A gazdasági válság közepette, a kormányozatlanság és az amorális vezetés érájának végén, egy hagyomány-, család- és vállalkozáspárti korszak kezdetén olyan erényekre van szüksége a társadalomnak, amelyet csak és kizárólag a konzervativizmus biztosíthat számára, a politikai életben pedig a jobboldal képviselhet hatékonyan. Amit leromboltak, azt helyre kell állítani. Mint például a tekintélyt az iskolában és a bíróságon; aztán a rendet az utcákon, a tereken, a falvakban; vagy az erkölcsöt a kormányzatban, az Országgyűlésben, a vállalatok vezetésében és a nemzet belső mércéjében; továbbá a magántulajdon, a produktivitás és az élet tiszteletét az országban.

Feltöltő: plat84
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grti7336

A mai valódi konzervatív párt az MDF, de egyenlőre nagyon
kevés támogatója van, pedig jó gondolatai vannak a problémák megoldására. Amíg a parlamentben jóval nagyobb arányt a valódi konzervatívizmus nem ér el, addig
szerintem a cikkben leírtak csak a szerző vágyait tükrözik.
A gyakorlatban is nehéz elképzelni, hogy a populista-demagóg FIDESZ zászlaja alatt szerepeljen az MDF.
grti7336
Egyenlőre csak két valós alternatíva látszik:

1.) " Felcsúti Böszme" és népes tábora.

2.) "Őszödi Böszme" jogutódai
xu
@grti7336: Nem vagy Te egy kicsit félreérthető?
Ki az a "Felcsúti böszme"?
Én csak "Öszödi böszméről" tudok!
Sajnos nincsenek alternatívák!
Egy dolog viszont tény! Az imádott Gyurcsány nem azért játszotta meg azt a lemondás helyetti indítványt, mert meg akart szabadulni a hatalomtól. Látszik abból is, hogy az általa irányított klónt helyezte a maga helyére. Sajnos a klón nem tud megfelelni a gyurcsányi csomagnak, mert sokkal erkölcstelenebb, mint a főnöke. Próbálkozik, de nem megy, hiszen nincsen hozzá szakértelem. Nincsen tartása sem, hogy saját elképzeléseket vessen be. Most éppen Oszkóval próbál takarózni, akinek fogalma sincs a pénzügyminiszteri teendőkről; akár csak Veres Jánosnak.
Az imádott Gyurcsány nem azért játszotta meg azt a lemondás helyetti indítványt, mert meg akart szabadulni a hatalomtól. Trükközött egy kicsit; de elfogadta az EU ajánlását, hogy mondjon le (betett neki, hogy pénzt kért azoknak is, akik nem tudtak róla). Sajnos a Fleto elvesztette a hitelét teljes egészében!
Te elhiszed, hogy neki 55 kvadrátméteres lakása a vagyona, ahol édesanyja lakik? Ezek szerint hajléktalan, félig-meddig?
Ekkora szégyent még magyar politikus nem élt meg, mint Ő, hogy az EU kiebrudalta.
Orbánt még nem.
Dávid Ibolyát sem.
Fodort sem.
EMBER gondolkozz!
grti7336
@XII. Hahó barátom. Álláspontom szerint- nagyon logikus amit a tárgyban leírtam.
Éspedig a következők miatt:
Ugye azt te sem vonod kétségbe, hogy szeretett O.V. (vezéretek) 2002-ben és 2006-ban kétszer egymás után
akárhogyan is nézzük elveszítette a biztosan kínálkozó
lehetőségeket az első esetben egy nem túl jó képességű
MSZP-s miniszterelnök jelölttel szemben is. Miegyéb lenne ez, ha a későbbi események fényében nézzük, mint sajnálatosan olyan böszmeség, ami észérvekkel is nehezen
magyarázható meg. Orbán Úr ezzel sztem egyszer és mindenkorra eljátszotta a "hiteles főszereplő" esélyét, még
akkor is, ha te vagy más FIDESZ hívők ezt másképpen látjátok. Ezért kénytelen vagyok fenntartani a véleményemet, azzal, hogy nem kell az Eu-s elbocsátó üzenetet abszolutizálni, mert O.V. ezt az üzenetet már kétszer megkapta a "drága magyar néptől" csak ezt nem tudni milyen okból nem veszi észre és még mindíg vezéri stallumra
tart igényt. Ezt teheti, de már nevetséges, hogy mennyire
abszurd, amit csinál. Úgyhogy ezúttal a szent inkvizíció erőitől a -.véleményem fenntartása mellett- "felmentésemet kérem", nagy tisztelettel.
xu
@grti7336: Kedves barátom! Az első HSZ-ed szerintem reális! A második HSZ-ed első pontja nem létezik, a második most még létezik, de szerintem minimális szinten!
