Azt állítja Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, hogy nem is lenne szükség Bajnai Gordon megszorító intézkedéseire, mert az általa tervezett 600 milliárd forintos megtakarítást a kormány iránti bizalom helyreállítása nyomán csökkenő kamatokból, valamint a korrupció visszaszorításából is elő lehetne teremteni. Mint mondta, ha egy új választás után hitelességet és bizalmat élvező kormány kerül az ország élére, akkor „mindjárt teremtődik 400 milliárd forintos mozgástér a költségvetésben, amit nem kell bizalmatlansági és hiteltelenségi felár miatt kifizetni”.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsolti
kérdés, hogy mitől állna helyre a bizalom? költői persze, hiszen ott van, hogy természetszerűleg csak egy orbán-kormánytól tudna, nyilván, ami meg hát eléggé hogy is mondjam... kár lenne azt gondolni, hogy itt most egy jó és egy rossz közül kell (lehetne) választani, és a gonosz nem engedi színre lépni a megmentőt. rossz van, meg másik rossz, oszt jónapot.
Edy Andre
@slanger: Valószínűleg nem magától ilyen hülye.
Igaza van Tótának: ha a Fidesz a közeljövőben hatalomra kerül, Orbán első teendőinek egyike az lesz, hogy nyugdíjba küldi ezt a faszit, akivel annyi blődséget elmondattak nagy nyilvánosság előtt, hogy képtelenség lesz vele megszorítást kommunikálni.
tsabeeka
@Peter: vagy több hónapig tanítják majd neki, h petikém, most már nem kell szidni a kormányt, már mi vagyunk a kormány.
cadmagician
@Peter: képtelenség? nem mondod :D

azért a hetvenakárhány % mutat valamit...
furfang
Azért nevetséges, hogy ha valaki jobbítani akar, és Uram bocsá' FIDESZES, ekkora ellendrukker tábora támad!. Az emberi hülyeség határtalan mint látjuk!
zsolti
Az is legalább ilyen nevetséges, hogy aki ellendrukker (egyébként nem az, csak mondjuk úgy, szkeptikus), az a te megfogalmazásod alapján nyilvánvalóan hülye.
tsabeeka
@furfang: ez a valaki most éppen azt mondja, hogy önmagában attól megoldódik a válság, mert ő kerül hatalomra. és nem azért, mert ő majd x tervet megvalósít, csupán attól jobb lesz már másnap minden, mert az mszp helyett a fidesz lesz a kormánypárt. "Az emberi hülyeség határtalan mint látjuk!"
cadmagician
tételezzük fel, hogy mit gondolok. a fidesz bandája szerint itt megszorítások nélkül meg lehet oldani a válságot. ez jó, mert népszerű intézkedés lenne, bár még senki nem hallota hogy lehetne ezt megoldani. de tegyük fel, hogy meglehet. mivel nincs sanyargatás, a nép örül, mert nincs sanyargatás, és mivel ez a párt nem vesz el, ez apárt ez jó. akkor az mszp miért nem ezt csinálja?

poén, mikor a fidesz azt mondja, hogy a pénzügyminiszter jelöltnek nincs tapasztalata a válságkezelésbe. na hát nekik aztán sokvan. még mindig elhiszik ebben az országban hogy minden ingyen van...
furfang
@cadmagician: emlékeztetnélek, hogy 1998-2002 között volt az orosz válság, a szerb háború, az árvíz (több is) mégis az infláció csökkent, az adóssággal együtt, a foglalkoztatás nőtt.

@tsabeeka: Ha a Bajnai programjáról azon kívül, hogy megszorít tudsz bővebbet akkor avass be, és abba is, hogy a válságot hogy akarja kezelni, mert a megszorítás nem válság kezelés ám! És mégis megválasztotta a " Párt" miniszterelnöknek! A FIDESZ programját kérni ebben a helyzetben több mint mulatságos.

