A Második Reformkor párt elnöke az EP-választásokkal kapcsolatos elvárásairól elmondta, csoda lenne, ha akár csak egy embert is ki tudnának juttatni Brüsszelbe.

Vona Gábor szerint ahhoz, hogy a még csak egy néhány hónapos pártja, a Második Reformkor Párt képviselőt küldjön az Európai Parlamentbe, öt százalékot kellene elérniük, amihez csoda kellene. Úgy véli, semmilyen párt nem ért el még ilyen eredményt néhány hónap alatt.

A politikus teljesen egyetért azzal, hogy le kell váltani a NER-t, de ha valaki nem mondja meg, hogy mivel szeretné pontosan leváltani, az csak rövid távú sikereket érhet el. Vona Gábor úgy fogalmazott az ATV Startban, hogy ,,az egész ellenzéknek és a magyar politikának kihívást jelent a Magyar Péter-jelenség".

Vona Gábor: „Magyar Péter nem a kormányt, hanem az ellenzéket váltja le”

Vona Gábor bármikor kész egy jó vitára Magyar Péterrel     Fotó: ATV

A Második Reformkor elnöke egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy Magyar Péter kormányt váltana, ám arra viszont egyre többet, hogy ellenzéket. Vona Gábor szerint nem csalódott fideszeseket, hanem csalódott ellenzékieket szólított meg Magyar Péter az elmúlt időszakban, így a parlamenti ellenzéki pártok most valóban az ,,életükért küzdenek".

Vona felhívta a figyelmet, hogy az utóbbi években kialakult az ellenzéki oldalon a felfogás, hogy az Orbán-kormányt megbuktatni képes ,,messiás" belülről fog érkezni, és sokak úgy vélik, ez a jóslat most beteljesült.

,,Ha mindenképp messiást várunk, akkor olyan messiásra van szükségünk, aki nem újabb háborút szít, hanem megpróbál békét teremteni"

– szögezte le Vona, aki szerint ők a pártban már az induláskor tisztában voltak azzal, hogy nem fognak tömegeket megszólítani, legalábbis nem egyből.

