VÁLASZTÁS-FÖLDRAJZ VS. SORS KEZE Fejér vármegye tele van erős és híres polgármesterekkel, az önkormányzati választások mindig tartogattak izgalmakat. A Fidesz szívcsakráját magában foglaló térség választásföldrajza korántsem egységes. Fejér vármegyében volt ötszáz évig a Magyar Királyság koronázási székhelye, itt van az államszocializmus által tervezett és szinte a semmiből létrehozott iparváros, ahogy a miniszterelnök szülőfaluja is, amely az elmúlt tíz évben a milliárdokkal felpumpált labdarúgóklubjáról és az innen származó leggazdagabb magyarról lett híres. De innen indult ki a köztársasági elnök és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi botrány is. A sok szempontból érdekes megye választásföldrajzi elemzése következik.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy ez választás-földrajz lenne azt erősen kétlem,

de azt kell mondjam arra bizonyosság, hogy nincsenek véletlenek

A derék telex.hu „Hogy szavaz a megye, ahonnan a kegyelmi botrány kirobbant?” címmel art „elemzést”.
Az első bekezdésben erősen fogalmazott arról, hogy „sok szempontból érdekes a Fidesz szívcsakráját magában foglaló térség/megye”:
„Fejér vármegyében volt ötszáz évig a Magyar Királyság koronázási székhelye,
itt van az államszocializmus által tervezett és szinte a semmiből létrehozott iparváros,
ahogy a miniszterelnök szülőfaluja is,
amely az elmúlt tíz évben a milliárdokkal felpumpált labdarúgóklubjáról
és az innen származó leggazdagabb magyarról lett híres.
De innen indult ki a köztársasági elnök és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi botrány is.”!
Hát igen, ha nem is minden mozzanat relevanciája egyértelmű, de feltétlenül magyarázat. S én még hozzátenném Őfenesége ars poetikája megfogalmazást: „Ha támadják a kisvasutat, meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor Lovasberényig. Ez nem krakélerség, hölgyeim és uraim, hanem életfelfogás, sőt talán életösztön”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.