Gyermekei szeme láttára verte agyon több tíz cigány Szögi Lajost 2006 őszén Olaszliszkán. Az eset mélyen megrázta a magyar társadalmat, az emberek elrettentő, példaértékű büntetést vártak a bíróságtól. Ez részben megvalósult, hiszen a nyolc vádlottra a legszigorúbb büntetéseket szabták ki első fokon, ám a gyilkosság helyszínen jóval többen voltak.

Forrás: mikom.hu
Feltöltő: jandera9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsbela
Segítségnyújtás elmulasztása
172. § (1) Aki nem nyújt tőle várható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.
(4) A (3) bekezdés utolsó fordulata nem alkalmazható azzal szemben, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.
Tehát, a "szemlélőket" ezen paragrafus alapján el lehet, és el is kell ítélni!!
g1983
Csak egy részük van rács mögött. Az igazi felelősök a Parlamentben vannak. Ilyen törvényekkel, sajna nem csoda, hogy gyilkolnak. Mi lesz utána? Biztosítva van nekik az ellátás, és még művelhetik is magukat. Közben meg szervezhetik a következő gyilkosságot, hisz még "jutalmat" is kapnak érte. A jelenlegi politikai elit tehet arról, hogy ezek azt csinálnak amit akarnak. Igazából úgy is azt ítélik el aki védekezik ellenük. :(
Építik már a 2. Izraelt :(
jandera9
@g1983: Ide vezetett az álliberalizmus.
zsbela
A közbiztonság javításának érdekében meg kell változtatni a parlament összetételét.
g1983
Börtönbe az összes politikussal aki a Parlamentben van. Az EP jelenlegi képviselőivel együtt. Rács mögé velük amíg az ellopott nemzet vagyonát és a felvett EU-s hiteleket ki nem fizetik teljesen.
Addig is ellenének valamelyik börtönben egy-egy kigyúrt cigány mellett. Mindegyiknek lenne hely. Majd ha kifizették a tartozásukat akkor meg kiutasítani őket az országból. És normális magyar érdekű pártot kell tenni a Parlamentbe. A rendőrséget meg átalakítani.
xu
@zsbela: De gyökeresen. És az emberek védelme érdekében BTK-kell. Nem értem, hogy az EU-ban a direktívák pontos kezelése és a jogharmonizáció ránk nem vonatkozik? Én úgy érzem, hogy csak nálunk ilyen nagy a kupi ezen a vonalon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.