@zsolti: Igen nekem furcsa az, aki a saját sorsának jobbrafordulását kizárólag szimpátiához köti. Én például abszolút nem szimpatizáltam Gyurcsánnyal. A stílusát hol nevetségesnek, hol szánandónak tartottam de ha jól csinálta volna amit csinált, azt mondtam volna, hogy Istenem, nekünk ilyen habókos miniszterelnökünk van, de az ország ügyeit ő és a csapata jól csinálja. Újra esélyt adtam volna nekik. Ti élből Orbán ellen beszéltek annak ellenére, hogy az eredményei igazolhatóak. Jelenleg nincs jobb a tarsolyban ezt tudomásul kellene venni és végre zöld utat adni nekik, és nem előre kárörvendeni, hiszen saját magatok ellen drukkoltok.
oldboy
a" lószerszám" gyártó nyilatkozata is része a totális agymosásnak.
óriási fölénnyel vezetnek a közvélemény kutatás szerint.
ezért hazudoznak össze-vissza,mert elhiszik nekik amit mondanak.
cadmagician
@furfang: és? jaj hogy sanyargatta a vállalatokat, mert megemeltette! a minimálbért! jajjaj. meg eltörölte a sorkatonaságot is.

tegyük fel:

jolvan, közszféra átalakítás, meg kell szüntetni x száz önkormányzatot, összevonni, stb. megsporolnánk tok ft-ot? megám. mi lenne a duma? hogy hát ez nem jó, mert, miaz hogy a marinéninek utaznia kell máshova ha valamit el akar intézni.

nagyon unalmas már itt az a színjáték, amit a fiesz csinál, természetesen normális, hogy viaskodik a szét nem osztott unios pénzekért. énis azt tenném. de megkérdem tőled, hogy minek olyan ellenzék, kormánypárt meg pláne, aki az elmult 7 évben ugyanugy nem csinált semmi? minek van ott? az lenne a dolguk, hogy KÖZÖSEN oldaják meg a problémát, erre mint az ovisok egymást ócsárolják. gratulálok.
zsolti
@furfang: persze, én nem orbán ellen beszéltem, csak azt mondtam, hogy amaz sem különb. kár messiásként várni, mert akkor majd nagyon szar lesz ám pofára esni, amikor választások után nem jön el a kolbászból hegesztett kerítés meg a tejjel-mézzel folyó zagyva patak, hanem ugyanaz a szopás lesz még egy darabig, csak esetleg máshogy.
paparazzi
@furfang: hát ezaz. Bajnai se beszélt túl sok konkrétumról. Csak arról, hogy még jobban megszorítja a középosztályt.
rodeotigris
Ti tényleg azt hiszitek hogy a fidesz képes lenne a jelenlegi helyzetben bármilyen előrelépést is elérni?
Kedves furfang nem gondolod hogy egy picit elfogult vagy?
Amikor a fidesz érdemeiről beszélsz külföldről felvett hitelekről beszélsz és mint minden ilyennek van kamata.Na ezt szívjuk mi jelenleg is.Az IMF-től meg még jobban a szakadék szélére kerülünk.(Nem én találtam ki közgazdászok mondták!)
Ha a fidesz annyira jó volna mint amire az a 70% gyopár gondolja akkor 4év után, nem kellett volna leváltani.Teszem hozzá ami utánna jött 8évig(mszp) semmivel sem volt jobb.
Itt minden párt a rendszerváltás óta csak privatizált(vagyis eladta ami a miénk!!) és állam adósságot csinált,lopott csalt hazudott.
Szerintetek nem kéne egy olyan párt aki nem bűzlik a korrupciótól?Olyan politikus(ok) akik nem együtt jártak KISZ táborba??
Miért nem lehet elfelejteni ezeket a neveket és szakértőkre bízni az ország irányítását??
paparazzi
@rodeotigris: Nem hát. De hát itt egyesek a magyarok ellen is szavaztak pár éve.
slanger
@rodeotigris: teljesen igazad van. Egy kérdésem azért lenne: Melyik ez a párt?
rodeotigris
@slanger: Jelen esetben bepróbálkoznék a Jobbikal.
Tudom, hogy a pártprogram nem szentírás (elmúl 20 év példája) de szerintem az egyetlen akinek van programja is.A kopogtatócéduláér érkező hölgy megkérdezte hogy miért nem a fidesz?És rögtön hozzá is tette:Talán a Jobbik?
Miért képzik ki a dögcédula szedőket ellenük?Lehet hogy van mitől tartani?

