Chicagóban tavaly 16 százalékkal csökkent az emberölések száma – derül ki a város rendőrsége által hétfőn kiadott jelentésből.

A rendőrségi statisztikák szerint míg 2016-ban 771 gyilkosságot követtek el az Egyesült Államok közép-nyugati metropoliszában, addig 2017-re ez a szám 650-re apadt. Hasonlóképpen csökkent a lövöldözések száma is: 3550-ről 2785-re. Kisebb arányban, mindössze 2 százalékkal esett vissza viszont a nem fegyveres bűncselekmények – például rablások, tolvajlások, verekedések – száma.

Jelentősen csökkent a gyilkosságok száma az USA egyik legveszélyesebb városában

Az adatok nyilvánosságra hozatala után az AP amerikai hírügynökség megjegyezte: bár az elért eredmény nem lebecsülendő, New Yorkhoz és Los Angeleshez képest Chicago még mindig rendkívül veszélyes város.

Én büszke vagyok rendőreinkre, akiknek tavaly sikerült csökkenteniük a fegyveres erőszakot a városban

- szögezte le közleményében Eddie Johnson, a chicagói rendőrség főfelügyelője. A rendőrség szerint az eredmények a testület megnövelt létszámának, az új módszereknek és eszközöknek, valamint az okosabb rendőrségi stratégiának köszönhetőek.

Közleményében Johnson főfelügyelő kitért arra is, hogy a 2018-as esztendő egyik fő feladata a gengszterbandák elleni küzdelem lesz.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.