Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda magas rangú parancsnoka figyelmeztetett, hogy ha Izrael támadást indít Irán nukleáris létesítményei ellen, Teherán is hasonlóképpen fog eljárni.

Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda egy magas rangú tisztje, Ahmad Haghtalab kijelentette, hogy Teherán kész megváltoztatni nukleáris doktrínáját válaszul Izrael fenyegetéseire. A perzsa állam mindezidáig hivatalosan kizárólag békés célból igyekezett uránt dúsítani, amennyiben azonban Jeruzsálem támadást indít ezen létesítmények ellen, úgy ők is hasonlóan fog eljárni – közölte az USA Today.

Atomtámadás fenyegeti Izraelt? Szörnyű bejelentést tett Irán

Irán akár arra is képes, hogy nukleáris töltetű rakétát lőjjön Izraelre    Fotó: AFP

Az izraeli katonai doktrína egyik alapját a ’80-as óta az jelenti, hogy a barátságtalan közel-keleti államok atomprogramját minden lehetséges módon szabotálják: Irakban az iraki-iráni háború alatt bombázták porig az egyetlen működő atomerőművet, Iránban pedig több mint valószínű, hogy az atomprogrammal foglalkozó mérnökök közül többet is az izraeli titkosszolgálat iktatott ki – fogalmazott a Portfólio.

Bár Teherán saját állítása szerint kizárólag energetikai megfontolásból tart fent atomprogramot, a perzsa állam közepes és nagy hatótávolságú fegyvereinek jó része tökéletesen alkalmas nukleáris, vegyi- vagy biológiai töltet hordozására. És a mostani fenyegetés után már nem kizárt, hogy egyszer be is vetik őket.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Dr. Proktor: Az az irán játssza a sértődőst ,aki minden eszközzel támogatja a terrorizmust!Az ajak-tollahot is már megkínálhatná valaki,egy méretes szívlapáttal,hátha a szelleme is elhinné,hogy a hite mibe rángatya bele!
Dr. Proktor
@balos: Nem érdekli őket a földi igazság mikor a mennyben a gyönyörűséges hurik várják őket!
Szélesre tárt lábakkal!
balos
@Dr. Proktor: Na persze!Há-turul!
simmering73
Már rég atomot kellett volna adni Iránnak.
Peller Anikó
@simmering73: Kérjenek izraeltől, nekik van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.