A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 1,5 millió forintra büntette az Újpest FC-t a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen történtek miatt. A testület a hazai szurkolók által bekiabált megbotránkoztató rigmusokkal, rasszista megnyilvánulásokkal, a nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatával, s az ellenfél gyúrójának fejbedobásával indokolta a döntést.

A bizottság elrendelte, hogy az Újpest a két soron következő hazai bajnoki mérkőzésén köteles lezárni a Szusza Ferenc Stadion B és D szektorát, ennek végrehajtását ugyanakkor három hónapra felfüggesztette. Ha a lila-fehér klub újabb fegyelmi vétséget követ el ebben az időszakban, akkor a szektorbezárási kötelezettség is érvénybe lép.

Az mlsz.hu-n olvasható beszámoló szerint a fegyelmi bizottság enyhítő körülményként értékelte az Újpest kapcsán, hogy "a rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték, valamint, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozására intézkedés történt, s a klub a mérkőzés után közleményben, a nyilvánosság előtt kért bocsánatot a szurkoló tettéért". A Ferencváros a drukkerei által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 200 ezer forintot köteles fizetni.

A testület a Szombathelyi Haladás-Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató bekiabálásai miatt a Haladást, mint visszaesőt, 400 ezer forint megfizetésére kötelezte.

A hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül Halmosi Péter (Haladás) három, Kamil Kopunek (Haladás) kettő, Antal Botond (Diósgyőr) pedig egy soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.