„Kiállás Kiss László mellett” címmel indult aláírásgyűjtés Százhalombattán, méghozzá az úszóedzőről elnevezett uszodában –írja a hvg.hu.

A csoportos nemierőszak-ügye miatt Kiss lemondott a város alpolgármesteri címéről, és felmerült, visszavonják díszpolgári címét, illetve megváltoztatják a róla elnevezett helyi sportuszoda nevét is.

Az intézményben gyűjtik az aláírásokat a nyilatkozathoz, amely gyakorlatilag kétségbe vonja, hogy a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya bűnös az amúgy bírósági ítéletben megállapított bűncselekmény elkövetésében.

Alulírottak határozottan kijelentjük, hogy tiszteletben tartjuk törvényi és erkölcsi normákat, és az erőszak minden formáját elítéljük. Ugyanakkor mi, akik őt közelebbről ismerjük, vele különféle formában együtt dolgozunk, Kiss Lászlóban egy igazi edzőlegendát, nagyszerű sportembert tisztelünk.

Ez a kiállás nem azt jelenti, hogy a bűn – már ha elkövették – feledhető, eltagadható, noha a bűnhődés, a vezeklés, a megbocsátás, a feldolgozás szintén szerves része az emberiség történetének.

Ez a kiállás azonban mindenképpen jelzi, hogy nem kívánunk hátat fordítani valakinek, aki évtizedek alatt oly sokat adott ennek az országnak, és Százhalombattának. Tegnap még mindenki becsülte, ma sokan illetik megvetéssel. MI HOLNAP IS TISZTELNI FOGJUK.

A hvg próbálta kideríteni, hogy ki áll az egész mögött, de egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat kaptak, viszont erősen gyanús, hogy az önkormányzat nyakig benne van.

Már az sem biztos, hogy megváltoztatják az uszoda nevét és elveszik a díszpolgári címet: "egy reprezentatív közvélemény-kutatás elvégeztetése után döntenének a képviselők a változtatásokról".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Az erőszaktevőt megvédik, kétségbe vonják az elkövetést, melyet maga sem tagadott, ugyanakkor a 300,-os földre tepert bliccelőt elítélik az ilyenek. Érti ezt valaki? Mi van a nemi erőszakban olyan, ami nem elítélendő egy épeszű ember számára?
wagabund
kérdés, mit szól a mai bírósági vezetés az ítélet korrektségének megítéléséhez? asszem rajtuk múlik...vajon elítélik-e saját régebbi tevékenységüket? mert ha igen, akkor elszabadul a pokol...
kukac50
Börtönt kapott érte, Tehát megtette,tűnjön el a közéletből végleg,ne legyen róla elnevezve semmi,mert az cinikusnak tűnik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.