slanger
@rodeotigris: lehetséges, h a Jobbik a rosszabbik. persze ezt mindenki maga dönti el.
prop19
rodeotigris, 17:03
Azt hiszem elírtál valamit. Azt írod:
"Amikor a fidesz érdemeiről beszélsz külföldről felvett hitelekről beszélsz ..."
Nos, a tények: A fidesz 58% GDP arányos államadóssággal vette át a kormányzást 1998-ban és 53%-kal adta át 2002-ben. Jelenleg 2009-ben, 73%-nál tartunk.
Tehát igaz, amit írsz, csak éppen nem a fidesz hanem az MSZP-SZDSZ kormányra vonatkozik.
A 2006-os választás előtti látszólagos jólétet például éppen az óriási hitelekből tudták finanszírozni. Tehát csak annyi történt, hogy először megvették a szavazatodat, most pedig vissza fizettetik a szavazatod árát kamatostul.
menasagh
Szóval a drukker és az ellendrukker között az a különbség, hogy amíg az első tudja kinek drukkol, addig a másiknak mindegy csak ne annak.
Tehát ha valaki azt mondja, hogy ez a fasza akkor a másik, ha kontrázni akar nevezze meg a jelöltjét és azzal érveljen ne csak üres ellenvetésekkel.
rodeotigris
@prop19: Akár igy van akár nem én nem bízom bennük.Sok a halandzsa és tudok pár dologról ami soha nem derült ki de érdekelné a közvéleményt.Bizonyíték hiányában ez csak rágalmazás de ahonnan tudom biztos nem kacsa.Ki mit hogyan adott el és cserélt gazdát.
De ha csak a száraz tényeket nézzük már ezért sem szavaznék a fideszre.
És nem szálnék számháborúba mert tudom, hogy senki sem tiszta (ki mennyit és honnan lopott)
zsolti
@menasagh: kötelező valakinek drukkolni? sajnálom, én nem látok olyat most, akinek lehetne.
zola71
Nekem mind1, de valaki monnyon le! Vagy mindenki!
menasagh
@zsolti: Nem tudom, de szerintem csak volna valaki ....nem keressük eléggé, mert csak a kirakatot nézzük.
menasagh
@zola71: Milyen volna, ha te kezdenéd, úgy sincs egyéb mondanivalód !
cadmagician
szerintem a teljes politikai elitnek mennie kell, mert ez az ovis viselkedés nem igazán menő. mi lenne ha egy céget így irányítanának. ezaz, legyen ditatura.

