A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emlékezteti a gépjármű tulajdonosokat, hogy április 15-én éjfélig kell befizetniük a gépjárműadót. Az adófizetés egyszerűsítése érdekében a NAV lehetőséget biztosít az elektronikus tárhelyen keresztüli fizetésre, de a NAV-Mobil applikáción keresztül is elvégezhető a tranzakció.

Figyelmeztet a NAV – Fontos határidő közeleg

Illusztráció: freepik.com

Azok, akik elektronikus elérhetőséggel rendelkeznek, a NAV-tól elektronikusan kapják meg a határozatokat, míg a többiek postai úton kerülnek értesítésre. A befizetés a NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlájára történik, ahol fontos az adószám vagy adóazonosító jel megadása.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy az új szabályozásnak köszönhetően már nem kell kétszer fizetni az adót, ami korábban sokak számára problémát okozott. Az adófizetési folyamatot tovább egyszerűsítették azáltal, hogy a NAV-Mobil alkalmazásban néhány kattintással igénybe vehető az öthavi pótlékmentes részletfizetési lehetőség, amely magánszemélyek és egyéni vállalkozók számára áll rendelkezésre. A gazdálkodó szervezetek számára is biztosított a részletfizetési és fizetéshalasztási lehetőség, amennyiben a törvényi feltételek teljesülnek.

Forrás: hirado.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Üres a kincstár. Már egyszerre kell a parazitáknak a lóvé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.