A Telex információ szerint a Verőcénél balesetet okozó Heidelberg szállodahajó kapitánya egy szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán. A hajót Komáromban állította meg a rendőség. Komáromban a szállodahajón jelenleg is dolgoznak a rendőrök, a legénység és az utasok kihallgatása is zajlik.

Komáromnál áll a verőcei halálos balesetben érintett, svájci bejegyzésű, kétszintes szállodahajó, amelyen jelenleg rendőrségi helyszínelés zajlik. A Heidelberg nevű hajón jelenleg is mintegy 110 utas van a komáromi kikötőben, a rendőrség mindenkit kihallgat – tudta meg a helyszínen a Telex. A lap értesülése szerint a kihallgatás estig eltarthat, az utasok addig a hajót sem hagyhatják el.

A Heidelberg orrán a partról is látható balesetből származó sérülés, a rendőrök a hajó folyó felőli oldalát is hosszabban vizsgálták.

Halálos hajóbaleset: A 110 utas közül senki sem hagyhatja el a szállodahajót, melynek kapitánya egy szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán

Fotó: YouTube/Telex

Csécsi Soma, BRFK szóvivője a lapnak telefonon közölte, a korábban elmondottakhoz képest a rendőrség további információkkal egyelőre nem szolgál. Ebből adódóan nem tudni, hogy az utasok mikor hagyhatják el a hajót és azt sem, hová és mikor szállíthatják a balesetben érintett Heidelberget.

Keresik az eltűnteket

A parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is keresik a szombat éjjel Verőcénél balesetet szenvedett hajó eltűnt utasait – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-vel.

A balesetben egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval. A balesetben ketten meghaltak, három férfit és két nőt még keresnek.

Dóka Imre azt írta, a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban – ismertette a szóvivő.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja – tudatta Dóka Imre.

A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt 12 kishajóval és 3 drónnal keresi az eltűnteket. A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak – olvasható a közleményben.

Forrás: Telex
Fotó: YouTube/Telex

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Horizont: ...de hogy nem lehet ezt a hatalmas szállodahajót nem észrevenni?
Még nem tudjuk, mi történt, ne kezeljük Hableány 2.0-nak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Gondolom a kishajó utasainak alkoholszintje elég magas lehetett!!!
Eladott Ország
"A kapitány nem is vette észre, hogy ütközött a másik hajóval. A baleset után még két órán keresztül haladt tovább a luxushajóval, majd éjfélkor, a műszakváltás után lefeküdt aludni és csak ébredés után értesítették róla, hogy baleset történt. " És ki lehetett a szállodahajó tulajdonosa? Sokkoló képek a kishajóról.
www.facebook.com/photo/?fbid=440947765248359&set=pcb.440948245248311
Sakk Matt
@Eladott Ország: Engem nem sokkolnak a képek.
Pálinkás Pál
" A 110 utas közül senki sem hagyhatja el a szállodahajót ",...oszt miért...?...ez kb olyan,mintha egy vasúti átjárós baleset miatt nem szállhatnának le az utasok a vonatról...
Dr. Proktor
Őrizetbe vették a kapitányt, biztos ő vezette részegen a motorcsónakot...
Ne kerüljön senki a rendőrség látóköfébe mert kellenek az eredmények!
Dr. Proktor
Alapos a magyar rendőrség, lehet hogy az utasokat is őrizetbe veszik bűntársként?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.