pl. azzal riogatni hogy 2002ben hogy gázáremelés lesz, majd emezek meg hitelből elintézik hogy ideiglenesen ne legyen gázáremelés, nem szép dolog. szép kis játék...
furfang
Mi itt akik vitatkozunk felnőtt emberek vagyunk, akik nem most jöttünk a hathuszassal. Mindig megütközöm azon, amikor valaki azt mondja, hogy el kell kergetni az összeset. OK. És kiket a helyébe? Mikor még azt sem tudjuk, hogy ki az önkormányzati választókerületi képviselőnk? Tök újakra bízni a kormányzást? Ezzel ugyanazt a hülyeséget követnénk el, mint a rendszerváltáskor, amikor belementünk zokszó nélkül abba, hogy valakik a médiumokon keresztül azt sulykolták, ki kell alakítani Magyarországon is a tőkés osztályt. Persze magukra gondoltak, ki is alakították, a mi vagyonunkból, amit eladtak egymás közt bagóért, a nagyját pedig kapott morzsákért a külföldnek. És ezen közben még jól megnövelték az adósságunkat is.Mi meg elfogadtuk jó gyerekek módjára. Most megint ismeretlenekre bízni már nem a vagyont de az életünket? Mert már csak az maradt, jó ha felfogjuk és időben!! Ez butaság lenne. Sőt öngyilkosság.
bigyibogyo
@slanger: en nagyon gondolkozom rajta,h ha "pocsekba megy" a szavazatom akkor sem a 2 nagy part kozul valasztok, hanem mondjuk a lehetmas.hu/ -ra szavazok
ha 1 ev mulva nem is lesznek tul eredmenyesek, 8 ev mszp es 4 ev fiedesz utan biztosan azok lesznek :)
cadmagician
@furfang: kiket a helyébe? ez ak érdés. ezt kell megoldani. de az a baj, hogy a bödön mindenkit megváltoztat :S
Bandita
Emberek asszonyok gyerekek csecsszopók!Még mindig vártok a csodára? Lehetne itt maga az isten a vezér akkor sem változna semmi,ez van eszt kell szeretni . Sajna szarból nem lehet hazát építeni!
menasagh
@Bandita: Pedig kell legyen olyan is, mert hanem honnan ez sok szarházi ?....:)
rodeotigris
@Bandita: Ez a hozzáállás a legrosszabb!Mindig lehet változtatni csak akarni kell!És ez nem sablon duma, nézz körül keleteurópában és Te magad is láthatod.

@furfang: Helyt adok az érvelésednek és egyet is kelll hogy értsek vele.Azt viszont módosítanám, hogy :tök új emberekre bízni az irányítást.
Igen ezt kell tenni, mivel az előzők megbuktak minden téren.
A lényeg, hogy FELELŐSSÉG VÁLLALÁS legyen.Ha én a vállalkozásomban valamit rosszul csinálok nagyon komoly következményei vannak.Ergo: ha csinálsz valamit vállald a felelőséget is.Legyen MINDENKI elszámoltatható mikor mit miért tett.
Én naponta kockáztatok a döntéseimmel elvárom, hogy a politikus is (beleértve az állami cégek vezetőit) vállaljon felelőséget akár a saját vagyonával!
Ezek után kétszer meggondolná mindenki, mit lop el vagy mikor csal.
Jelen esetben a Feri felállt a székből és távozott.Ha én bedöntöm a céget esetleg hiányt hagyok magam után, távozhatok büntetlenül?
asim
A korrupciót bizony mondom néked Szíjjártó úr te és pártod soha nem fogja megszüntetni.Összefonódás,sógorság,komaság,sok fajta elkötelezetségeken vagytok mindannyian ott ahol most vagytok.
Edy Andre
@cadmagician: nem arra értem, hogy képtelenség. Értem én a 70 százalékot, jogos is.
Arra értem, hogy Szijjártó úr nem lehet funkcionális ember kormányzati politikusként, amíg át nem programozzák :)
orogordog
@zsolti: Mi ez a nagy fordulat? Nem ilyeneket szoktál írni.
Fenébe nem tudok kötekedni veled.
masterboy
Egy szonak is szaz a vege,ez a kormany nagyon csunyan elcseszte,a vilagvalsag elott is mar hatalmas szarban volt az orszag.A nemzetkozi valsag csak jol jott az mszp-nek,mert ra lehet fogni,hogy amiatt szar a helyzet.