Vona Gábor úgy fogalmazott: részéről bármikor lehet Vona Gábor Magyar Péter vita, ez nem rajta fog múlni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
gabi,ha kussolnál okosabbnak látszanál!
Havanagi
Ja! majd te fogod leváltani a kormányt? Szánalmas vagy a pártoddal együtt.
viccesvigságok
na te köpönyegforgató jóbb ha hallgatsz, mennél szinésznek jobban tennéd.
sokanvagyunk
Van egy csomó "jelenség" ma itthon a politikai életben, akik viszont pofátlanul pártnak neveztetik magukat.
Dr. Proktor
Magyar Péter sajnos többet ért el két hónap alatt, mint az ellenzéki pártok, úgy zusammen, az utóbbi 12 év alatt...
NKF
Tulajdonképpen hány párt van ma Magyarországon? Mind Brüsszelbe készül?
Pusztai
Vona te örülj, hogy lyuk van a seggeden és nem vágott kóterba - 15 év a BTK-ban, ezért,- az impotens hatalom 2006-ban a sikertelen erőszakos állampuccs okán amikor is aztán bevallottad, hogy Ocsmány Vigyor kérésére törteke- zúztatok milliárdos károkat okozva.
Azóta is áldom Gyurcsányt és az akkori igazságszolgáltatást milyen humánusak voltak .
Sakk Matt
Vona kézen foghatná Schiffert és elhúzhatnának a büdös pichába!
Cherry
Jaj de okosok nagy sz@rban van ez a fidesz retek banda, már azt sem tudja mive vágdalózzon hahahahh
Yoda69
Vono te mar csak tudott. Tobbek kozott miattad nem sikerult az osszefogas.
rücsü41
Minden megeshet!De azért én mégis csak arra hívnám fel a figyelmet , hogy Magyar Péter egyetlen nyilatkozatában sem az ellenzéket akarja leváltani, hanem a kormányt , Rogán Tónit, Orbán Viktort , stb ,stb.Ha az emberek a Magyar nyilatkozataiból arra is következtetnek hogy az ellenzék nem végzi rendesen és állhatatosan a munkáját, nem fordít a közbeszédre elég figyelmet, legalább annyit mint Magyar Péter, akkor az sem baj, ha az ellenzéknek az elkényelmesedett és begyepesedett képviselőit is leváltják.Nem Vonának kellene aggódni a partvonalon kívül az ellenzék sorsáért, hanem a többi ellenzéki pártnak illetve vezetőinek, de úgy látszik hogy nekik nincs miért aggódniuk.Magyar Péter szerintem most a baloldalnak is példát mutat hogy hogyan kell a kormányt állandóan támadni, hogy az a közbeszéd irányításából kiszoruljon.Figyelni kellene őt árgus szemekkel , és a jó példát eltanulni tőle!
sándorbence
aminincs aztnem lehet leváltani halja megya durci
sirás islesz majd
Őrnagy
Emlékeim szerint MZP is az ellenzék leváltását hirdette meg, csak nem sikerült megoldania. A nagy bukást a végén csak egyedül vállalta a gyerekeivel, senki nem állt mellé.
Őrnagy
MP mos bejárja sorban azt az útvonalat, amit Vona is bejárt, majd hatalmasat bukott és lemondott. MP most a stációkban éppen nemrég járt Spinóza házban, hogy meggyőzze az ellenzéki értelmiséget az alkalmasságáról. Arrol (legalábbis nekem) még nincs információ, hogy a Spinóza házban hogyan sikerült eladnia magát?
Majd kíváncs leszek az eredményre, ha lesz.
archive
Nálam anno Vona és Shiffer volt a legszimpatikusabb politikus. És mivé lettek, orbánfanok .. jobb lenne, ha szép csendben meghúznák magukat. MP pedig nagyon jól teszi, hogy a töketlen ellenzéket váltja le!
Aki Én
Igen, ez kell, hogy legyen az első lépés. Egy valódi ellenzékkel már nem tehetne meg mindent a maffiakormány, nem tartanánk itt.
Aztán meglátjuk.
Őrnagy
@Maccska: 13.39; 13.50
Értem. Ezek szerint Rangos Katalin szerint ha valaki otthon hangfelvételeket készít, majd kiáll az utcára majomkodni, az már "Politikus". Hm. Érdekes. Szerintem az még kevés.

Valóban, minimum nevet kellene változtatnia egy hungarofób klubban, mert olyan névvel nyomulni, hogy "Magyar" eléggé problémás.
Őrnagy
@Maccska: Azt viszont se MZP, se MP még nem gondolta végig, hogy hány %-on állt Vona pártja mielőtt belépestt a Spinóza házba, hogy megkapja a kóser pecsétet a homlokára, és hágy %-on áll most? Egyáltalán ki tud e küldeni a kóser pecsétes pártmaradvány egyetlen képviselőt is az EP-be, és be fog e kerülni a maradvány 2026-ban a magyar parlamentbe? Megkapják e az 5 %-ot, vagy gyorsan visszakönyörgik magukat a Gyurcsány alá (akinek ellenében egykor az eredeti párt létrejött), hogy legyen legalább 1 székük. Na és hogy kellenek e még egyáltalán Gyurcsánynak?

Kikkel akar MP egyáltalán összefogni, hogy meglegyen az 5 %-a? egy 0,5 %-on álló párttal? (Azt mondta MP, hogy egyetlen ma parlamentben lévő párttal nem fog össze!) Szerintem fél% alatt lévő párttal összefogni kevés lesz, fél % feletti parlamenten kívül párt meg nem túl sok van, de azok közül melyik hajlandó bevállalni egy ilyen majmot?
Dr. Proktor
@Maccska: Ez a jelenség mint tudod azért van, mert már Hofi is megmondta hogy kis hazánkban az egy főre eső bunkó két fő...
Lefordítom ezt a viszonyszámot neked a matematika nyelvére, csak hogy ne kelljen gondolkodnod: Hofi előre jelezte a 2/3-ot, azaz a kétharmadot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.