Vagy annak kéne-e lennie? És ha igen – vagy ha nem –, ugyan miért? A nyugati liberális demokráciák legnehezebb ideológiai kérdésével szembesült most Magyarország is. És bár lenne rá könnyű válasz! De ennél sokkal egyszerűbb kérdésekre sincsen, miért pont erre lenne?

Forrás: gulyas.blog.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tangobarne
Gratulálok! Elárulnád mi francért törölted a hozzászólásom? Nem volt egy rossz szó sem benne, sem antiszemita!
menasagh
Ez a holokauszt !
"A holokauszt (a görög ὁλοκαύτωμα, holokautóma szóból: „teljesen elégetett”, t.i. égőáldozat). A szó a Szeptuagintából ered és a héber עוֹלָה ólá-nak („ami felmegy”), azaz a „teljesen elégő áldozat”-nak a tükörfordítása. Zsidó terminusa azonban nem ez[1], hanem a Soa vagy Soá (‏‏שׁוֹאָה), ami a teljes pusztulást, kiirtást jelenti (jiddis חורבן) Churben).[2]

A holokauszt a náci Németország által kontrollált területeken a második világháború alatt végrehajtott, a nemzetiszocialista német kormány által eltervezett és irányított népirtás neve, amelynek körülbelül hatmillió európai zsidó esett áldozatul.[3]

A náci rendszer más csoportokat is üldözött vagy próbált megsemmisíteni: a cigányokat (Porajmos), az oroszokat (különösen a hadifoglyokat), a lengyeleket (Generalplan Ost), a fogyatékosokat (Aktion T4), a homoszexuálisokat és a politikai vagy vallási ellenállókat, például a szocialistákat, kommunistákat vagy Jehova Tanúit.[4][5] Sok kutató nem veszi bele ezen csoportokat a holokauszt definíciójába, hanem a zsidók elleni népirtásként határozza azt meg,[6] A nácik minden áldozatát figyelembe véve a halottak száma jóval nagyobb, a legtöbb becslés 9 és 11 millió közé teszi.[7]"

Ha a holokauszt a háborús vagy nem háborús népirtásra volna értetendő akkor mindenki szó nélkül elfogadná, de így amikor egyik sérelmeit a mások elejébe helyezik az sokaknak megalázó és elfogadhatatlan.
Ha igazságot akarnak akkor ne ezt a szót használják.
keseruimre
szerintem bűn, miért is? aki tagadja, az menjen el Auschwitz-ba, majd az onnan nem messze található Birkenau-ba. ha ezeket látta, hogy mik folytak ott, akkor nyilatkozzon arról, hogy nem volt holokauszt.
keseruimre
@kese_23: ja, és persze alkalomadtán nézze a spektrum, national geographic channel, és a discovery-t. sok ilyen dokumentum film szokott lenni.
furfang
Szerintem ma Magyarországon kb. 12 és fél ember tagadja. Ezért törvényt hozni fölösleges. De a képviselők visszahívhatóságának ügyében például nagyon fontos lenne, és egy sor más, akkut kérdésben is!
Antjudd
Az u.n holocaust tagadók nem magával a ténnyel vitatkoznak,hanem az áldozatok számával,és hogy egy népcsoport a zsidók kisajátítják maguknak,holott számos más népcsoportnál is volt népirtás
Zsuzscsino70
@Antjudd: Egyetértek veled. Ennél frappánsabban és összefoglaltabban nem tudta volna leírni senki.
antjud
Csak egy hazai vonatkozású példa :1944 novemberében a Kárpátalján 20000 magyar civilt gyilkoltak meg a "felszabadító" szovjek,,,Hol hallani róla?Sehol....
menasagh
A libás ügylet miatt öngyilkosságot elkövetett emberek ugyanúgy áldozatok mint más.
ember
Szerintem erkölcsileg minden esetben bűn, ha a bűnt elfedik, támogatják vagy azonosulnak vele. A büntetőjogi kategória más kérdés, mit emelnek bele.
oldboy
kérdezhetnénk azt is,hogy bűn-e a történelemhamisítás.
a holokauszttagadás is az.
antjud
Én most holocaust tagadó voltam mert tényeket írtam a KSH valós tényszerű adatait,természetesen törölték....20 percig azért fennt volt...........................

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.