Különben is még cca 1 év van a választásokig, addig még sok hazugság fog kifolyni minden szócsőnek a kürtjéből!
Vitatkoznék Veled, ha megengeded. Szerintem M. Péter tehetséges (ha Ő reá gondoltál); sokkal tehetségesebb, mint a botcsinálta sportminiszterek (Dojcs és a böszme). Nem szabad szemellenzősnek lenni! Én is a kommunizmusban nevelkedtem és átéltem azt az időszakot. Tudom, hogy a hithű káderek mindig hatalomra segítik az őket (látszólag) támogató, hatalomra törekvő embereket; mint ahogy én is tettem! Nem tudom, hogy miért tekintesz engem OV rajongónak; hiszen én 1957-től KISZ tag voltam, amíg meg nem szűnt. Én sosem szavaztam elveim ellenére.
Sajnálattal kell szíves tudomásodra hozni, hogy a legutóbbi választást sem a Fidesz vesztette el, hanem az MSZP nyerte meg - talán 1-2 %-kal - és ez egészen más. Azért nyertünk, mert volt egy (nem III/3-as) emberünk.
Különben sajnálom, hogy nem az általam felvetett témára reagáltál.
Sajnos Téged is és engem is elfogulttá tesz a vörös köd. Én még őrzöm a KISZ tagkönyvemet a beragasztott bélyegekkel együtt; úgyhogy igaztalannak érzem, ha OV fannak tekintesz!
ember
Jöjjön a konzervatív korszak! Éljen a Nemzet!
xu
@sisak: Erre vegyük be mindketten a mérget amit a Kuncze Gabi ajánlott?
furfang
Hála Istennek, hogy konzervatív fordulat jön. Ez a "szoclib reformkor" teljesen nélkülözte a természet,a nemzet a hagyomány, értékeit, teljesen gyökértelenül próbált ráerőltetni az emberekre egy tőlük idegen életformát megspékelve az elszegényítésükkel. Hát hogyne kapálózna vadul a társadalom 90%-a. Ahogy a fa gyökerétől a legfrissebb hajtás sem különíthető el, úgy egy nemzet élete sem alakítható kóbor elgondolások szerint. Mindíg beleborsództam amikor hallottam, hogy Gyurcsány a magyar emberek átnevelését tervezi.Gondolom az Szdsz , a felesége és annak családi hátterének ideológiái adták a korszakos ötlet alapját, ami egybevágott a világban uralkodó neoliberalizmussal, és globalizációval. Szerencsére úgy tűnik, ezt most megúsztuk.
Kell a konzervatív irányítás, és értékek képviselete újra ebbe az országba, talán akkor megmaradunk. Ezt ma szinte kizárólag a FIDESZ-Kdnp képviseli.

@grti7336: Az Mdf már régen nem konzervatív párt, csupán megélhetési bábok gyülekezete, akik az Szdsz-szel, de ha úgy hozza a sors, az ördöggel is cimborálnának a jól fizetett képviselőségért. Ez a sanyarú való. Felejtsük el őket, úgy ahogy vannak, illetve ami maradt belőlük.
ember
@furfang: Még rágódom a FIDESZ támogatásán. Csak azokat a pöffeszkedő hűbérurakat feledni tudnám, tudod, a Holdudvarból.
xu
Én már nyitom a konzervatívokat! A májkrémek 10 évig is ehetőek. Majd csak megélünk valahogy!
Különben is a friss bélszín, libamáj nem is nekünk való, mert nem szokta meg a bélésünk!
Szerintem ezek a parlamentben is "sertésmáj" konzerven híznak.
Olyan óriási fejlődést tapasztalok a tudásuk helyett: a zsír lerakódásaikban, a potrohuk növekedésében, a toka-szalonnájuk gyarapodásban, a vagyonaik elburjánzásában; hogy ihaj!
Ettől a nagy elhízástól és az ennek következtében beállt tehetetlenségtől már szuszogni sem bírnak. Néhány régi szólam még kipréselődik a torkukon, ami kabaréba illő.
Hizlaljuk még Őket! Levágni nem kell senkit, mert nálunk nem divat az emberevés.
Itt levágni csak a kis embereket lehet! Levetkőztetni tetőtől-talpig és megfosztani minden még létező vagyonuktól és legfőképpen létezésüktől.
Hajrá: Kiss Péter, Hiller István; hajrá MSZP!
furfang
@sisak: van belőlük mi tagadás, de az győzzön meg, hogy emitt meg csak azok vannak, és még a fejük is üres!

