot kívánnak átvenni. Ez főleg betont, téglát, cserepet és üveget jelent. Mivel a kitermelés közben folyamatosan zajlik, ezért a hulladékhasznosítás céljára alkalmas bányagödör is folyamatosan növekszik. A bánya területe jelenleg egészen pontosan 43,3656 hektár, a feltöltéses tájrendezés pedig 2077-ben fejeződhet be, ha 2024-ben elkezdik a munkát.

Azt még nem lehet tudni, hogy az elképesztő mennyiségű építési hulladék pontosan honnan érkezne az Orbán-bányákba. Az eljárási dokumentumok szerint a beérkező hulladékot a telephely bejáratánál szemrevételezéssel ellenőriznék. Elvileg így akadályoznák meg, hogy környezetszennyező hulladékokat is beleöntsenek a bányagödrökbe.

Összességében a Fejér Vármegyei Kormányhivatal az előzeteses eljárás során arra jutott, hogy a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások nem származnak, egységes környezethasználati engedélyhez nem kötött.

Ha pedig a cég beszerzi a hulladékgazdálkodási engedélyt is, akkor semmi akadálya, hogy beinduljanak a teherautók.

Forrás: mfor.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Legjobb lenne a "kiscsaláddal" feltölteni azt a gödröt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Én tudnék egy módszert ami gyors és hatásos,,,és véglegesen megszünteti az orbáni problémát,egy családi kirándulás gázába,rabbiruhában.
dr. prédikátor
az egész orbán família az ország testén élősködő mocskos parazita!!!
Yoda69
"Az eljárási dokumentumok szerint a beérkező hulladékot a telephely bejáratánál szemrevételezéssel ellenőriznék"

Ez fasza. Mar latom a sok lejart szavattossagu kinai aksi itt lesz majd orokre eltemetve.
VASTAGBŐR
csahucsesszko.com
rendezodes.hu
chigaany.net
pultosjocó
ó..hát pillanatok alatt el lehetne rendezni az " orbán - családot ", olyan románosan ..by 89"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.