@orogordog: fejd meg a tehenet,mert a tej,elet ero egeszseg! : )
cadmagician
@masterboy: nem védem az mszpt, ideje lenne lelépniük, de minek van az ellenzék? azok nem cseszték el? mit keresnek a parlamentbe akkor? minek van ott, ha azok se csinálnak/csináltak semmit? szar ez a választási rendszer ígye.
Evikati
Ami itt minden politikusból hiányzik: erkölcsösség, becsület, szerénység, önkritika, alázat a nép felé. Amíg ezeket a fogalmakat nem teszik magukévá nem lesz változás. Sok külföldi, jó példát kellene követniük, levonni következtetéseket és lelépni szépen, csendben. Soknak már vérzik a körme alatt a "kapaszkodástól"!
orogordog
@masterboy: De nem tetszik a tehenem (nektek)neked.
furfang
@rodeotigris: Na most jutottam hozzá, hogy átolvassam a beírásokat. Ami az új politikusokat illeti, a vállalkozásodba kit alkalmazol szívesebben, aki már gyakorlatot szerzett, vagy aki friss bizonyítvánnyal,telve elhatározásokkal, de tapasztalatlanul kezd munkát nálad. Az más kérdés, és abban igazad van, hogy minden alkalmazottnak tudnia kell, hogy mik az elvárások, és ha nem teljesít repül. És ezt jogilag biztosítani kell, nem úgy ahogy ma van, hogy a mentelmi jog még az anyja megölése alól is mentességet ad számára. Az, hogy ellopta a háromnegyed országot, az ma már senkit nem érdekel. Csak néhány milliárdos a rend kedvéért a kormány és csendestársa háza tájáról: Gyurcsány , Bajnai,Veres, Kóka, Simor, Puch, Zuchmnann, Wekler, stb) Figyelem, nem milliomos, milliárdos!!!! Ide nekem a különbséget!
Változatlanul azt gondolom nincs sok választásunk, de én azoknak adok esélyt, akik valami hasznosat is csináltak már a 4 évük alatt és ez az Orbán kormány volt. Már írtam, engem nem a szimpátia, hanem egy egészséges életösztön vezérel.

Azoktól a szövegektől kiakadok mindig akik ezeket hajtogatják:
1.. Az ellenzék minek ül a Parlamentben ők sem csinálnak semmit ( nem ez a dolga, és csak a kormány tud tenni valamit, tessék utána nézni !)
2. Ugyanaz mind a kettő a másik sem tudna mást csinálni! (először is tudna, mert már tudott, másodszor, ha a véleményező szerint nem tudna, akkor miért kéri számon rajta, hogy azt a " semmit" adja elő?)
3. Aki azt kérdezi lépten-nyomon, a köztársasági elnök miért nem oszlatja fel a Parlamentet? (Mert nincs meg az alkotmányos eszköze rá!)

Ezek azok a sztereotip dumák balról meg jobbról, amik arra utalnak, hogy semmi tárgyi tudás nélkül illetve egyoldalú elfogult ismeretek alapján hablatyolnak, és sajnos szavaznak is emberek, aminek a végén a mai helyzet ül, ami ne feledjük, még ennél is sokkal rosszabb is lehet!!!
cadmagician
"Az ellenzék minek ül a Parlamentben ők sem csinálnak semmit ( nem ez a dolga, és csak a kormány tud tenni valamit, tessék utána nézni !)"

ezt most komolyan gondolod? akkor mi a dolga? pénzért ócsárolni? könyörgöm. minek van ott? mit csinál? Kinek a hibája az, hogy csak így tud működni? ki találta ki azokat a törvényeket, jogszabályokat, hogy ez csak így tud működni? én? te? felelős ott kéremszépen mindkettő, csak a felelősség %a más és más.

Aki azt kérdezi lépten-nyomon, a köztársasági elnök miért nem oszlatja fel a Parlamentet? (Mert nincs meg az alkotmányos eszköze rá!) Kik nem adtak rá neki eszközt? Vajon miért?
rodeotigris
@furfang: Hogy az elejé kezdjem a válaszadást!: Pont 2 hete vettem fel új alkalmazottat és ha hiszed ha nem egy 19 éves kislány akinek az én területemen nincs gyakorlata(eddig az eladó szakmájávak csak a tesco pénztárig jutott).DE adok neki egy lehetőséget bebizonyítani,hogy alkalmas a feladat ellátására.Nem érdekel a bizonyítványa és hogy honnan jött.A lényeg hogyan teljesít.Eddig azt látom rajta,be akarja bizonyítani többre képes mint egy pénztárban ülni.Igyekszik és tanul.Az én felelőségem,hogy jól tanítsam be pontos, jó munkát végezzen, ha nem így lesz kirúgom...ahogy ezt tenném mindem politikussak és felső vezetővel is ha alkalmatlam a feladata ellátására.
Ha ezt valaki nem így látja kontrázzon meg!!!!!!!

