A kormány ugyan meglebegtette, hogy ingyenes lesz a fiataloknak a jogsi, de igen gyorsan vissza is táncolt az ajánlat kapcsán. Sokan azonban ebben a hiszemben abba is hagyták a megkezdett jogosítványszerzést.

2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak – írta Tuzson Bence igazságügyi miniszter még csütörtök délelőtt egy Facebook-posztban. Ebben kiemelte: a kedvezménybe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is.

A miniszter azonban még aznap egy teljesen másik értelmű posztot is közzétett saját Facebook-oldalán. Ebben már azt írta, hogy 2024 szeptember elsejével a KRESZ és az egészségügyi oktatás válik a középiskolai oktatás részévé.

Ha te is így tettél, bukhatod a jogsit

Képünk illusztráció     Fotó: Freepik

Mint a miniszter írta:

Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is. A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük.

Egyenlőre tehát nem lesz teljesen ingyenes jogosítvány.

A Pénzcentrum beszámolója szerint Jovánovics János, a Magyar Autóközlekedési Tanintézetek Országos Szövetsége (MATOSZ) elnöke a Pénzcentrum megkeresésére elmondta, hogy a diákok szerinte rendkívül csalódottak, mert már olyanok is voltak köztük, akik a támogatásban reménykedve félbe is hagyták a megkezdett tanfolyamokat és a vezetésórákat.

Azt is hozzátette, hogy:

Az elképzelés jelenleg az, hogy a már az iskolákban tanító pedagógusok fogják a KRESZ-oktatást tartani, de erről nekem kimondottan rossz tapasztalataim vannak – a helyzet egyszerűen az, hogy nem minden tanár rendelkezik az ehhez szükséges ismeretekkel.

Forrás: penzcentrum.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"nem minden tanár rendelkezik az ehhez szükséges ismeretekkel."

No és? Ha jó elvtárs és Olajszőke Pintyő is úgy gondolja, akkor rendben van a dolog...
Qqberci
"nem minden tanár rendelkezik az ehhez szükséges ismeretekkel."

No és? Ha jó elvtárs és Olajszőke Pintyő is úgy gondolja, akkor rendben van a dolog...
simmering73
Az első leckét máris megkapták az ifjoncok: sose bízz a fideszben.
Ábel
@Qqberci: Majd oda küldenek egy tucat rendőrt Kreszt oktatni.
Péter2
@simmering73: Jól írtad , ne bíz a p-fideszben kiegészítem, és a szavazóikban sem , egy " kutya " mind !
Toller Béla
Büntetlenül, összevissza beszél ez a kormány. MIndenhez hozzányúl, hozzávág valamit. Semmit sem old meg vagy tesz rendbe !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.