@grti7336: még annyit, hogy a két választást nem a Fidesz ill. Orbán veszítette el, hanem a médiumok nyerték meg az Mszp-nek. Most is ez lenne, ha nem szegényítették volna el az embereket. Mohóságukban maguk alatt fűrészelték a fát, hála Istennek.
grti7336
@furfang. Vajon ki kérte meg a médiumokat, hogy nyerjék meg az MSZP-nek a választást, feltehetően senki. A médiumok csak bizonyos szempontok szerint híreket közölnek, érvelgetnek vitatkozgatnak erről-arról, de a "politikai ütközeteket" nem vívják meg senki helyett sem.
2002-ben és 2006-ban is O.V. veszítette el a választást, még akkor is, ha újraszámolást szokott kérni.
2006-ban különösen amiatt bukott, mert a mindenütt kitett
plakátok szerint: " rosszabbul éltünk, mint 4 éve". ami akkor
a legteljesebb valótlanság volt. Hiszen akkor voltunk túl a
"jóléti rendszerváltásnak nevezett csodán", a magyarok
életszínvonala látványos javuláson esett át, éppen ezért
van szükség a "fedezetlenség okán" a kiosztott javak
látványos visszavételére. Tehát, bár később Gyurcsány azt mondta, hogy hazudott- trükközött stb. , de a FIDESZ vereségének oka a hazodós plakátokban rejlik.
ember
@grti7336: A MASZOP győzelme meg a Gyurcsány által bevallottakban rejlett.
grti7336
@sisak. Természetes, hogy ekkora böszmeség, amit a Gyurcsány 2006 tavaszán (Öszödi Beszéd) elkövetett
most 2010-ben meg fog mutatkozni az MSZP eredményén.
Mivel azonban Gyurcsány is próbálta az MSZP-t vezérelvű párttá alakítani, így nem sikerült időben megszabadulni tőle.
Ez több, mint bűn: "hiba" volt. Most a népszerűségük nem
látszik a béka fenekétől.
furfang
@grti7336: Az mszp kérte meg a médiumokat. Maga jó Gyurcsány Ferenc is tett erről említést " igazságbeszédében" amikor elsorolta hogy mimindent kellet trükközni, kiket kellett igénybevenni és kell is, többek között a médiákat emlíítette, íme : " s egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba"
Légy erős tették is a dolgukat, Orbánból az ő segítségévbel csináltak mumust. Amúgy meg érdekes, hiába kérték az újraszámolást, egyszer sem tették meg. Vajon miért? Azért mint most az előrehozott választások megtagadását? Netán biztosra vették a buktákat!
grti7336
@furfang. Ne haragudj, de ismét reflektálok írásodra.
Sajnos O.V-nek nem volt és egyenlőre nem is lesz "igazságbeszéde". Emiatt van az, hogyha alaposan megnézzük, amit látunk és a tükör nem torzí, akkor O.V. az eltelt 7 év alatt 20 évet öregedett.
furfang
@grti7336: Ez bizony nem csoda. Amennyit ezt az embert rúgták tépték szaggatták, hát nem lehetett semmi állni a sarat. Ezért én külön becsülöm. Gyurcsány kapott még ennyit, de ő 5 év után kiszállt, és éli a vagyonos emberek gondtalan életét. Orbán maradt. Ezért külön díjazom!!! Nem csak beszél vállal is! Nem jut eszembe ki is mondta a napokban, valami okos ember, hogy ő mint politikus, na nem! Ő ezt egészen egyszerűen idegekkel nem bírná. Én sem például.
xu
Szerinte Ti nem értitek konzervatízmust!
grti7336
@furfang. És tudod, hogy mi az igazán érdekes. Az, hogy
2006-tól sokkal többet öregedett, mint előtte. Tényleg sokat kapott. de ő sem tudott egy percre sem kikapcsolni. Mindent alárendel a céljainak. Én már az ő helyében régen feladtam volna.
De nem tartom igazán nagy tehetségnek. Például már csak
felolvasva tudja a beszédeit elmondani, ami nagy baj, hiszen
nem tudja jól tartani a kapcsolatot a hallgatóságával. Nerm
tudom meddig bírja, már néha sajnálom. Amennyire a helyzetét ismerem a felesége már régen kéri, hogy hagyja
abba a politikát. Hiába.
furfang
@grti7336: Orbán politikus akart lenni. Ezt nem lehet csak úgy abbahagyni. Hatalmasat csalódna a tábora.Ő a garancia a nemzeti politizálásra. Lehet, hogy majd a Jobbik is, de most ő. Ami a felolvasást illeti szerintem az azért van, mert megír egy szöveget, és miután minden szavába belekötnek, nem akar eltérni a leírtaktól. Akkor élvezetes a beszéde, amikor interjút ad, vagy vendégként szerepel valahol, no de ezekből szokott bekövetkezni a palotaforradalom, lásd Kéri Lászlónál a " baráti beszélgetést" Nagyon fárasztó lehet ilyen szóvadászok között élni, de úgy néz ki tisztességgel csinálja amit vállalt, Magyarországot meg akarja tartani. Nagy dolog, neki drukkolok.
