A Manchester United nyerte a labdarúgó Európa Ligát: az angol csapat szerda este a stockholmi döntőben 2-0-ra győzte le a holland Ajax Amsterdam együttesét.

José Mourinho együttese a 18. percben Paul Pogba megpattanó lövésével szerzett vezetést, három perccel a szünet után pedig Henrih Mhitarjan volt eredményes.

A Manchester United nyerte az Európa Ligát
Fotó: Manchester United Facebook

Győzelmével a Manchester United a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében kezdi meg európai kupaszereplését. A BL-ben így öt angol csapat lesz érdekelt a következő idényben.

Az MU sikerével teljessé tette kupakollekcióját, hiszen mindeddig kizárólag a második számú európai trófea hiányzott vitrinjéből.

José Mourinho, a Manchester United trénere másodszor hódította el a kupát, 2003-ban az FC Portóval diadalmaskodott.

Európa Liga, döntő:

Manchester United (angol)-Ajax Amsterdam (holland) 2-0 (1-0)

------------------------------------------------------------

Stockholm, Friends Arena, v.: Damir Skomina (szlovén)

gólszerzők: Pogba (18.), Mhitarjan (48.)

sárga lap: Mhitarjan (31.), Fellaini (52.), Mata (78.), illetve Jairo Riedewald (78.)

Manchester United:

------------------

Romero – Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Herrera – Mata (Rooney, 90.), Fellaini, Pogba, Mhitarjan (Lingard, 74.) – Rashford (Martial, 84.)

Ajax Amsterdam:

---------------

Onana – Veltman, Sánchez, de Ligt, Riedewald (Fr. de Jong, 82.) – Klaassen, Schöne (van den Beek, 70.), Ziyech – Traoré, Dolberg (Campos, 62.), Younes

I. félidő:

----------

18. perc: Pogba vállalkozott 20 méterről, lövésébe Sánchez szerencsétlenül ért bele, így a labda a jobbra induló Onana mellett a kapu közepébe vágódott (1-0).

II. félidő:

-----------

48. perc: egy jobb oldali szögletet követően Smalling fejelt, majd az ötösön álló Mhitarjan pedig a kapunak háttal állva húzta a labdát a hálóba (2-0).

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a manchesteri terrortámadás áldozataira emlékezve.

Az első félidőben meddő mezőnyfölényben futballozott az Ajax, de nem tudott helyzetet kialakítani a remekül záró manchesteri védelem szorításában. Az MU már a 18. percben megszerezte a vezetést Pogba megpattanó lövésével, innentől pedig kényelmesen őrizte előnyét.

Rendkívül hasonlóan alakult a folytatás: a manchesteriek Mhitarjan közeli találatával megduplázták előnyüket, az Ajax viszont nem tudott komoly veszélyt teremteni az angolok kapuja előtt.

A Vörös Ördögök végig magabiztosan futballoztak, összességében könnyedén hódították el a trófeát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.