A magyar női kézilabda-válogatott Szlovákia csapatával találkozik a jövő decemberi németországi világbajnokság pótselejtezőjében.

Az európai pótselejtező sorsolását szombat délután rendezték a vasárnap záruló svédországi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Göteborgban.

A magyar együttest az első kalapból sorsolták. A szlovákok elleni párharc nyitómérkőzését június 9. és 11. között játsszák Magyarországon, a visszavágóra június 13. és 15. között kerül sor Szlovákiában.

"Közepesnek tartom a sorsolást, kaphattunk volna nehezebb, de könnyebb ellenfelet is a szlovák válogatottnál. Ellenfelünk szervezett csapat, fel kell készülnünk ellenük és fókuszáltan, odafigyelve kell megvívnunk a selejtezőket, hogy ott legyünk a németországi világbajnokságon" – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Az MKSZ honlapjának statisztikai kimutatása szerint a két válogatott eddig 18 alkalommal találkozott egymással, a magyarok 15, a szlovákok egy meccset nyertek, kétszer pedig döntetlen született. Legutóbbi összecsapásuk az idén június 1-jén játszott Európa-bajnoki selejtező volt Nagymihályon (Michalovce), amelyet a vendég magyar együttes 32-23-ra megnyert.

A világbajnokságot 2017. december 1. és 17. között Németország hat városában rendezik 24 válogatott részvételével. Nyolc csapat már korábban biztosította részvételét: Németország házigazdaként, Norvégia címvédőként, Angola, Tunézia és Kamerun az előző Afrika-bajnokság dobogósaként, Dánia, Franciaország és Hollandia pedig a mostani Európa-bajnokság elődöntőseként kvalifikált. A csoportok sorsolását június 27-én tartják Hamburgban.

A női kézilabda-vb európai pótselejtezői:

Magyarország-Szlovákia

Románia-Ausztria

Ukrajna-Spanyolország

Horvátország-Szlovénia

Csehország-Törökország

Macedónia-Svédország

Montenegró-Fehéroroszország

Olaszország-Szerbia

Oroszország-Lengyelország

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.