Tovább: igazat adok a csalások és lopásokkal kapcsolatban írt kommenteddel ám abban nem lennék biztos hogy az ellenzék nem végezhetné jobban a dolgát.
Számtalan esetben csak ültek és néztek mint borjú az újkapura mikor fel kellett volna álni és kimondani ezzel nem értünk egyet(mondjuk ez meg is történt nem egy esetben)de ami az én csőrömet piszkálja,ha ellenzel valamit indokold meg és mutass be jobb indítványt vagy ötletet hozz elő olyan megoldásokat amik előrébb visznek ebben nem jeleskedet a Fidesz.Az ellenzék nem abból áll, hogy folyton azt mondod NEM:Hiányolom a jobb oldalból a jobboldaliságot!
TÚL SOK A MUTYIZÁS A PÁRTOK KÖZÖTT!
Olyan komolyak az összefonódások kormány és ellenzék között hogy néha nem szólhatnak bele egymás dolgába mert az mind a két felet gyengéden érintené.Ez olyan mintha két rabló rablás közben fegyvert tartana a másik felé nehogy többet vigyen a másik.Csak Ők most a mi kasszánkat furdossák és nem csak két irányból!

Regős Bendegúzt idézném a bakterházból : ...Az ország vászontarisznyájára lakatot tétetnék és aki lopnimerne belőle sóspuskával durrantanék oda!...
furfang
@rodeotigris: Regős Bendegúznak igaza van. Ne feledd el, a FIDESZ hány beadványát még csak megvitatásra sem engedték boicsátani, ugyanakkor a nagyérdeműnek azt mondták, hogy nincs javaslata a FIDESZnek. Nagyon hazugok!!!! Úgy verik át a szavazót mint azt a bizonyost a kerítésen, és nézd meg az eredményt!!. Mindig azt mondom, az eredmény minősít!
Ami a 19 éves munkaerőt illeti, valószínű én is őt vettem volna fel még ha be is kell tanítani. Még akkor is, ha a 40 évest nem kellett volna, a tapasztalatával együtt is. Kevesebbet kell fizetni neki, és jobb ránézni, meg az időbe is belefér egy kis tanítgatás. No de a kormányzás nem ilyen!
masterboy
@cadmagician:Amit furfang is irt,az a nyero....meg persze tudjuk,hogy az mszp-szdsz ellen nem sok mindent lehetett tenni.
Ami biztos,hogy ez a kormany nagyon csunyan elrontotta,es ebben a helyzetben az ellenzeket okolni butasag.
cadmagician
@masterboy: "ellenzeket okolni butasag."

még senki nem mondta meg, hogy akkor miért vannak ott, vagy mit csinálnak. :)
felejtsük el hogy fidesz, vagy mszp. mindegy.
ha az ellenzék nem tud csinálni semmit, valamilyen okból, akkor vagy a rendszer rossz, vagy az ellenzék nem dolgozik (szarik rá), vagy nincs is rá szükség. minek ellenzék, ha ugyis csak a kormánypárt akarata érvényesül? nem tartom elfogadhatonak azt, hogy mert leszavazzák, kisebbségbe vannak, akármi. azokat az embereket a parlamantbe azért választotta be a nép, hogy az országot közösen irányítsák, közösen. az országot. nem pártérdekeket előbbre helyezve, vagy "csak azért hozok olyan intézkedéset, hogy a parlamentbe maradjak/jussak", tehát hogy ergó pénzszerzés legyen valos teljesítmény nélkül. miért nincs személyes felelősség, miért nincsenek eszközök a parlament feloszlatására, miért tehetik azt a politikusok, hogy telefonálnak, meg piroson mehetnek át vezetés közben, miért van mentelmi jog? ezt saját maguknak adták, tehát azok a hibásak, akik olyan lehetőségeket adtak/nem adtak a politikusok kezébe, amivel ezeket meg lehet tenni, mint amit meg is tettek. tehát azért vannak, hogy közösen vigyék az országot. de ehelyett nem ez van. egyik böszmeségeket csinál, a másik meg elveszi az ember életkedvét, azt látni hogy semmit nem csinálnak, vagy rombolnak. milyen munka már az, hogyha a pártba egy valaki pl nem ugy szavaz ahogy "kell", érted, "kell", akkor az pénzbüntetést kap. milyen rendszer ez? lehet akármilyen hozzáértő szakember, aki tényleg jo megfejtést tudna, de apártérdek nem azt diktálja, akkor elbukik. 3-4 nekifutás után meg elmegy a kedve, mert látja értelmét veszti az erőfeszítése. én ezt látom, ez a véleményem... valahogy a diktatura, és a demokrácia között kéne megtalálni az utat :D vagyha nem pártok lennének, ne a párt lenne a fontosabb az országnál, hanem a parlament egy MAGYARORSZÁG nevű MAGYAR cég, ahova bejárnak dolgozni, és a kurva jol megfizetett politikusok kurva JÓL VÉGZIK A DOLGUKAT. a cég halad, fejlődik....

