Egy 2011-es fertőzése, majd az azt követő műtétek sorozata miatt úgy tűnik, véget ért Kiss Dániel olimpikon gátfutó karrierje. A sportot ugyanakkor nem hagyta abba, és még szeretne versenyezni, de a visszavonulás is megfordult a fejében - olvasható a Blikk cikkében.

Húsevő baktérium törte derékba az olimpikon karrierjét

Kiss 2010-ben 

Fotó: MTI/Kollányi Péter

Kiss többszörös magyar bajnok volt gátfutásban, részt vett a pekingi és a londoni olimpián (ott 6. lett az előfutamban), 2010-ben az Európa bajnokságon bronzérmet szerzett. 2011-ben azonban lábközépcsont-törése volt, amit műtöttek, később egy húsevő baktérium támadta meg a sebet, ami miatt műtétek sorozatát kellett még beiktatni. Emiatt azóta mindig ugyanaz az izomlánc sérül meg a testében, nem is tudja így ugyanúgy terhelni magát, mint a fertőzés előtt.

Kiss szerint a sors iróniája, hogy fél évnyi mozgásképtelenség után egy moszkvai versenyt megnyert, stabil formát is mutatott, de utána nem jöttek az eredmények. 

A sportolást nem hagyta abba, erőnléti edzőként dolgozik egy teniszakadémiánál, de a gátfutást, úgy tűnik, végleg abbahagyja.

Nem akarom még egyszer átélni a csalódást, hogy felépítem magam, s elhiszem, tudok majd versenyezni, utána pedig nem sikerül. Sokadik éve játszom ezt, és már méltatlannak érzem magamhoz

- nyilatkozta a Blikknek, de hozzátette, a 100 méteres síkfutásra fel tudna készülni még, az kevésbé megterhelő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.