Erősödött a forint az MNB keddi kamatcsökkentése után.

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a 100 bázispontos elemzői várakozásokkal szemben 75 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, 10,00 százalékra idei első kamatdöntő ülésén kedden.

A kamatdöntés után öt perccel az euró jegyzése 387,18 forintra csökkent közvetlenül a döntést megelőző 388,49 forintról. A frank 415,10 forintról 413,60 forintra, a dollár pedig 358,10 forintról 356,93 forintra gyengült.

Szárnyra kapott a forint a MNB mai bejelentése után – Itt vannak a részéletek!

Az MNB 75 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 75 bázisponttal 10,00 százalékra csökkentette az alapkamatot idei első kamatdöntő ülésén kedden, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.

A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

Legutóbbi, decemberi kamatdöntő ülésén is 75 bázisponttal csökkent az alapkamat, 10,75 százalékra.

Virág Barnabás január közepén úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésre álló információk alapján ugyanannyi érv szól amellett, hogy a január végi kamatdöntő ülésen 75 bázisponttal vagy 100 bázisponttal csökkentsék a kamatokat.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
gratulálok annak a 2 forintnyi erösködésnek!
Eladott Ország
Akárhogy is lesz, nincs az a sz@r amire sikerpropagandát ne lehetne építeni! Megoldhatatlan feladat, egyszerre csokkenteni az inflációt és pörgetni a gazdaságot, szopás lesz ebbű’ more! Szóval kiváncsian várom, hogy a gazdaságot pörgetitek fel ,vagy az inflációt? A tudásotokat ismerve én fix x-re veszem, bedöntitek a gazdaságot, és felpörgetitek az inflációt! Egy ilyen nyitott gazdaságban az inflációt leginkább a forint árfolyama befolyásolja, márpedig az most nyomás alatt van az uniós pénzek körüli huzavona miatt. Mivel a Fed alapkamat is igen magas, 5,5%, az euró pedig 4,5%, így két számjegyű magyar alapkamatra van szükség ahhoz, hogy ne omoljon össze a forint. 1-2% plusz hozamért egy befektetőnek nem érdemes kockáztatni 10 %-os forintgyengülést, amit a lángosképű duma Marci pár kijelentéssel vagy intézkedéssel gyorsan összehoz. Ja és továbbra sem kell nekünk euró, hiszen a nyugat nemsokára összeomlik. Szerintem az a nyárra várt 6 százalékos alapkamat túlságosan optimista, ha 8-ra le tudnak menni az árfolyam 400 alatt tartásával, az már jó. 405 - re akarják az euró árfolyamot őszre az csak így megy, 0,75 kamatvágással. Ez a gazdaságpolitikája a idióta-jogász-barom fidesz kormánynak, semmihez nem értenek. A forintot tönkreb*szni, mert abból lopunk és jól élünk kómányzati szinten, a pórnép, meg a panelprolik meg kapnak sikerpropagandát, meg a muzsika tv-n, reggeli vigadót, délelőtti vigadót, déli vigadót, délutáni vigadót, esti vigadót, éjszakai vigadót, meg hajnali vigadót.
puszt
Szárnyra b+ mint egy féltégla... Ti teljesen elhülyültetek?
Lepényleső
...majd folytatta mélyrepülését,- csalódást ne okozzon senkinek,hogy elveszíti minden megtakarított pénzét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.