Japán tudósok hamarosan megkezdik a világ első klinikai kísérleteit egy olyan gyógyszerrel, amelytől azt remélik, hogy fogakat növeszt vissza. A Toregem Biopharma startup cég kutatói olyan betegeket terveznek bevonni a vizsgálatokba, akiknek születésüktől fogva hiányzik néhány vagy az összes foguk.

Felmondhat a fogtündér – Fogakat növesztő gyógyszer tesztje indul hamarosan

Illusztráció: freepik.com

A betegek egy antitest-kezelést kapnak, amely hatástalanítja az USAG-1 nevű fehérjét. Ez a fehérje gátolja a fogbimbók fejlődését, amelyek a legtöbb embernél megvannak, és tejfogakká, majd maradandó fogakká fejlődnek.

Az anodontiában szenvedő emberek eddig implantátumokra vagy műfogsorokra voltak utalva. A Toregem kezelése azonban egy új lehetőséget kínálhat számukra, ahogyan azt Takahasi Kacu társalapító fogalmazott. A csapat reméli, hogy a jövőben nemcsak a veleszületett foghiányban szenvedőket, de a szuvasodás miatt fogukat elvesztőket is kezelni tudják.

A csapat azt reméli, hogy nemcsak azokat kezelhetik majd, akiknek születésüktől fogva nem volt foguk, hanem végül azokat is, akiknél egyszerűen csak szuvasodás miatt hiányoznak – idézi a hellomagyar.hu a Futurism-t.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Idióta firkász!
A Fogtündér a tejfogakat viszi el a párna alól.
A tejfogak a jövőben is kihullanak.
fideszes gyökér
Csodálatos fogaik lesznek a Kádéempéseknek!
MEGVALÓSUL A DAGI ÁLOM!
jáger laszló
Őszintén szólva
Nem bízok benne!!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
izéke
Gerincvisszanövesztés? Politikusaink körében lenne rá igény,legalábbis mi szeretnénk ha...
viccesvigságok
AKKOR tán jusson eszünkbe az elefánt ugyanis neki 3 x fejlődnek ujra a fogai. mivel hosszú élete során megélhetése biztosítva. Amikor már nem fejlődnek ki , elvonul egy mocsárba és ott pusztul el.
A gerincről egy vicc: cápa elfogyasztott egy embert, megállapitotta,hogy párttitkárt nyelt le ugyanis nem ropogott a csontozata. azaz gerinctelennek nyilvánitótta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.