teniszblogger
Álomvilágban élsz. Így már senki nem csodálkozik, hogy az ellenzéket okolod
menasagh
@cadmagician: Az a kisebbség, ha én legalább még három társammal téged letámadlak......akkor te mint kisebbségben lévő csak úgy menekülhetsz, ha jobban tudsz szaladni mint mi.
A parlamentben is a többségi akarat győz, ha a kisebbség akar is valamit, de a többség leszavazza, akkor egyeduralom lesz.
A legnagyobb bajok akkor keletkeznek, amikor a kisebbségben maradt pártok okkal, ok nélkül a többségi párt oldalára állnak....amit árulásnak is nevezhetünk....ami ma is történik..példa az MDF.
masterboy
@cadmagician: igen,valoban igy kellene mukodnie,de mas az elmelet es mas a gyakorlat.....baromi sokat lehetne errol vitatkozni,de teljesen felesleges.
rodeotigris
@furfang: Hát ha még látnád,hogy a 19-es hogy néz ki.Kifejezetten jót tesz az öltöny vásárlásnak a dekoltázsa. :)
És minel nem vagyok gerinctelen ezt közöltem is vele már az elején.
De azért én felnagyítva ezt szivesen alkalmaznám a politikára is.(nem a nagy melleket hanem a vérfrissítést és a fiataloknak való esély adást.)
cadmagician
@menasagh: azért pl elképzelném ezt a működési elvet (többségi akarat győz) egy mérnökök által tervezett pl biztonsági rendszernél. hogy az erősebb kutya koitál elven, amelyik véleményhez tartozó mérnökök többen vannak, az lesz kivitelezve.

össze lehet ülni, együtt, meg lehet beszélni, együtt, alá lehet támasztani, meg lehet cáfolni, meg lehet találni az arany kozéputat, mégha nem is konszenzus, de legalább kompromisszum nem igaz hogy nem lehet.

álomvilág? mátrix? :D

Rockxy
Ha olvastatok újságot úgy jó 15 évvel ezelőtt (akkor még nem volt ennyire népszerű nálunk a Net), akkor emlékezhettek rá hogy mit írt.

A Népszabi (a kommunista újság!) megírta akkor, hogy a feketegazdaság részesedése a nemzeti összvagyonból évi ezer milliárd forint. Volt akkor.

Tudom, hogy hülye vagyok, de:

Na most, ha jelenleg is ennyi, akkor valaki kapja már el a feketegazdaság tökét és szorongassa meg. Persze csak annyira, hogy közben a zsebéből ki lehessen venni a lóvét.

Amivel rendbe lehet rakni a gazdaságot.

Na de ilyet??? Demokráciában......
orogordog
@Rockxy: Ahol van onnan lehet elvenni.

E helyet onnan akarnak elvenni ahol már nincs.

Ez a nagy demokrácia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.