Honnan máshonnan, mint Kínából fogják azokat importálni. 

Egy kicsit fellélegzhetünk: nem nálunk gyártják majd az akkumulátorokat a szegedi BYD üzemhezMTI/KKM

Mint ismert, a BYD gondolkozott azon, hogy a Szegedre tervezett gyárához Magyarországon gyártassa az akkumulátorokat is. Ám végül úgy döntöttek a cég vezetői, hogy Kínából szerzik majd az akkumulátorokat, azokat leviszik Szegedre, ahol csak összeillesztik a részeket – tudta meg a Népszava.

A kínai cég terve tehát az, hogy az akkumulátorok részegységeit Szegeden rakják össze, majd ott bele is teszik az elektromos autókba.

Ez abból a szempontból jó hír, hogy így vegyipari tevékenység nem történik majd a magyarországi gyárban

– szemléz a hvg.hu.

Állítólag szóba került Békéscsaba, Orosháza, Kistelek és Hódmezővásárhely is, mint ahol akkugyárat építhetnének, de azt a magyar politikusok kezdettől fogva ígérték, hogy nem Magyarországon készülnek majd a BYD akkumulátorai.

Ám a lap úgy értesült, hogy nem ez tántorította el a kínai befeketetőket. Sokkal inkább az, hogy a grafitot, ami az akkumulátor egyik fontos alapanyaga, mindenképp ide kellene hozni Ázsiából. Emiatt pedig alig van különbség a költségekben a tekintetben, hogy az alapanyagot szállítják ide, vagy az elkészült akkumulátor-részegységeket. Ezzel viszont megspórolják az új akkugyár felépítésének költségeit.

Forrás: hvg.hu, Népszava

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nem értem a magyar politikát! A BMV az A92-es autópálya mellett épít egy hatalmas akkugyárat
Dingolfingnél mert ott az autógyár is! Pedig a német zöldek benne vannak a kormányba!
Nálunk egy kalap szar az egész zöld politika! Egy-két kis köcsög rúgózik de minek?
RonaGyuri
Vannak dolgok, amik sokat megmagyaráznak

pedig elsőre és/vagy kellő naivsággal akár részletkérdés is lehetne, de kicsit megkapatgatva sokkal több van a dologban

Alig pár napja derült fény arra, hogy a két fő fityesz-liba ádáz igyekezetének, hogy pedofil férget mentesítsen a jogerős büntetésétől (a következményektől is!!!) nem is annyira érthetetlen: az Orbán család holdudvarába tartozik!!
Nos most éppen a megBYD-elt Szeged témája van soron. Az egyik beszámoló kikottyintotta, hogy azona több tíz-milliárd adó-forinton túl, amit a beruházásra fordít az állam, a vasúthálózat bővítésére is szükség lesz, hogy a gyár közvetlen kapcsolatot létesíthessen a szintén kínai hitelből, a tervezettnél lassabban épülő Budapest-Belgrád fővonalba. Igen Wazze; szintén!! Mármint ez is Lölö üzlete!!! =))
Lepényleső
...nem,ide majd a lemerülteket hozzák megsemmisíteni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.