Király Zsolt az egyetlen vitorlázó aki mind a négy nagy europai tókerülő versenyt megnyerte ugyanazzal az egytestű hajóval (Raffica). Idén azonban egy katamaránnal száll versenybe. 

Király Zsolt katamaránnal indul az 50. Kékszalagon

Fotó: Török Brigi

A március 24.-én, Balatonfüreden tartott Raffica Vse. idei szezonnyitó csapatmegbeszélését követően Király Zsoltot a Raffica Vse elnökét, a Raffica kormányosa a hajozas.hu oldalnak beszélt az egyesület idei terveiről:

"Csapatunknak várhatóan mozgalmas éve lesz. A tavaszi edzésprogramunk után az első versenyünk a Pünkösdi Regatta lesz. Utána szétszedjük a Rafficát és indulunk vele Genfbe, ahol idén is elindulunk a Bol d’Or tókerülő versenyen. Svájcból hazaérkezve csapatunk két felé fog koncentrálni, edzeni fogunk a Pauger EverGreen kétárbócos katamaránnal (ez a hajó a Kékszalag rekorder Fifty-Fifty 47 lábas, továbbfejlesztett változata) és a Sponzival melyet úgy építünk át, hogy megfeleljen a hagyományos egytestű hajók előírásainak. A fehér és a Kékszalagon is ezt a két hajót szeretnénk indítani. Az EverGreen kormányánál jómagam, Király Zsolt leszek, a csapatból velem tart még 6-7 fő vitorlázó és velünk vitorlázik Paulovits Dénes és Paulovits Bálint a katamarán megálmodója, építője, a Pauger Carbon Composites világhíres hajóépítő műhely tulajdonosai. A Sponsi kormányánál csapattársunk Weidinger György lesz várhatólag és a csapatunk többi versenyzője."

"A Kékszalag után tervezzük még idén is a Centomiglia versenyen való részvételt a Garda tavon. Egy-két külföldi regattát ősszel, a szezont várhatóan a dérkupával zárjuk.”

Kérdésünkre, hogy mit várhatunk a Raffica Vse. egységeitől az 50. Kékszalagon, milyen eredménnyel lennének elégedettek, azt nyilatkozta:

"Nem szeretnék esélylatolgatásba bonyolódni, egy biztos, hogy mind a két hajó és legénysége képes jó eredményre, de addig még rengeteg munka vár ránk. Sok edzés, tanulás, építés, szerelés. A csapat a tőle megszokott maximális erőbedobással fog készülni és versenyezni, ha nem jön közbe semmi, bármi lehet. Rajtunk nem fog múlni! Mindent bele fogunk adni!"

Király Zsolt az egyetlen vitorlázó aki mind a négy nagy europai tókerülő versenyt (Balaton – Kékszalag, Genfi-tó – Bol d’Or, Garda-tó – Centomiglia, Bodeni-tó – Rund Um) megnyerte ugyanazzal az egytestű hajóval (Raffica).

Király Zsolt katamaránnal indul az 50. Kékszalagon

Fotó: Török Brigi

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) 2016-ban a Raffica Vitorlás Sport Egyesületet a legeredményesebb magyar csapatnak minősítette a külföldön elért eredményei alapján.

(Hajozas.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.