Ami a 2006-tól tartó időszakot illeti abba én is, és sok millióan beleöregedtünk, ennyi marha ötletet, rossz döntést, mínuszos végeredményt nem lehet ép eszű és értékű embernek düh, és keserűség nélkül kibírni, ezek meg öregítenek. Sokszor már a humor sem segített, pedig Gyurcsány dumáin, ha el tudtunk vonatkoztatni a tartalmától jókat hahotáztunk! ( A végletekig link, káros,de szines egyéniség volt)
grti7336
@furfang. Két dolgot hadd jegyezzek meg az előbbiek kapcsán.
1.) O.V. " Magyarországot meg akarja tartani." Mit akar megtartani? Nagy részben az ő akarata érvényesül most is.
És nem kis vagyont sikerült- csak a politikai tevékenysége
alapján- már eddig is megszereznie. Neked és nekem valószínüleg soha nem lesz akkora vagyonunk. A hivatástudatát pedig már háttérbe szoríthatná.
2.)Gyurcsány nem hiszem, hogy kárt akart okozni bárkinek, bár az MSZP-nek nagyon nagy politikai kárt okozott.
Kivívta viszont az ellenszenveteket a túlmozgásos magatartásával, szinészi alakításaival, ami tényleg nem volt
szimpatikus. Végül is Orbán Viki egy trükkös cselekedete
folytán vesztette el a hatalmát. Emlékszem amikor O.V.
Lengyelországban volt, az ottani miniszterelnökkel egyeztetett arról, hogyan és mennyi pénzt kellene kérni az
Eu-tól. Több se kellett a Fleto-nak. Nem tűrhette el, hogy
O.V. beelőzze. Elment Brüsszelbe és kinyitotta a száját.
Akkor nyilván azt mondták neki, hogy Mo. már elég pénzt
kapott, egyébként pedig "monnyon le". Nem volt elég
óvatos, bevette O. V. cselét. Van erre egy jó magyar és nem
dakota közmondás."Addig jár a korsó a kútra,míg eltörik."
furfang
@grti7336: Jó reggelt! Azt hiszem mindent leírtunk Orbánról amit tartunk felőle. Ami meg az eredeti kérdést illeti, a múltkor megcsináltam egy tesztet, ami arra adott választ, hogy melyik párt irányzata a szimpatikus számomra, érdekes módon majdhogynem fej-fej mellett minden pártból azonos pontszám jött ki esetemben. Megjegyzem teszt nélkül is mindig így gondoltam, ezzel együtt megnyugtat, hogy konzervatív időszak jön, imádom a magyar hagyományokat, ragaszkodom a gyökereimhez, és csak egy rend-rendszer mentén tudom elképzelni a nyugodt életet.
grti7336
@furfang: Jó reggelt Neked is. Köszönöm tárgyilagos mondataidat. Lehet egyszer meg kellene kísérelni egy nemzeti egységkormány létrehozását, amiben szerintem
nem kellene helyet adni M. Krisztináéknak.
furfang
@grti7336: No ezzel egyetértek, mármint a nemzeti egységkormánnyal, de egy radikálisan elkötelezett nemzeti pártnak, és a kommunista pártnak is benne kellene lennie. Persze remek elképzeléseinkből egyet nem szabad elfelejteni, hogy egy ország helyzete a vezetőjén múlik. Mo. ebben a kérdésben tényleg Mátyás óta nem volt jól eleresztve. Megfelelő, a nemzet érdekét elsődlegesen szem előtt tartó vezető nem terem minden bokorban, sőt! Nálam ezért favorit Orbán, mert ilyennek tartom, ezt láttam, és ezt nézem ki belőle. Irígylem az oroszokat Putyinért. Így kell azt előadni, csellel, csalással zsarolással,de az országért, és így Oroszország ha más módon is mint katonailag, de nagyhatalom lett ismét. Nálunk másfajta taktikák kellenek, de szemben a mai kurzussal az elsődlegesnek az ország megtartása, és felemelkedése kell, hogy a legfőbb cél legyen.
grti7336
@furfang. Tudod, hogy az "Igazságos Mátyás"miben volt a
legjobb. Adószedésben. Bajnai kismiska hozzá képest.
Igaz, hogy Bajnainak nem lesz soha "fekete serege" sem.
Dehát egy nagy országot csak sok adóból lehet fenntartani.
Kis országnak,- amilyen jelenleg a mi kis hazánk is- elég lenne kevés adó is.
xu
@grti7336: Elég lenne kevés adó: igaz! Csak, amit eltapsoltak azt is be kell vasalni rajtunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.