A hősi halál olcsóbb, mint a válóper. Oroszországhoz hasonlóan Ukrajnában is a családi problémák hidegvérű megoldásává vált a hadkötelezettség. A mozgósítást elkerülni igyekvőket leggyakrabban saját rokonaik, leginkább a feleségek jelentik fel. 

A mozgósítást elkerülni igyekvőket leggyakrabban saját rokonaik, leginkább a feleségek szokták feljelenteni, így oldva meg a családi konfliktusokat – mondták el az ukrán Hromadske hírportálnak a hadkiegészítők és a toborzóirodák dolgozói. Ez tovább rontja a hadsereg megítélését, melyre Ukrajnában egyre többen büntetőtestületként tekintenek.

Tényleg ezt az Ukrajnát kell támogatni? Feleségeik, rokonaik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

Fotó: UNHCR

A toborzók szerint a problémáért elsősorban maguk a hadköteles ukránok felelősek, akik elfelejtik időben megújítani felmentéseiket, nem teljesítik az ehhez szükséges követelményeket vagy megpróbálnak elmenekülni a hadsereg dolgozói elől.

A sorkatonaságra kötelezettek körének kibővítése óta egyre gyakrabban érkeznek telefonhívások az irodákba, főleg az érintett feleségektől vagy más rokonoktól, hogy feljelentsék bujkáló családtagjaikat.

"Felvesszük a telefont, és egy nő pontosan elmondja nekünk, hol találjuk a férjét, majd kéri, minél előbb kapjuk el. Rengetegen vannak, akik minket használnak fel családi gondjaik orvoslására, vagy épp a bosszúállásra"

– nyilatkozta Katerina Hubrij, a Vinnicjai megyei toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottja, aki szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a hadseregre rengetegen „büntetőtestületként” tekintenek, ami a morálnak is árt a háborúban álló Ukrajna esetében.

A hadkiegészítő szerint a lakosság növekvő ellenszenvének oka a megfelelő kommunikáció hiánya: „mindenki tisztában van azzal, hogy szükség van emberekre a frontvonalon, de sokan nem hajlandók teljesíteni a hazájukkal szemben fennálló kötelességüket” – jelentette ki.

Ez a rosszindulat a munkahelyeken is érezteti a hatását: sok esetben a harcokból frissen visszatérő munkatársakon csapódik le, akik a köszönet helyett átkokat és gyűlöletet kapnak a szolgálatukért – írja a vg.hu

Forrás: vg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
Hm. Vajon mi történt? Sztálin kinyúlt a sírjából, és a 30-as évei szerint intézkedett?
jáger laszló
1 kis paradoxon
Akkor éljenek az ukrán halottak
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
@Philip Marlowe: Nincs az eltévedve, gyagyás ! Legyenek békepártiak orbánék az oroszok szájában ! Az már valami ! Ne itt békéskedjenek, repcsin Amerikába, vagy Brazíliába, vagy simogatva a pocakot ...
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Gyagyás a retkes lábú, háborúpárti román-cigány kurva anyád.
csak úgy....
@Sakk Matt: szereztél egy hódolót, akinek föltételezhetöleg a redvás @Őrnagy: a legközelebbi hozzátartozója,- miután kivonultak a szovjet csapatok!
ezt a @Philip Marlowe: ot egy orosz bábuska vesztette el, állítólag szándékosan,mert már akkoriban látszott a kölkön,hogy ütödött,- mit kezdtek volna vele az ural mögött..
Lepényleső
...vélhetően az ilyen esetek nem elévülő tettek következményei,s tragédia így is,úgy is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.